joi, 22 februarie 2018

Șofer de TIR arestat în străinătate, după ce a avut încredere în patron: '3 zile nu am primit nimic de mâncare sau apă'

Șofer de TIR arestat în străinătate, după ce a avut încredere în patron: '3 zile nu am primit nimic de mâncare sau apă'

Dorința de a duce un trai mai bun și încrederea oarbă în patron l-au costat mult pe un șofer de TIR. Din vina patronului, Alex este acum arestat după ce Poliția i-au descoperit în timpul unui control patru persoane în TIR, lucru despre care tânărul șofer afirmă că nu avea habar.

Cum s-a întâmplat totul? Alex povestește prin intermediul unui prieten, care a postat pe Facebook, mesajul său.

"Plecasem din Leicester catre Londra sa ma intalnesc cu patronul, el a trimis pe un baiat cu duba si m-a luat. Cand am ajuns in Londra nici nu l-am cunoscut sau vazut, au venit 2 englezi si mi-au predat duba incarcata cu accesorii de telefoane; incarcatoare, casti, huse.. Etc... Mi-au zis sa plec catre descarcare ca e urgent si ca o sa mi se faca contract cand ma intorc, de bucuros ce eram ca ma intorc in aceasta frumoasa meserie nici nu stam stat pe ganduri si am plecat. Ajuns in Franta, toate bune, m-a sunat patronul si a zis sa astept clientul la descarcare, sa ii dau cheia si sa merg sa beau o cafea pana descarca duba. Totul parea foarte serios, prea bine sa fie adevarat. Dupa ce am terminat cafeaua, aprox 20min, am mers sa iau duba...

Doar ce ajunsesem la duba si nici nu am apucat sa iau cheile de la client ca deja ma suna patronul care mi-a zis sa urc pe ferry in Dieppe si sa merg gol in UK. Nu mi s-a parut absolut nimic suspicios, mai ales ca clientul era bine imbracat si arata bine. Plecasem din MC Donalds si nu facusem mai mult de 3 minute pana in port unde am fost oprit la primul control. Am fost intrebat de marfa, am zis ca nu car nimic si au zis sa deschid sa verifice duba. Am coborat de la volan si cand am deschis laterala am inlemnit... Aveam o cutie foarte mare in spate, imediat ce am vazut-o am incercat sa le explic ca nu stiam nimic de ea. Am vrut sa il sun pe patron dar nu m-au lasat, au deschis cutia si am simtit ca totul se termina pentru mine... Aveam 4 persoane in acea cutie.

Politia nici nu au stat pe ganduri sa ma aresteze. Nici nu au vrut sa imi asculte explicatia... De abia atunci mi-am dat seama in cea ce am fost bagat... Arestat, in Dieppe, 3 zile nu am primit nimic de mancare sau apa... Acum in Rouen este mai bine, 4 luni de arest preventiv si asta doar pentru ca nu am un domiciliu in Franta. Daca il aveam imi dadeau drumul si ma cautau la acel domiciliu.... Masina a ramas blocata in parcare... Acum mi-a ramas doar sa astept, sa astept sa vad ce se poate face, sunt constient ca e greu sa ies de aici... Eram obligat sa verific ce am in duba... Dar de graba ca merg acasa, ca o sa imi primesc bani si o sa mi se faca contractul nu mam gandit la asa ceva... Acum risc sa stau 2ani inchis chiar daca nu este nici minima dovada ca eu stiam ceva de toata treaba asta. Asa e, am fost tras in piept si acum regret enorm ca m-am lasat dus de ganduri si de bucuria de a ma intoarce in soferie"

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

ATENȚIE, ȘOFERI! De astăzi, se montează separatoarele pe DN 3 Constanța - Valu lui Traian!
De Neptun TV 29 ianuarie 2018

Potrivit CNAIR, azi, încep lucrările de montare a parapetului de beton pentru separare a fluxurilor de trafic, pe zona mediană a DN3, între km 252+950 - 256+000.