sîmbătă, 24 martie 2018

SPECTACOL PE MARE. Ultimele pregătiri pentru Ziua Marinei - simularea atacului cu rachete, cel mai aplaudat exercițiu!

S-au tras focuri de armă, s-au lansat rachete, iar militarii au luptat pentru capturarea navelor inamice. Au fost ultimele pregătiri pentru Ziua Marinei, cea mai importantă festivitate de pe litoral. În acest an, în premieră, la evenimentul organizat în cinstea marinarilor români vor participa şi militari britanici cantonaţi la Baza Mihail Kogălniceanu.

A fost spectacol pe Marea Neagră. Nave militare, ambarcațiuni de luptă și elicoptere s-au coordonat în ceea ce reprezintă ultimele pregătiri înaintea marii deschideri a Zilei Marinei Române. Simularea atacului cu rachete lansate de aeronavele MIG 21 Lancer a fost unul dintre cele mai aplaudate exerciții. 

Acrobații aeriene a făcut și elicopterul Puma Naval. După ce a recuperat scafandrii din apă, aeronava a salutat audiența.

Turiștii și constănțenii care au mers pe Faleza din fața Comandamentului Flotei să vadă cum se pregătesc marinarii au urmărit cu sufletul la gură exercițiile cu armamentul de la bord.

Acești tineri din Râmnicu Sărat au rămas impresionați de valsul celor 3 remorchere din dotarea Forțelor Navale.

În atenția publicului a fost și Zeul Neptun.

Zeci de turiști care nu pot rămâne pe litoral până la Ziua Marinei s-au bucurat astăzi de spectacol.  

În acest an, la festivitățile de Ziua Marinei vor participa 3.000 de militari care vor acționa de la bordul a zeci de nave maritime și aeriene. Ca o premieră, la festivitățile de ziua marinarilor români vor participa și militari britanici de la Baza Mihail Kogălniceanu. Aceștia vor veni cu două aeronave ale Forțelor Regale ale Marii Britanii.

Festivitățile de Ziua Marinei vor începe marți, 15 august, de la ora 10.00, în fața Comandamentului Flotei. 

Comenteaza aceasta stire

Trenurile InterRegio care circulă între București Nord – Constanța rămân anulate din cauza vremii!
De Neptun TV 22 martie 2018

Trenurile InterRegio care circulă între București Nord – Constanța și retur fără oprire rămân anulate și joi și vineri, din cauza vremii. În Gara de Nord, un singur tren, cel care urmează să ajungă de la Vatra Dornei Băi, are, la această oră, o întârziere de 35 de minute.

ALERTĂ LA LIDL! Un produs a fost retras de urgență pentru că are SALMONELLA! Clienții sunt rugați să returneze produsele cumpărate
De Neptun TV 19 martie 2018

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au supravegheat respectarea procedurii de retragere de la comercializare a produsului posibil contaminat, inițiată de către distribuitor.

CONSTANȚA. Trei persoane, printre care și o gravidă, la un pas de moarte după o ciocnire violentă! IMAGINI DE LA ACCIDENT
De Neptun TV 13 martie 2018

Polițiștii au deschis o anchetă pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul, precum și cine este vinovat.

DRAMĂ! Moarte cumplită pentru un șofer de TIR, de 24 de ani - a făcut accident la câțiva kilometri de casă! Bărbatul își serbase ziua de naștere
De Neptun TV 12 martie 2018

Ca o ironie a sorții, cel mai bun prieten al tânărului a murit în urmă cu doi ani, în aceeași zonă, în timp ce mergea acasă de la același local. Autoturismul în care se afla a intrat sub un TIR.

CONSTANȚA. Plaja Midia, câmp de bătălie în cadrul exercițiului multinațional Spring Storm 2018! Forțe impresionante ale NATO
De Neptun TV 12 martie 2018

Militari din exercițiul multinațional Spring Storm 2018 fac antrenamente pe plaja de la Capu Midia, pe țărm și pe mare.

CRIMĂ ȘOCANTĂ! Constănțean ucis de colegul de apartament - criminalul i-a tăiat gâtul cu un cuțit!
De Neptun TV 10 martie 2018

Crima s-a petrecut în dimineața zilei de vineri, 9 martie, în apropiere de Veneția, în localitatea Mira Taglio. Cei doi români munceau pe un șantier naval aparținând Grupului Fincantieri.

CONSTANȚA. Surpriză de infarct pentru un șofer - și-a găsit mașina acoperită de vopsea, în parcare!
De Neptun TV 8 martie 2018

Un constănțean a avut parte în această dimineață de o surpriză neplăcută. Bărbatul și-a găsit mașina vandalizată în parcare.

VISCOLUL ȘI GERUL închid școlile! Cursuri suspendate în mai multe județe, printre care și Constanța! Vezi anunțul Ministerului Educației
De Neptun TV 26 februarie 2018

Informațiile au fost comunicate Ministerului Educației de inspectoratele școlare județene, respectiv Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situații de urgență.