joi, 18 iulie 2019

Situație îngrijorătoare la Constanța! Spitalul de Boli Infecțioase face internări pe bandă rulantă - VIDEO

Mare atenţie la bolile de sezon! Peste 80.000 de români au fost diagnosticaţi, săptămâna trecută, cu pneumonii, infecţii respiratorii şi gripe. Situaţia este îngrijorătoare şi în judeţul Constanţa, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de gripă, după Bucureşti şi Iaşi. Din acest motiv, Spitalul de Boli Infecţioase funcţionează la capacitate maximă.

Spitalul de Boli Infecțioase face internări pe bandă rulantă. Numai luna aceasta, peste 170 de pacienți au fost diagnosticați aici cu afecțiuni respiratorii, iar mai mult de o sută au avut nevoie de spitalizare.

Medicii infecționiști au identificat tulpini de gripă severe, care, asociate cu alte boli, pot duce la deces. La nivelul întregii țări, de la începutul sezonului rece s-au înregistrat peste 350 de cazuri de gripă, iar 12 persoane au murit.

Cei mai mulți pacienți diagnosticați cu gripă s-au înregistrat la București (123), Iași (71) și Constanța (34).  Pentru a preveni răspândirea bolilor, medicii ne sfătuiesc să evităm spațiile aglomerate.  

Părinții au diferite metode pentru a-și proteja micuții de bolile contagioase.

Până acum au fost imunizați împotriva gripei 500.000 de români, cu vaccin distribuit gratuit de Ministerul Sănătății.

Comenteaza aceasta stire