sîmbătă, 21 iulie 2018

SPECTACOL PE MARE. Ultimele pregătiri pentru Ziua Marinei - simularea atacului cu rachete, cel mai aplaudat exercițiu!

S-au tras focuri de armă, s-au lansat rachete, iar militarii au luptat pentru capturarea navelor inamice. Au fost ultimele pregătiri pentru Ziua Marinei, cea mai importantă festivitate de pe litoral. În acest an, în premieră, la evenimentul organizat în cinstea marinarilor români vor participa şi militari britanici cantonaţi la Baza Mihail Kogălniceanu.

A fost spectacol pe Marea Neagră. Nave militare, ambarcațiuni de luptă și elicoptere s-au coordonat în ceea ce reprezintă ultimele pregătiri înaintea marii deschideri a Zilei Marinei Române. Simularea atacului cu rachete lansate de aeronavele MIG 21 Lancer a fost unul dintre cele mai aplaudate exerciții. 

Acrobații aeriene a făcut și elicopterul Puma Naval. După ce a recuperat scafandrii din apă, aeronava a salutat audiența.

Turiștii și constănțenii care au mers pe Faleza din fața Comandamentului Flotei să vadă cum se pregătesc marinarii au urmărit cu sufletul la gură exercițiile cu armamentul de la bord.

Acești tineri din Râmnicu Sărat au rămas impresionați de valsul celor 3 remorchere din dotarea Forțelor Navale.

În atenția publicului a fost și Zeul Neptun.

Zeci de turiști care nu pot rămâne pe litoral până la Ziua Marinei s-au bucurat astăzi de spectacol.  

În acest an, la festivitățile de Ziua Marinei vor participa 3.000 de militari care vor acționa de la bordul a zeci de nave maritime și aeriene. Ca o premieră, la festivitățile de ziua marinarilor români vor participa și militari britanici de la Baza Mihail Kogălniceanu. Aceștia vor veni cu două aeronave ale Forțelor Regale ale Marii Britanii.

Festivitățile de Ziua Marinei vor începe marți, 15 august, de la ora 10.00, în fața Comandamentului Flotei. 

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Adolescent în stare gravă, găsit electrocutat pe o cale ferată ce duce în Portul Constanța
De Neptun TV 19 iulie 2018

Reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță spun că adolescentul are arsuri de gradele 3 și 4 pe circa 60 la sută din suprafața corpului și a fost transportat, conștient, la un spital din București.

CONSTANȚA. O săptămână până la cel mai așteptat eveniment al verii - tot ce trebuie să știi despre Neversea! Check-in poate fi făcut online
De Neptun TV 28 iunie 2018

La ediția din acest an, în cele patru zile de festival este așteptat un trafic de peste 250.000 de persoane din țară și din străinătate, dar și peste 200 dintre cei mai buni artiști ai momentului.