luni, 22 iulie 2019

Situație îngrijorătoare din cauze gripei: alte două persoane au murit în ultima săptămână, bilanțul total fiind de 14 morți!

Situație îngrijorătoare din cauze gripei: alte două persoane au murit în ultima săptămână, bilanțul total fiind de 14 morți!

În ultima săptămână, au fost înregistrate alte două persoane care au decedat din cauza infecțiilor respiratorii severe.

Astfel, numărul deceselor a urcat la 14. Niciuna dintre persoanele decedate nu fusese vaccinată, anunță Institutul Național de Sănătate Publică.

Cele două decese, din săptămâna 23-29 ianuarie, au fost confirmate la persoane cu infecții respiratorii acute severe (SARI), în acest interval fiind înregistrate au fost înregistrate 11 cazuri noi de gripă, cu șase mai puține față de aceeași perioadă a sezonului precedent și cu nouă mai puține față de săptămâna precedentă. Numărul total, la nivel național, a ajuns la 420, informează Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Dintre cele 14 persoane decedate, 13 dintre ele aveau deja probleme medicale pre-existente. Opt dintre victime sunt femei, iar șase, bărbați. Pe grupe de vârstă, cele mai multe victime, adică nouă, au peste 65 de ani, restul, respectiv câte un caz, fiind la grupele 0-1 an, 15-49 ani și 50-64 ani.

Activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, menținându-se tendința de extindere regională în zona de sud-est (București, Constanța, Olt, Dâmbovița), zona de nord-est (Iași, Suceava, Botoșani, Neamț), cu răspândire locală (Alba, Bihor, Cluj, Brașov, Sibiu) și cazuri sporadice în unele județe, anunță Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile.

Pănă la data de 29.01.2017, au fost vaccinate antigripal 482.900 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Comenteaza aceasta stire