luni, 19 august 2019

UPDATE - Sistemul cardului de sănătate S-A PRĂBUȘIT! Rețetele medicale vor fi prescrise numai în modul offline!

Confirmarea utilizării serviciilor medicale, prescrierii rețetelor și eliberării medicamentelor prin cardul de sănătate vor putea fi efectuate numai în modul offline începând de astăzi până la remedierea unei probleme apărute la sistem.

"În perioada 14.02.2016 și până la data publicării remedierii problemei, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale / prescrierii rețetelor / eliberării medicamentelor vor putea fi efectuate în modul offline", se precizează pe site-ul CNAS.

VEZI ȘI: CNAS: Sistemul electronic al cardului de sănătate s-a BLOCAT în această dimineață!

Potrivit sursei citate, serviciile operate în acest interval vor trebui încărcate în Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) în maxim 72 ore de la prestarea acestora.

UPDATE. "În data de 14 februarie s-a constatat o defecțiune în funcționarea cardului de sănătate. Mai exact, sistemul CEAS nu poate confirma semnarea serviciilor prin utilizarea cardului. La introducerea cardului în cititor este solicitat pin-ul, dar în momentul transmiterii serviciului în PIAS (Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate) nu este întregistrată semnătura cardului, rămân înregistrate doar serviciul, amprenta de timp și numărul cardului utilizat. Această problemă va fi remediată în cursul zilei de 15 februarie. CNAS va anunța când sistemul cardului va fi funcțional", se precizează în comunicat.

UPDATE 15.02. Potrivit unui comunicat emis de CNAS, problema cardurilor de sănătate a fost remediată. O echipă tehnică a reușit să repună în funcțiune platforma informatică PIAS. 

Comenteaza aceasta stire