sîmbătă, 24 august 2019

Sorina Pintea: 179 de decese din cauza gripei în acest an; oamenii au început să înțeleagă necesitatea vaccinării

Sorina Pintea: 179 de decese din cauza gripei în acest an; oamenii au început să înțeleagă necesitatea vaccinării

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat miercuri, la Techirghiol, că de la începutul acestui an au fost înregistrate 179 de decese din cauza gripei, cu 50 mai multe comparativ cu 2018, menționând că activitatea virusului gripal pe teritoriul României a scăzut în ultimele două săptămâni, dar și faptul că oamenii au început să înțeleagă necesitatea vaccinării.

"Din păcate, anul acesta avem 179 de decese în acest moment, anul trecut au fost 129. Un lucru bun este că vaccinurile achiziționate de Ministerul Sănătății pentru populația din grupele cu risc s-au epuizat, în sensul că au fost achiziționate 1.330.000 de doze, s-au efectuat 1.329.000. Deci aproape în totalitate epuizate, semn că oamenii au început să înțeleagă necesitatea vaccinării", a spus Sorina Pintea, într-o conferință de presă.

Potrivit acesteia, activitatea virusului gripal a scăzut în intensitate, în ultimele două săptămâni, însă trebuie ca oamenii să fie precauți în continuare.

"Din fericire, activitatea virusului gripal pe teritoriul României a scăzut în ultimele două săptămâni. Totuși, în ultima săptămână, respectiv săptămâna trecută, au mai fost depistate 1.175 de cazuri de gripă, prin urmare recomandăm precauție încă, având în vedere că mai avem decese și cazuri de gripă la nivel național", a menționat ministrul Sănătății. 

Comenteaza aceasta stire