sîmbătă, 20 iulie 2019

Siria se va transforma într-un nou Afganistan, dacă Occidentul intervine, avertizează președintele Bashar al-Assad

Siria se va transforma într-un nou Afganistan, dacă Occidentul intervine, avertizează președintele Bashar al-Assad

Mii de oameni au demonstrat și astăzi, în Siria. Protestatarii îl susțin, de această dată, pe președintele Bashar al-Assad și spun că sunt împotriva oricărei intervenții externe. Președintele sirian a avertizat, într-un interviu pentru ziarul britanic Sunday Telegraph, că dacă puterile occidentale vor interveni în Siria, nu vor reuși decât să transforme țara într-un nou Afganistan. Mii de oameni au ieșit pe străzi, în Siria, în cadrul unei demonstrații menite să-l susțină pe președintele   Bashar al-Assad. Protestatarii militează acum împotriva intervenției internaționale. Demonstrația vine după ce președintele sirian a avertizat, într-un interviu pentru ziarul britanic Sunday Telegraph, că dacă puterile occidentale vor interveni în Siria, nu vor reuși decât să provoace un cutremur în regiune și să transforme țara într-un nou Afganistan. Cu toate acestea, protestatarii care militează împotriva guvernului au solicitat ajutor internațional după ce 50 de civili au fost uciși în ultimele 48 de ore, în cadrul unor operațiuni sângeroase de reprimare a demonstrațiilor. Zeci de sirieni au protestat și în fața ambasadei siriene din Cairo, unde au cerut încetarea vărsării de sânge și retragerea de la putere a președintelui sirian. Occidentul face presiuni pentru ca Bashar al-Assad să renunțe la putere și a impus sancțiuni dure care afectează exportul sirian de petrol. Liga Arabă l-a avertizat pe președintele sirian că o intervenție internațională în Siria va deveni inevitabilă în cazul unui eșec al medierii arabe în vederea încetării violențelor. O delegație a Ligii Arabe se va întâlni cu reprezentanți ai regimului sirian, care vor transmite răspunsul autorităților de la Damasc la solicitările formulate vineri de Ligă Arabă.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Furtună devastatoare în Grecia! Doi români, o mamă și fiul ei de 8 ani, au murit!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor și furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunțat autoriățile din Grecia. Autoritățile din Grecia au decretat stare de urgență în zona Halkidiki. Cel puțin 140 de pompieri acționează în zonă

CUTREMUR de 7,1 grade magnitudine, în California: mai mulți răniți, scurgeri de gaze și incendii! E cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani!
De Mediafax 6 iulie 2019

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunță Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

Întâlnire ISTORICĂ între Donald Trump și Kim Jong-un în zona demilitarizată. Trump a devenit primul președinte american în funcție care a pășit pe teritoriul Coreei de Nord
De Mediafax 30 iunie 2019

Președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei, relatează site-ul postului The Guardian.

Incendiul de la Notre Dame: Autoritățile franceze anchetează posibile fapte de neglijență
De Neptun TV 26 iunie 2019

”Dacă anumite greșeli, care ar putea explica amploarea flăcărilor, ar fi scoase la iveală, investigațiile desfășurate până la această dată, încă nu au determinat cauzele producerii incendiului”, a transmis printr-un comunicat procurorul din Paris Remy Heitz.

La un pas de RĂZBOI! Donald Trump a aprobat o serie de ATACURI împotriva Iranului, pe care le-a anulat ulterior
De Mediafax 21 iunie 2019

Momentul adevărului era probabil inevitabil din ziua în care Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Cu economia afectată de sancțiunile americane, Iranul are înclinația de a lansa provocări, forțându-l pe Donald Trump să opteze între război și pace.