marţi, 11 decembrie 2018

SIMULARE BACALAUREAT. Europa postbelică și România secolului XX, printre subiectele de la istorie

SIMULARE BACALAUREAT. Europa postbelică și România secolului XX, printre subiectele de la istorie

Elevii de clasele a XI-a au avut, la simularea Bacalaureatului la istorie, de redactat un eseu despre Europa postbelică, iar cei de clasa a XII-a, despre România secolului XX, având de menționat informații despre Constituțiile din această perioadă. Liceeni de la real au dat simularea la matematică.

Liceenii din clasa a XI-a, care învață la filiera umanistă, au primit, la ultimul subiect al simulării la istorie, care este și cel mai important, de redactat un eseu de aproximativ două pagini despre Europa în perioada postbelică, având în vedere mai multe aspecte cum ar fi: precizarea a două forme de organizare statală în Europa sau formularea unui punct de vedere referitor la economia României din acea perioadă.

Colegii lor mai mari, de la clasa XII-a, au avut de scris tot un eseu de două pagini, dar despre România în secolul al XX-lea, unde au avut de menționat două Constituții ale țării noastre, două aspecte referitoare la Constituția din 1952, dar și un punct de vedere referitor la evoluția politică din România.

Simularea examenului la istorie este structurată în trei subiecte, fiecare având câte 30 de punte. Diferența de 10 puncte este reprezentată de punctajul din oficiu.

Elevii de la profilul real, au susținut, azi, simularea Bacalaureatului la matematică.

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației, joi, 22 martie, liceenii vor da simularea la cea de a treia probă scrisă a Bacalaureatului, cea la alegere, în funcție de profil sau specializare. Astfel, elevii de la real vor putea susține simularea la biologie, fizică, informatică sau chimie, iar cei de la uman, la geografie, psihologie, filosofie sau economie.

Conform datelor centralizate de către Ministerul Educației, la nivel național, s-au înscris peste 300.000 de elevi la această simulare.

Rezultatele vor fi comunicate vineri, 30 martie. Notele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceștia vor depune o cerere scrisă în acest sens.

Comenteaza aceasta stire

Minivacanța de 1 Decembrie 2018 pentru elevi. Câte zile vor fi liberi
De Neptun TV 27 noiembrie 2018

Elevii nu vor merge la școală vineri, în 30 noiembrie, zi de sărbătoare legală – Sfântul Andrei.