vineri, 23 februarie 2018

Șoferii și pietonii inconștienți, pericole pentru ei și pentru ceilalți participanți la trafic

Şase din zece şoferi folosesc telefonul la volan, ba chiar scriu şi mesaje, în timp ce şapte din zece pietoni trec strada neregulamentar. Vi se pare grav? Ei bine, reporterii Neptun TV au urmărit astăzi aceste două situaţii în trafic, ca să ne convingem singuri cum stau lucurile şi dincolo de statistici. Vedem rezultatele în materialul următor.

De Andreea Bajdechi 19:00, 17 octombrie 2017 96 vizite Auto - Moto

Prin locuri neregulamentare, de multe ori în fugă dar și în pas normal, fără să-și facă prea multe griji pentru viața lor. Așa traversează pietonii inconștienți bulevardele intens circulate din Constanța.

Din grabă sau pentru că pur și simplu vor să scurteze drumul ajung să fie victime ale accidentelor rutiere. Este și cazul unui bărbat de 64 de ani, care a vrut astăzi să traverseze la întâmplare toate cele 4 benzi ale bulevardului Tomis și a fost lovit de un autoturism. Șoferul a declarat că pietonul i-a apărut brusc în față și că nu a putut face nimic pentru a evita coliziunea. Bătrânul a fost transportat la spital. Este însă, un caz fericit, dacă-l putem numi astfel, pentru că bărbatul a scăpat cu viață. Nu de puține ori am văzut cu ochii noștri tragedii produse cât ai clipi. Cei pe care i-am filmat astăzi cum se puneau în pericol au recunoscut că greșesc, dar spun că au motivele lor.

De la pietonii indisciplinați, ne-am îndreptat atenția către șoferi.

Și aceștia își pun viața în pericol, dar și pe a altora, în timp ce folosesc telefoanele mobile la volan. Imaginați-vă impactul dintre un autoturism al cărui șofer butonează telefonul și un pieton care traversează prin locuri nepermise. Pentru a evita astfel de accidente, oamenii legii au aplicat în primele nouă luni ale anului mii de amenzi. Doar-doar i-or învăța minte și pe unii, și pe alții.

'Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au aplicat un număr de 2.376 de sancțiuni contravenționale pentru pietonii care au fost surprinși traversând prin locuri neregulamentare, precum și 1.337 de sancțiuni pentru acei șoferi care vorbeau la telefon sau nu foloseau sistemul hands-free. În toate aceste cauze sacțiunile sunt de două puncte și 290 de lei, iar totalitatea sancțiunilor este de peste 1 milion de lei', a declarat Marius Niculescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

Potrivit unui studiu realizat de Asociația pentru Promovrea Asigurărilor, șase din zece șoferi folosesc telefonul la volan, ba chiar scriu și mesaje, în timp ce șapte din zece pietoni trec strada neregulamentar. Un număr destul de mare, care explică astfel o parte dintre accidentele care au loc pe străzile orașului.

Comenteaza aceasta stire

ATENȚIE, ȘOFERI! De astăzi, se montează separatoarele pe DN 3 Constanța - Valu lui Traian!
De Neptun TV 29 ianuarie 2018

Potrivit CNAIR, azi, încep lucrările de montare a parapetului de beton pentru separare a fluxurilor de trafic, pe zona mediană a DN3, între km 252+950 - 256+000.