marţi, 16 iulie 2019

Sistemul informatic al cardului de sănătate s-a blocat din nou! Câți bani câștigă firma care se ocupă de mentenanța sistemului!

Sistemul informatic al cardului de sănătate s-a blocat din nou! Câți bani câștigă firma care se ocupă de mentenanța sistemului!

Cele două sisteme informatice, cel al cardului național de sănătate și al rețetei electonice, s-au blocat din nou.

De altfel, a devenit deja o regulă ca în zilele de vineri măcar unul dintre sistemele informatice ale CNAS să nu funcționeze. Medicii de familie au semnalat CNAS în repetate rânduri această problemă și au cerut, printre altele, ca mentenanța sistemelor informatice să se facă ori noaptea, ori în zilele de sâmbătă sau duminică, potrivit economica.net.

Recent, CNAS a atribuit contractele pentru mentenanța și suportul tehnic al sistemului cardului național de sănătate și al platformei informatice a asigurărilor de sănătate (PIAS) companiei SC Teamnet International SA. Valoarea totală a contractelor câștigate de Teamnet e de 22,3 milioane lei fără TVA și sunt finanțate din banii Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, alimentat în proporție covârșitoare din contribuțiile asiguraților la sănătate.

Așteptările medicilor de la câștigătorul acestor licitații sunt foarte mari, în contextul în care cele două sisteme au frecvent blocaje, cu repercusiuni însemnate asupra pacienților și cabinetelor.

Comenteaza aceasta stire