sîmbătă, 23 iunie 2018

Șoferii și pietonii inconștienți, pericole pentru ei și pentru ceilalți participanți la trafic

Şase din zece şoferi folosesc telefonul la volan, ba chiar scriu şi mesaje, în timp ce şapte din zece pietoni trec strada neregulamentar. Vi se pare grav? Ei bine, reporterii Neptun TV au urmărit astăzi aceste două situaţii în trafic, ca să ne convingem singuri cum stau lucurile şi dincolo de statistici. Vedem rezultatele în materialul următor.

De Andreea Bajdechi 19:00, 17 octombrie 2017 96 vizite Auto - Moto

Prin locuri neregulamentare, de multe ori în fugă dar și în pas normal, fără să-și facă prea multe griji pentru viața lor. Așa traversează pietonii inconștienți bulevardele intens circulate din Constanța.

Din grabă sau pentru că pur și simplu vor să scurteze drumul ajung să fie victime ale accidentelor rutiere. Este și cazul unui bărbat de 64 de ani, care a vrut astăzi să traverseze la întâmplare toate cele 4 benzi ale bulevardului Tomis și a fost lovit de un autoturism. Șoferul a declarat că pietonul i-a apărut brusc în față și că nu a putut face nimic pentru a evita coliziunea. Bătrânul a fost transportat la spital. Este însă, un caz fericit, dacă-l putem numi astfel, pentru că bărbatul a scăpat cu viață. Nu de puține ori am văzut cu ochii noștri tragedii produse cât ai clipi. Cei pe care i-am filmat astăzi cum se puneau în pericol au recunoscut că greșesc, dar spun că au motivele lor.

De la pietonii indisciplinați, ne-am îndreptat atenția către șoferi.

Și aceștia își pun viața în pericol, dar și pe a altora, în timp ce folosesc telefoanele mobile la volan. Imaginați-vă impactul dintre un autoturism al cărui șofer butonează telefonul și un pieton care traversează prin locuri nepermise. Pentru a evita astfel de accidente, oamenii legii au aplicat în primele nouă luni ale anului mii de amenzi. Doar-doar i-or învăța minte și pe unii, și pe alții.

'Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au aplicat un număr de 2.376 de sancțiuni contravenționale pentru pietonii care au fost surprinși traversând prin locuri neregulamentare, precum și 1.337 de sancțiuni pentru acei șoferi care vorbeau la telefon sau nu foloseau sistemul hands-free. În toate aceste cauze sacțiunile sunt de două puncte și 290 de lei, iar totalitatea sancțiunilor este de peste 1 milion de lei', a declarat Marius Niculescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

Potrivit unui studiu realizat de Asociația pentru Promovrea Asigurărilor, șase din zece șoferi folosesc telefonul la volan, ba chiar scriu și mesaje, în timp ce șapte din zece pietoni trec strada neregulamentar. Un număr destul de mare, care explică astfel o parte dintre accidentele care au loc pe străzile orașului.

Comenteaza aceasta stire

Cum arată nodul rutier de pe A1 unde un șofer de 70 de ani a intrat pe contrasens și a omorât trei oameni! VIDEO cu momentul impactului
De Neptun TV 20 iunie 2018

Șoferul de 70 de ani care a intrat pe contrasens pe Autostrada A1 și a provocat un accident rutier extrem de grav a fost indicat ca vinovat de producerea tragediei. Cu toate acestea, împrejurările în care s-a produs tragedia stârnesc controverse printre experți.

Cât timp mai este valabilă procedura de restituire a fostelor taxe auto!
De Mediafax 10 iunie 2018

Potrivit procedurii de restituire a fostelor taxe auto, proprietarii de mașini care au plătit aceste sume în perioadele în care s-au aplicat mai au la dispoziție DOAR...

ATENȚIE la mașinile second-hand aduse din Germania! Nu toate pot fi înmatriculate în România
De Neptun TV 8 iunie 2018

Românii care vor o mașină la mâna a doua din Germania trebuie să fie atenți la actele pe care le primesc, ca nu cumva pe talon să fie aplicată o ștampilă pentru....

CONSTANȚA. ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții de circulație astăzi pe podul de la Agigea! În ce zile traficul va fi închis complet și care e ruta ocolitoare
De Neptun TV 7 iunie 2018

Pe perioada închiderii circulației, traficul rutier pentru toate categoriile de autovehicule se va desfășura pe ruta...

ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții pe Autostrada Soarelui pe ambele sensuri de mers!
De Neptun TV 6 iunie 2018

Șoferii sunt sfătuiți să semnalizeze din timp orice intenție de schimbare a benzii de circulație, să sporească atenția la volan și să reducă viteza în zona de efectuare a lucrărilor semnalizate.

Cum arată primele autobuze electrice din România! GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 1 iunie 2018

Compania poloneză Solaris a livrat primele 10 autobuze electrice în luna mai, iar în zilele următoare vor trimite încă unul.