luni, 22 iulie 2019

Situație de urgență la SMURD: anunțul făcut de Raed Arafat!

Situație de urgență la SMURD: anunțul făcut de Raed Arafat!

Secretarul de stat Raed Arafat, fondator al serviciului de urgență SMURD, a descris situația gravă din sistemul de sănătate.

Potrivit lui Raed Arafat, peste 70% din mașinile de intervenție operate de SMURD și serviciile județene de ambulanță sunt vechi de aproape opt ani, costurile lor de rulaj devenind foarte mari.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost constituită o comisie care lucrează, pe partea medicală de urgență, la un plan de achiziție de noi ambulanțe pentru SMURD și serviciile județene. Procedura urmează să fie derulată, anul acesta, pe fonduri europene, a declarat vineri secretarul de stat Raed Arafat.

"Pe partea medicală de urgență, deja avem o comisie mixtă care lucrează pe dotarea serviciilor de ambulanță și SMURD și înlocuirea ambulanțelor și anul ăsta va fi derulată procedura pentru acordul cadru pentru dotarea serviciilor de ambulanță pe următorii patru ani și a SMURD-ului. Cu mașini noi, pentru că deja peste 70% din mașinile utilizate deja au vechimea de 8 ani aproximativ și sunt chiar uzate și costurile lor de rulaj au devenit foarte mari. Deci și asta este în vizorul nostru și deja se lucrează pe acest aspect", a declarat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, potrivit Mediafax.

Ultima procedură de achiziție, prin acord-cadru, de ambulanțe noi destinate reînnoirii parcului auto a fost finalizată de Ministerul Sănătății, în 2011. Instituția anunța atunci că programul urma să se deruleze pe parcursul a patru ani.

Reprezentanții Ministerului comunicau la momentul respectiv că 236 de mașini de transport medicalizat au fost achiziționate pentru serviciile de ambulanță din țară și pentru serviciile SMURD.

Comenteaza aceasta stire