duminică, 25 august 2019

SISTEM ALERT. Românii vor primi alerte pe telefonul mobil înainte de furtuni, incendii sau alte calamități

SISTEM ALERT. Românii vor primi alerte pe telefonul mobil înainte de furtuni, incendii sau alte calamități

Premierul Mihai Tudose a cerut implementarea în cel mai scurt timp a sistemului integrat de alertare a populației în situații de risc major, prin mesaj de urgență transmis pe telefonul mobil, alertele urmând să fie emise în funcție de situațiile de urgență apărute la nivel regional.

«Sistem Alert» va funcționa prin transmiterea unor mesaje de alertă specifice transmise abonaților pe telefonul mobil, nu doar printr-un simplu SMS, după modelul celor deja existente și funcționale în alte state europene. Alertele vor fi emise în funcție de situațiile de urgență apărute la nivel regional – fenomene meteo extreme, incendii majore, risc de explozii, alte calamități și situații de risc”, se arată într-un comunicat citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, în paralel cu implementarea sistemului de alertă va fi demarată o campanie de informare publică și pregătire a populației pentru utilizarea acestui sistem.

”Sistem Alert” va fi dezvoltat și implementat de ANCOM, IGSU, STS în colaborare cu operatorii de telefonie.

Reacția autorităților vine după ce, în urma furtunilor din vestul țării, opt persoane au murit, iar alte 137 au fost rănite, fiind afectate 212 localități din 15 județe.

Comenteaza aceasta stire