vineri, 23 februarie 2018

Șofer român de TIR, condamnat la închisoare în Anglia - a provocat un carambol în timp ce stătea pe telefon! VIDEO

Șofer român de TIR, condamnat la închisoare în Anglia - a provocat un carambol în timp ce stătea pe telefon! VIDEO

Șoferul român de TIR care a provocat o ciocnire în lanț pe o autostradă din Marea Britanie, în urma căreia și-au pierdut viața un bărbat de 52 de ani și-a pierdut viața, a fost condamnat la cinci ani și trei luni de închisoare.

Dorel Galan, de 38 de ani, din comuna Fântânele, județul Suceava, a primit sentința joi. Totodată, i s-a interzis dreptul de a mai conduce pentru șase ani și opt luni. Bărbatul a recunoscut în fața anchetatorilor fapta sa.

Acesta a provocat, pe data de 9 martie a acestui an, un terbil accident, lângă Newark, Nottinghamshire, accident în urma căruia și-a pierdut viața Ian Newell, de 52 de ani. 

Poliția din Nottinghamshire a spus că TIR-ul condus de Galan a intrat in spatele unei cozi de masini care asteptau in trafic să iasă de pe șoseaua A46 / A17. Din probele strânse de anchetatori a rezultat că românul, care și-a recunoscut vinovăția, a condus imprudent și a folosit telefonul, efectuând cel puțin un apel video înainte de accident.

Jurnaliștii de la Daily Mail au relatat că românul a izbucnit în lacrimi când și-a auzit sentința. Accidentul a fost filmat de un alt șofer și publicat ulterior de Daily Mail.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

ATENȚIE, ȘOFERI! De astăzi, se montează separatoarele pe DN 3 Constanța - Valu lui Traian!
De Neptun TV 29 ianuarie 2018

Potrivit CNAIR, azi, încep lucrările de montare a parapetului de beton pentru separare a fluxurilor de trafic, pe zona mediană a DN3, între km 252+950 - 256+000.