luni, 19 august 2019

Slovenia, noul motiv de îngrijorare al Zonei Euro

Slovenia, noul motiv de îngrijorare al Zonei Euro

Miniștrii de Finanțe din Zona Euro au cerut Sloveniei să ia măsuri rapide de reformă pentru a evita soluția dureroasă la care au apelat state precum Grecia, Portugalia sau Cipru: contractarea unui împrumut extern.

Reuniți la Bruxelles, liderii Eurogroup au afirmat că vor ține această țară sub observație, deoarece se tem că ar putea fi următoarea pe lista neagră a datornicilor Europei.

Slovenia a devenit noul motiv de îngrijorare pentru Zonei Euro. Situația economică a acestei țări a fost unul dintre punctele de maximă importanță de pe agenda liderilor Eurogroup, care s-au întâlnit, ieri, la Bruxelles.

Ministrul sloven de Finanțe le-a prezentat colegilor săi un plan de măsuri care au scopul de a evita declinul economic al țării sale.

Potrivit Agenției France Presse, Guvernul sloven a ajuns, astăzi, la un acord cu sindicatele asupra unei noi scăderi a salariilor funcționarilor publici.

La reuniunea de la Bruxelles, miniștrii de Finanțe din Zona Euro au aprobat prima tranșă de 3 miliarde de euro pentru Cipru. 2 miliarde au ajuns deja la Nicosia.

Și pentru Grecia au fost aprobate două noi tranșe de împrumut în valoare totală de 7,5 miliarde de euro.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire