vineri, 20 iulie 2018

SIMULARE BACALAUREAT. Elev: 'Nu toți le luăm în serios'! Romanul interbelic și nuvela, printre subiecte

De Mediafax 16:07, 19 martie 2018 197 vizite Invatamant
SIMULARE BACALAUREAT. Elev: 'Nu toți le luăm în serios'! Romanul interbelic și nuvela, printre subiecte

Elevii de clasele a XI-a și a XII-a au suținut, azi, simularea la Bacalaureat, proba scrisă la Limba română, unde au avut de redactat, în funcție de profil, un eseu despre particularitățile unui roman interbelic, caracterizarea unui personaj psihologic sau despre o poezie scrisă de Mihai Eminescu.

Elevii de clasa a XII-a, de la profilul uman, au primit, la subiectul al treilea, care este și cel mai complex, cerința de redactare a unui eseu de minumim 400 de cuvinte, în care să prezinte caracterizarea unui personaj dintr-un roman psihologic studiat.

Colegii lor de la filiera mate-info au avut de scris un eseu tot de 400 de cuvinte, dar despre particularitățile unui roman interbelic studiat.

"Subiectele au fost accesibile, conform modelelor date de minister. Așadar, elevii știau la ce să se aștepte. La personajul dintr-un roman psihologic, probabil că au întâmpinat dificultăți generate de înțelegerea noțiunii de roman psologic și mulți ar putea să greșească abordând pe Liviu Rebreanu sau pe George Călinescu, unde apar elemente de roman psihologic, dar ne referim la romanele scrise de Camil Petrescu sau Mircea Eliade", a declarat Adina Puhace, profesor de limba română.

Chiar dacă nu toți elevii iau în serios simulările, cei mai mulți speră să primească și la examenul din vară cerințe care să nu îi pună în dificultate.

"Subiectele au fost ok, e ceea ce am făcut și noi la clasă, dar sunt sigură că dacă, la vară, vom primi aceleași subiecte, emoțiile ar fi mai mari. Nu toți luăm în serios simulările, așa am făcut și anul trecut, în clasa a XI-a, și acum ne-am trezit că mai avem puțin până la Bacalaureat", spune Simona, elevă.

Liceenii de clasa a XI-a, care sunt la profilul real, au avut de redactat, la ultimul subiect, un eseu despre particularitățile unei nuvele, iar cei de la filiera umanistă, un eseu despre o poezie scrisă de Mihai Eminescu.

"Dacă până acum primeau tema și viziunea despre lume în text, acum a fost mai aplicat, particularitățile unui text poetic. La profilul real, au avut o nuvelă studiată, iar elevii preferă acest gen de subiect, iar nuvela este din operele pe care ei le-au studiat cu plăcere", a adăugat Adina Puhace.

"Din punctul meu de vedere, a fost super. Subiectul III mi-a pus câteva probleme deoarece nu mă așteptam să primesc Eminescu, un subiect destul de ușor. Am învățat puțin Eminescu, însă nu m-am pregătit așa cum ar fi trebuit. Eu cred că noi, elevii, nu ne-am interesat așa de mult de simulare, cred că e vorba, mai mult, de regulile pe care trebuie să le respectăm la simulare și cam atât, nu cred că o să ne ajute foarte mult. Eu sper să iau peste nota 8", a explicat un elev de clasa a XI-a.

Profesorii explică faptul elevii nu conștientizează importanța simulărilor și își dau seama de abia după ce au luat o notă mică.

"Ei iau în glumă simulările și atunci când vin rezultatele se sperie chiar și cei mai curajoși, care spun că Bacalaureatul nu este greu. Când văd nota proastă, îi sperie. Chiar și pe cei de clasa a XI-a îi scutură, care sigur au venit cu puține emoții astăzi. Cu siguranță, se vor gândi ce o să facă în clasa a XII-a. Oricum, cred că până la vară, se mai poate recupera materia. Au o lună între terminarea școlii și examen, plus că nu mai au competențele orale", a subliniat Puhace.

Miercuri, pe 21 martie, liceeni vor susține simularea la matematică sau istorie, urmând ca joi, 22 martie, să aibă loc simularea la proba la alegere în funcție de profil sau de specializare.

Rezultatele vor fi comunicate vineri, 30 martie. Notele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceștia vor depune o cerere scrisă în acest sens.

Comenteaza aceasta stire

Rezultate Titularizare 2018. S-au afișat notele obținute de profesori la examen!
De Neptun TV 17 iulie 2018

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene pe 17 iulie și 18 iulie.

Absolvenții promoției 2018 au 60 de zile de la absolvire pentru a se înregistra în evidențele ANOFM pentru integrarea pe piața muncii
De Mediafax 11 iulie 2018

Potrivit unui comunicat al ANOFM, înregistrarea ca persoană în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii facilităților acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

REZULTATE FINALE BAC 2018 | O elevă care a depus contestație la toate probele scrise de la Bac a obținut media zece
De Mediafax 9 iulie 2018

Miriam Dobre a declarat, luni, că a terminat liceul la specializarea Matematică – Informatică și că nu i-a venit să creadă că a obținut media 10 la Bac.

Elevii de 10 ai Constanței! Doi tineri au obținut nota maximă la examenul de Bacalaureat!
De Neptun TV 4 iulie 2018

Constanța se menține de ani de zile în a doua jumătate a topului național privind promovabilitatea la Bacalaureat, cu un procent de sub 50%.

BACALAUREAT 2018. S-au afișat notele la examenul de Bacalaureat - până la ce oră se depun contestațiile!
De Neptun TV 4 iulie 2018

Cei peste 136.000 de elevi care s-au înscris pentru examenul de bacalaureat vor afla astăzi primele rezultate, urmând ca tot miercuri, între orele 12:00 și 16:00, să poată depune, dacă e cazul, contestații.

CONSTANȚA. Mii de elevi au susținut astăzi proba obligatorie a profilului la examenul de Bacalaureat: 'Au fost probleme de olimpiadă la matematică'
De Neptun TV 27 iunie 2018

La porțile Liceului Teoretic Ovidius, pe elevi îi așteptau părinții, prietenii, dar și profesorii care i-au meditat și care au avut emoții la fel de mari

Elevii clasei a XII-a susțin prima probă la BAC, cea de Limba și Literatura Română
De Neptun TV 25 iunie 2018

Elevii vor afla primele REZULTATE ale examenului de BACALAUREAT în 4 iulie 2018, iar rezultatele finale vor fi afișate în data de 9 iulie.

Au fost publicate rezultatele finale la Evaluarea Națională! Când încep înscrierile pentru admiterea la liceu! CALENDAR Admitere 2018
De Neptun TV 23 iunie 2018

Rezultatele finale la Evaluarea Națională au fost afișate, sâmbătă după amiaza, la centrele de examen și pe evaluare.edu.ro. Aproape 24.000 de elevi au depus contestații, dintre care peste 3.000 au fost înregistrate în Capitală.

CONSTANȚA. Diana Pavlov, eleva care a luat 10 la Evaluarea Națională fără să fi făcut meditații: 'Am învățat zilnic'!
De Neptun TV 21 iunie 2018

O elevă din Constanța a reușit să obțină note maxime la Evaluarea Națională fără să fi făcut lecții în particular. Ea mai are un frate geamăn, David, care excelează la handbal.