luni, 24 septembrie 2018

Șofer român de TIR, condamnat la închisoare în Anglia - a provocat un carambol în timp ce stătea pe telefon! VIDEO

Șofer român de TIR, condamnat la închisoare în Anglia - a provocat un carambol în timp ce stătea pe telefon! VIDEO

Șoferul român de TIR care a provocat o ciocnire în lanț pe o autostradă din Marea Britanie, în urma căreia și-au pierdut viața un bărbat de 52 de ani și-a pierdut viața, a fost condamnat la cinci ani și trei luni de închisoare.

Dorel Galan, de 38 de ani, din comuna Fântânele, județul Suceava, a primit sentința joi. Totodată, i s-a interzis dreptul de a mai conduce pentru șase ani și opt luni. Bărbatul a recunoscut în fața anchetatorilor fapta sa.

Acesta a provocat, pe data de 9 martie a acestui an, un terbil accident, lângă Newark, Nottinghamshire, accident în urma căruia și-a pierdut viața Ian Newell, de 52 de ani. 

Poliția din Nottinghamshire a spus că TIR-ul condus de Galan a intrat in spatele unei cozi de masini care asteptau in trafic să iasă de pe șoseaua A46 / A17. Din probele strânse de anchetatori a rezultat că românul, care și-a recunoscut vinovăția, a condus imprudent și a folosit telefonul, efectuând cel puțin un apel video înainte de accident.

Jurnaliștii de la Daily Mail au relatat că românul a izbucnit în lacrimi când și-a auzit sentința. Accidentul a fost filmat de un alt șofer și publicat ulterior de Daily Mail.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Cum ar putea SCĂPA șoferii de punctele de penalizare
De Neptun TV 21 septembrie 2018

Măsura apare într-un proiect de act normativ înregistrat de curând la Senat pentru dezbatere.

RABLA 2018. Românii care renunță la mașinile vechi pot cere din nou prima de casare
De Neptun TV 19 septembrie 2018

Regulile din anul 2018 pentru programul Rabla sunt incluse în Ordinul Ministerului Mediului nr. 661/2017 privind aprobarea Ghidului de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2017-2019. Concret, acestea au fost stabilite în 2017 pentru o perioadă de trei ani, astfel că se aplică și în 2018.

INFOTRAFIC. Restricții pe Autostrada București - Constanța, pentru lucrări!
De Neptun TV 13 septembrie 2018

Lucrări de frezare, asfaltare și reparații la parapet au loc joi pe Autostrada A2 București – Constanța, până la ora 17.00. Șoferii sunt sfătuiți să reducă viteza și să fie atenți la volan.