luni, 24 septembrie 2018

Șoferii și pietonii inconștienți, pericole pentru ei și pentru ceilalți participanți la trafic

Şase din zece şoferi folosesc telefonul la volan, ba chiar scriu şi mesaje, în timp ce şapte din zece pietoni trec strada neregulamentar. Vi se pare grav? Ei bine, reporterii Neptun TV au urmărit astăzi aceste două situaţii în trafic, ca să ne convingem singuri cum stau lucurile şi dincolo de statistici. Vedem rezultatele în materialul următor.

De Andreea Bajdechi 19:00, 17 octombrie 2017 97 vizite Auto - Moto

Prin locuri neregulamentare, de multe ori în fugă dar și în pas normal, fără să-și facă prea multe griji pentru viața lor. Așa traversează pietonii inconștienți bulevardele intens circulate din Constanța.

Din grabă sau pentru că pur și simplu vor să scurteze drumul ajung să fie victime ale accidentelor rutiere. Este și cazul unui bărbat de 64 de ani, care a vrut astăzi să traverseze la întâmplare toate cele 4 benzi ale bulevardului Tomis și a fost lovit de un autoturism. Șoferul a declarat că pietonul i-a apărut brusc în față și că nu a putut face nimic pentru a evita coliziunea. Bătrânul a fost transportat la spital. Este însă, un caz fericit, dacă-l putem numi astfel, pentru că bărbatul a scăpat cu viață. Nu de puține ori am văzut cu ochii noștri tragedii produse cât ai clipi. Cei pe care i-am filmat astăzi cum se puneau în pericol au recunoscut că greșesc, dar spun că au motivele lor.

De la pietonii indisciplinați, ne-am îndreptat atenția către șoferi.

Și aceștia își pun viața în pericol, dar și pe a altora, în timp ce folosesc telefoanele mobile la volan. Imaginați-vă impactul dintre un autoturism al cărui șofer butonează telefonul și un pieton care traversează prin locuri nepermise. Pentru a evita astfel de accidente, oamenii legii au aplicat în primele nouă luni ale anului mii de amenzi. Doar-doar i-or învăța minte și pe unii, și pe alții.

'Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au aplicat un număr de 2.376 de sancțiuni contravenționale pentru pietonii care au fost surprinși traversând prin locuri neregulamentare, precum și 1.337 de sancțiuni pentru acei șoferi care vorbeau la telefon sau nu foloseau sistemul hands-free. În toate aceste cauze sacțiunile sunt de două puncte și 290 de lei, iar totalitatea sancțiunilor este de peste 1 milion de lei', a declarat Marius Niculescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

Potrivit unui studiu realizat de Asociația pentru Promovrea Asigurărilor, șase din zece șoferi folosesc telefonul la volan, ba chiar scriu și mesaje, în timp ce șapte din zece pietoni trec strada neregulamentar. Un număr destul de mare, care explică astfel o parte dintre accidentele care au loc pe străzile orașului.

Comenteaza aceasta stire

Cum ar putea SCĂPA șoferii de punctele de penalizare
De Neptun TV 21 septembrie 2018

Măsura apare într-un proiect de act normativ înregistrat de curând la Senat pentru dezbatere.

RABLA 2018. Românii care renunță la mașinile vechi pot cere din nou prima de casare
De Neptun TV 19 septembrie 2018

Regulile din anul 2018 pentru programul Rabla sunt incluse în Ordinul Ministerului Mediului nr. 661/2017 privind aprobarea Ghidului de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2017-2019. Concret, acestea au fost stabilite în 2017 pentru o perioadă de trei ani, astfel că se aplică și în 2018.

INFOTRAFIC. Restricții pe Autostrada București - Constanța, pentru lucrări!
De Neptun TV 13 septembrie 2018

Lucrări de frezare, asfaltare și reparații la parapet au loc joi pe Autostrada A2 București – Constanța, până la ora 17.00. Șoferii sunt sfătuiți să reducă viteza și să fie atenți la volan.