sîmbătă, 20 iulie 2019

Sony va lansa o nouă consolă portabilă de jocuri

Gigantul japonez Sony a anunțat că va lansa în curând pe piață o nouă consolă portabilă de jocuri. Este vorba despre Next Generation portable, compatibilă cu rețelele 3G. Aceasta  va rivaliza cu consola Nintendo 3DS, ce urmează să apară la rândul ei în prima parte a acestui an.

Potrivit informațiilor divulgate de reprezentanții Sony la o conferință de presă din Tokio, noua consolă va dispune de o serie de inovații tehnice. Pe lângă faptul că va fi compatibilă cu rețelele 3G,  va fi dotată și cu un ecran tactil, organic electroluminescent, cu diagonala de cinci inci.

În plus, consola va încorpora și un sistem de localizare prin GPS, un detector de mișcare, precum și un panou tactil de comandă, care va permite controlarea anumitor acțiuni alături de butoanele de navigație tip joystick. Urmând modelul Nintendo, care se pregătește să comercializeze consola 3DS cu două ecrane, dintre care unul tridimensional, Sony se vede nevoit să apeleze la inovații din ce în ce mai inedite, pentru a lupta împotriva telefoanelor mobile  I Phone de ultimă generație.

Comenteaza aceasta stire