joi, 23 noiembrie 2017

Șoferii și pietonii inconștienți, pericole pentru ei și pentru ceilalți participanți la trafic

Şase din zece şoferi folosesc telefonul la volan, ba chiar scriu şi mesaje, în timp ce şapte din zece pietoni trec strada neregulamentar. Vi se pare grav? Ei bine, reporterii Neptun TV au urmărit astăzi aceste două situaţii în trafic, ca să ne convingem singuri cum stau lucurile şi dincolo de statistici. Vedem rezultatele în materialul următor.

De Andreea Bajdechi 19:00, 17 octombrie 2017 96 vizite Auto - Moto

Prin locuri neregulamentare, de multe ori în fugă dar și în pas normal, fără să-și facă prea multe griji pentru viața lor. Așa traversează pietonii inconștienți bulevardele intens circulate din Constanța.

Din grabă sau pentru că pur și simplu vor să scurteze drumul ajung să fie victime ale accidentelor rutiere. Este și cazul unui bărbat de 64 de ani, care a vrut astăzi să traverseze la întâmplare toate cele 4 benzi ale bulevardului Tomis și a fost lovit de un autoturism. Șoferul a declarat că pietonul i-a apărut brusc în față și că nu a putut face nimic pentru a evita coliziunea. Bătrânul a fost transportat la spital. Este însă, un caz fericit, dacă-l putem numi astfel, pentru că bărbatul a scăpat cu viață. Nu de puține ori am văzut cu ochii noștri tragedii produse cât ai clipi. Cei pe care i-am filmat astăzi cum se puneau în pericol au recunoscut că greșesc, dar spun că au motivele lor.

De la pietonii indisciplinați, ne-am îndreptat atenția către șoferi.

Și aceștia își pun viața în pericol, dar și pe a altora, în timp ce folosesc telefoanele mobile la volan. Imaginați-vă impactul dintre un autoturism al cărui șofer butonează telefonul și un pieton care traversează prin locuri nepermise. Pentru a evita astfel de accidente, oamenii legii au aplicat în primele nouă luni ale anului mii de amenzi. Doar-doar i-or învăța minte și pe unii, și pe alții.

'Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au aplicat un număr de 2.376 de sancțiuni contravenționale pentru pietonii care au fost surprinși traversând prin locuri neregulamentare, precum și 1.337 de sancțiuni pentru acei șoferi care vorbeau la telefon sau nu foloseau sistemul hands-free. În toate aceste cauze sacțiunile sunt de două puncte și 290 de lei, iar totalitatea sancțiunilor este de peste 1 milion de lei', a declarat Marius Niculescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

Potrivit unui studiu realizat de Asociația pentru Promovrea Asigurărilor, șase din zece șoferi folosesc telefonul la volan, ba chiar scriu și mesaje, în timp ce șapte din zece pietoni trec strada neregulamentar. Un număr destul de mare, care explică astfel o parte dintre accidentele care au loc pe străzile orașului.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Un drum expres de mare viteză ar urma să fie construit pe litoral - când încep lucrările
De Cristina Puşcaşu 22 noiembrie 2017

Scăpăm în sfârșit de aglomerația de pe litoral. Compania nationala de drumuri si autostrazi vrea sa construiasca drumul express Techirgiol. Vestea proastă este însă că deocamdată nu se știe nici când vor începe lucrările și cu atât mai puțin când se vor finaliza.

ANUNȚ CNAIR. Stații meteo instalate pe principalele drumuri din Constanța și Tulcea - vezi unde au fost amplasate!
De Neptun TV 21 noiembrie 2017

Prin intermediul acestora, CNAIR va monitoriza starea carosabilului pe timpul iernii.

Șofer român de TIR, băgat la închisoare 3 luni după ce a modificat TAHOGRAFUL pentru a conduce mai multe ore decât limita legală!
De Neptun TV 14 noiembrie 2017

De asemenea, judecătorul a decis confiscarea camionului, înmatriculat în România.

ATENȚIE, CONSTĂNȚENI! Se închide traficul pe strada Soveja - vezi rutele ocolitoare!
De Neptun TV 14 noiembrie 2017

În aceste condiții, traseele liniilor de transport în comun 102N, 102P, 1 și 3 se modifică.

UTIL ȘOFERILOR! Cum ne echipăm CORECT mașina de iarnă!
De Roxana Glăvan 6 noiembrie 2017

Este coadă la depozitele de anvelope, service-urile au programări pentru câteva săptămâni de acum încolo, iar în magazine, raioanele auto sunt pline de antigel, huse cu încălzire în scaune sau lanțuri. Dacă nu aveți nimic din toate enumerate mai sus, pregătiți-vă financiar: costurile depășesc lejer o mie de lei.

CONSTANȚA, orașul SENSURILOR GIRATORII fără sens - nu mai puțin de 40 sunt INSTALATE în oraș!
De Roxana Glăvan 1 noiembrie 2017

Pe o distanță de 2 km, sensul giratoriu de la Eden este al 5-lea de pe strada Soveja, cum venim dinspre Delfinariu.

Șoferi de TIR nevinovați, UMILIȚI în vamă: 'Am stat acolo în jur de 32 de ore NEMÂNCAȚI... Și-au bătut joc'
De Neptun TV 31 octombrie 2017

Șoferii au fost tratați ca niște infractori după ce câinii polițiștilor s-au agitat lângă camioanele lor, iar de aici a început o întreagă aventură.

MAI, avertisment pentru șoferi! Urmează o perioadă cu vreme severă: cum să evitați amenzile!
De Neptun TV 29 octombrie 2017

Ministerul Afacerilor Interne recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze asupra condițiilor meteo și rutiere din zona traseului pe care vor să-l parcurgă și să respecte semnalizarea rutieră din zona respectivă sau a polițiștilor prezenți la fața locului.

Veste bună pentru șoferi: limita de viteză în localități ar putea crește!
De Neptun TV 26 octombrie 2017

Măsura ar facilita traversarea localităților situate de-a lungul drumurilor naționale și europene și vizează creșterea vitezei medii de deplasare pe drumurile din România și reducerea duratei călătoriilor rutiere.