vineri, 19 iulie 2019

Situație revoltătoare la Spitalul Județean Tulcea! Copiii bolnavi sunt trimiși la Constanța după ce singurul medic a intrat în concediu!

Situaţie revoltătoare la Spitalul Judeţean Tulcea unde copiii care au nevoie de consultul unui specialist sunt puşi pe drumuri o sută de kilometri, alături de părinţi, până la Spitalul din Constanţa. Motivul? Singurul pediatru al unităţii din Tulcea se află în concediu şi nu are cine să-i vadă pe micuţi. Este încă o dovadă a nepăsării care există în sistemul sanitar de pe urma căreia suferă pacienţii.

Situație revoltătoare la Spitalul Județean Tulcea! Copiii bolnavi sunt trimiși la Constanța după ce singurul medic a intrat în concediu!

Timp de două săptămâni, toate cazurile urgente de copii din Tulcea care necesită internare vor fi trimise la Spitalul Județean din Constanța. Părinții sunt disperați și consideră inacceptabilă situația.

Sunt nevoiți să bată peste 100 de kilometri, în unele cazuri, doar pentru o banală răceală.

"În fiecare zi, cel puțin patru pacienți de la Tulcea sunt internați la noi. Copiii care au venit la Constanța au avut, în cele mai multe cazuri, situații destul de grave", a declarat dr. Cristina Mihai, șefa Secției de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

Toată această situație apare de fiecare dată când singurul pediatru al spitalului din Tulcea întră în concediu. Cum nu are cine să-i țină locul, pacienții sunt puși pe drumuri. În timp ce unii vin cu microbuzul până la Constanța, cei mai mulți sunt aduși cu ambulanța, pe cheltuiala statului. Este încă o dovadă de cât de prost funcționează sistemul medical în țara noastră.

"În Unitatea de Primiri Urgențe, medicii îi consultă pe copii, dar ceea ce este de internat de urgență este redirecționat către Constanța. Toate aceste problem sunt cunoscute", a explicat dr. Roxana Andreea Bibic, directorul medical al Spitalului Județean Tulcea.

Și reprezentanții Consiliului Județean Tulcea se plâng că medicii ocolesc spitalul de aici.

"Singurul medic pediatru de la Tulcea este în concediu de odihnă. Au mai fost doi medici care, din păcate, au plecat. Nu știu de ce medicii nu vor să vină la Tulcea. Grila de salarizare este la fel ca și cea de la Constanța", a susținut Dumitru Mergeani, vicepreședintele CJ Tulcea.

Până când problema va fi rezolvată, ceea ce nu se va întâmpla prea curând, COPIII sunt cei care vor avea cel mai mult de suferit.

Comenteaza aceasta stire