joi, 18 aprilie 2019

Sorina Pintea: Suntem în pragul unei EPIDEMII de gripă. Măsurile implementate de Ministerul Sănătății

Sorina Pintea: Suntem în pragul unei EPIDEMII de gripă. Măsurile implementate de Ministerul Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că nu va cere Ministerul Educației suspendarea cursurilor din cauza gripei, pentru că fiecare clasă poate cere supendarea cursurilor dacă rata de absenteism depășește 20%. Pintea a precizat că, dacă va fi declarată epidemie de gripă, nu vor fi luate măsuri suplimentare, pentru că și până acum sunt măsuri ca în cazul epidemiei.

Marți seară sau miercuri dimineață se va lua decizia dacă se declară epidemie de gripă.

Sorina Pintea a precizat că ultimele două săptămâni au fost declarate saptămâni epidemice, astfel că „suntem în pragul unei epidemii“. Ea a explicat că, pentru a declara epidemie, este nevoie de trei săptămâni în care numărul cazurilor confirmate este mai mare decât numărul cazurilor estimate.

Ministrul a menționat că, până în 23 ianuarie, numărul cazurilor de îmbolnăviri raportate la nivelul unităților școlare a fost 5.823. Acest numar de cazuri justifica solicit catre MEN pentru suspendarea cursurilor vineri

Până în prezent, 1.275.000 de persoane din grupele de risc au fost vaccinate.

Pintea a spus că în fiecare iarnă este gripă și „nu trebuie să facem din asta un caz special“.

„E un număr foarte mare de decese având în vedere că anul trecut în aceeași perioadă aveam patru decese, de aceea măsurile transmise sunt ca în cazul unei epidemii”, a adăugat ministrul, enumerând măsurile pe care specialiștii doresc să le transmită din nou unităților spitalicești.

Comenteaza aceasta stire

Ministerul Sănătății: 'Nu se intenționează introducerea coplății pentru serviciile medicale în unitățile de stat'
De Neptun TV 4 aprilie 2019

Precizările sunt făcute în urma discuțiilor apărute în spațiul public în contextul proiectului de OUG pentru modificarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul Sănătății, aflat în dezbatere.

Sorina Pintea: 179 de decese din cauza gripei în acest an; oamenii au început să înțeleagă necesitatea vaccinării
De Neptun TV 20 martie 2019

Potrivit acesteia, activitatea virusului gripal a scăzut în intensitate, în ultimele două săptămâni, însă trebuie ca oamenii să fie precauți în continuare.

Nou scandal privind dezinfectanții din spitale! Produsele, utilizate în peste 30 de spitale din țară
De Mediafax 19 martie 2019

Dezinfectanții pentru spitale care nu îndeplineau standardele corespunzătoare privind distrugerea microbilor au fost utilizați în peste 30 de spitale din țară, a anunțat, marți, ministrul Sănătății, Sorina Pintea.