duminică, 21 iulie 2019

Șoc în lumea tenisului feminin! Maria Sharapova a picat testul anti-doping la Australian Open!

Veste-şoc în tenisul mondial! Maria Sharapova a fost depistată pozitiv la un test anti-doping efectuat la începutul acestui an. Rusoaica va fi suspendată provizoriu începând cu data de 12 martie, până la soluţionarea cazului. Tot până atunci, Nike a decis să întrerupă contractul cu Sharapova, în valoare de 70 de milioane de dolari!

Lumea tenisului mondial a fost zguduită de o veste neașteptată! Maria Sharapova a anunțat într-o conferință de presă că a picat un test antidoping, la începutul acestui an, atunci când evolua la Australian Open. Rusoaica a fost vădit afectată la conferința de presă.

"Am picat acest test și îmi asum întreaga responsabilitate! Am primit de la doctor un medicament care, timp de 10 ani, nu a fost interzis. Acum câteva zile am primit de la ITF o scrisoare din care am aflat că acest medicament se numește și Meldonium. Nu am știut. Este foarte important să știți că acest medicament nu a fost interzis în acești 10 ani în care l-am luat. Dar de la 1 ianuarie regulile s-au schimbat și Meldonium a devenit o substanță interzisă. Iar eu nu am știut”, a spus Sharapova.

Meldoniumul este un analog structural al gammabutirobetainei și se găsește în fiecare celulă a corpului uman. Ca urmare a utilizării sale, corpul dobândește capacitatea de a rezista la stres și de a restabili rapid rezevele de energie.

Federația Internațională de Tenis a emis un comunicat prin care anunță că Sharapova va fi suspendată provizoriu de pe 12 martie, pînă la soluționarea cazului. De asemenea forul a confirmat faptul că meldoniumul a intrat pe lista de substanțe interzise pe 1 ianuarie 2016.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon
De Neptun TV 9 iulie 2019

Halep a egalat situația în meciurile directe cu Zhang, 2-2, după ce asiatica a învins în 2016 în primul tur la Australian Open, cu 6-4, 6-3, și în același an la Beijing, cu 6-0, 6-3, în optimi. Singura victorie anterioară a Simonei s-a înregistrat în 2012, în primul tur la Indian Wells, cu 6-1, 6-1.

Wimbledon 2019 | Simona Halep o va întâlni pe Victoria Azarenka în turul 3
De Neptun TV 3 iulie 2019

În setul al doilea Mihaela Buzărnescu s-a impus. A fost 6-4 pentru jucătoarea din București, după 47 de minute de joc, iar meciul a fost trimis în decisiv.

România luptă la Constanța pentru calificarea la Europenele de baschet 3×3!
De Neptun TV 28 iunie 2019

Turneul are loc pe 29 și 30 iunie în Piațeta Perla din Mamaia iar accesul publicului este gratuit.