Dacă ați reclamat că fructele sau legumele nu mai au gustul corespunzător din cauza substanțelor chimice folosite pentru dezvoltarea lor, aflați că în curând ne vom putea întoarce la gustul original. Viitorul fertilizator pentru sol în agricultură ar putea proveni din nămolul rezidual și algele marine care se găsesc din belșug la Constanța. Cercetările sunt finanțate de statul norvegian iar specialiștii spun că îngrășământul sută la sută ecologic descoperit de specialiștii de la Universitatea Ovidius ar putea fi o alternativă sănătoasă în agricultură.
Preocuparea mondială pentru evitarea îngrășământului chimic în agricultură din cauza numeroaselor efecte adverse ar putea avea un răspuns venit din algele marine și nămolul rezidual.
Cercetările în domeniu au fost dezvoltate la Universitatea Ovidius și au fost finanțate de Norvegia.
Laboratorul constănțenilor a fost vizitat de ambasdorul Norvegiei în țara noastră.
Totul este în acest moment la faza de cercetare și va mai dura până când inovația va fi implementată. Ajuns la Constanța ambasadorul Norvegiei a vizitat și sediul Academiei Navale Mircea cel Bătrân dar și Universitatea Maritimă aici unde proiectul RoNOMar este aproape de finalizare. Cu o investiție de aproximativ 5 milioane de euro, studenții pot exersa diverse situații extreme apărute pe nave în simulatoare profesionale dotate la standarde de ultimă generație.
Elena Mihăilescu împlinește azi, 22 aprilie, vârsta de 100 de ani. Din anul 2001, mătușa Elena locuiește cu o strănepoată în localitatea Eforie Sud, județul Constanța.
Edilul spune că această chilie ar putea deveni punct turistic, mai ales că în zonă este și un alt astfel de adăpost făcut de călugări, în secolul al XVI-lea.
Problema cea mai acută rămâne în sudul și sud-estul țării, unde, din cauza lipsei heliporturilor sau aeroporturilor, elicopterele SMURD nu pot ateriza pe timp de noapte.
Reprezentanții Șantierului Naval Constanța și cei ai grupului industrial francez, Naval Group, au semnat, vineri, un acord de colaborare, în dorința de a obține contractul privind construcția a patru corvete multirol, de ultimă generație, pentru Forțele Navale Române.
Dacă nu este ceață, cu ce te-ar ajuta?
Litoralul românesc este unul dintre principalele puncte de atracție din țară. În fiecare vară sute de mii de turiști ajung în stațiunile din județul Constanța. Și nu puțini sunt cei care vor să se bucure de briza mării și în restul anului. Ce lasă însă turiștii, dar și unii constănțeni în urmă? Tone de gunoaie. Chiar dacă toamna trecută voluntarii ONG-urilor au strâns deșeurile de pe nisip, acum, când acțiunea a fost reluată, cantitățile de gunoaie au fost la fel de mari. Plaja de unde au fost strânse cele mai multe deșeuri este cea din Năvodari, urmată de Corbu și mai apoi de zona de Nord a stațiunii Mamaia.
Se pregătesc să părăsească băncile școlii generale sau a liceului și să își pregătească un viitor strălucit. Sute de elevi au venit la deschiderea Târgului Ofertelor Educaționale de la Constanța, pentru a-și face o idee despre instituția de învățământ pe care vor să o urmeze din toamnă. Fiecare liceu sau universitate le promite rezultate de top. Cei care nu s-au decis de azi , au timp și mâine să analizeze ofertele.
RADET Constanța a anunțat că va opri furnizarea căldurii din apartamentele constănțene începând cu data de...
Olivia Steer, a primit, aseară, la un eveniment dedicat sănătății, premiul pentru "rolul său activ în societate", ceea ce a stârnit controverse pe rețelele sociale, vedeta fiind cunoscută pentru lupta ei împotriva vaccinării.
Joi, peste 50 de persoane, asistenți medicali, infirmieri, brancardieri și membri ai personalului auxiliar s-au adunat în curtea Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați pentru a protesta după ce le-au scăzut veniturile, în urma modificării regulamentului de acordare a sporurilor.
Medicul român Sevda Memet din Constanța va urma un masterat în administrarea afacerilor la Stanford Graduate School of Business, cel mai bun program de MBA din lume, conform Financial Times.
Cei 6 copii excepționali de la Constanța rămași orfani nu au fost lăsați singuri pe lume. Oamenii au sărit în ajutorul fraților premianți la școală și medaliați la sport - Cristian, Andrei, Tudor, Amelia, Luca și Marta Dascălu.
Între reprezentațiile de la Delfinariu Sam, Inuk și Kali vor face deliciul spectacolelor pentru copii și adulți.
Mugurel Amariței, bolnavul în vârstă de 36 de ani din Iași, a fost transportat ieri, 17 aprilie, de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean IașI la Spitalul „Sfânta Maria” din București pentru efectuarea intervenției care i-a fost recomandată din 2015.
"Prin locul în care fusese fereastra zburau obiecte, iar pasagerii din apropierea femeii încercau să o țină", povestește unul dintre pasageri.
Potrivit sursei citate, procurorii militari au dispus extinderea și efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii contra umanității față de fostul jurnalist.
Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, azi, că românii pot opta între Pilonul 1 și Pilonul 2 de pensii, precizând că la nivelul Guvernului va fi o discuție pe această temă.
Inițiatorul proiectului, senatorul USR Adrian Wiener, spune că măsuri similare au fost luate de mai multe țări, iar România ar avea cel mai mare consum de băuturi răcoritoare îndulcite din Europa.
Cei 14 cetățeni din Vietnam nu mai îndeplineau condițiile de ședere pe teritoriul României. La ieșirea din țară a fost instituit consemnul de nepermitere a intrării în România pe o perioadă de 6 luni.
Persoana care a câștigat marele premiu nu s-a prezentat, deocamdată, la sediul agenției.
Potrivit martorilor, femeia ar fi traversat strada prin loc nepermis, iar șoferul a claxonat-o de mai multe ori. Când a ajuns cu mașina în dreptul femeii, aceasta s-a aruncat în fața autoturismului.
18.04 | 19.04 | 20.04 | |
---|---|---|---|
EUR | 4.653 | 4.6579 | 4.6606 |
USD | 3.762 | 3.7656 | 3.7886 |
Lira sterlina | 5.3397 | 5.3468 | 5.3294 |
Gramul de aur | 162,77 | 163,27 | 163,24 |