sîmbătă, 24 august 2019

Siria se află în război civil

Siria se află în război civil. Aprecierea aparține înaltului comisar ONU pentru drepturile omului care a declarat că numărul victimelor violențelor din acest stat a depășit 4 mii. Secretarul general al Ligii Arabe a anunțat Siria că poate evita intervenția externă dacă va accepta accesul unor observatori străini pe teritoriul țării. Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului a declarat că potrivit estimărilor biroului său, bilanțul morților în Siria a depășit pragul de 4 mii. Navi Pillay a subliniat că, din punctul său de vedere, această țară  a intrat în război civil.

Un raport al ONU, dat publicității pe 28 noiembrie, a stabilit că militarii sirieni au ucis cel puțin 250 de copii în timpul protestelor antiguvernamentale care au început în luna martie.

Raportul ONU a pus și mai multă presiune pe umerii regimului lui Bashar al-Assad, care este criticat de comunitatea internațională și a devenit subiectul unor sancțiuni economice dure din partea Ligii Arabe. Secretarul general al acestei organizații a anunțat Siria că poate evita intervenția externă dacă va accepta accesul unor observatori străini pe teritoriul țării. Aceștia vor avea rolul de a monitoriza felul în care  regimul al-Assad reacționează în fața protestatarilor.

Comenteaza aceasta stire