vineri, 27 noiembrie 2015

Speranțe pentru marinarii români de pe nava „Queen A”

De Antonia Maer 20:17, 18 mai 2012 338 vizite Social
Speranțe pentru marinarii români de pe nava „Queen A”

Cei 17 marinari români din echipajul navei „Queen A”, aflată în portul Alger, au primit asigurări că vor intra în posesia salariilor restante, înainte de a fi debarcați. Echipajul a cerut ajutorul autorităților din cauză că armatorul turc intenționa să-i debarce forțat, în cursul zilei de astăzi, deși nu își luaseră banii de două luni.

 

Cazul echipajului românesc, păzit la bordul navei de militari înarmați, este monitorizat de reprezentantul ITF România, Adrian Mihălcioiu și de consulul român în Alger, George Bădiță. Armatorul turc a dat asigurări astăzi că nu va face schimbul de echipaj înainte de a-i plăti. Situația românilor va fi monitorizată în continuare de reprezentanții consulatului care se vor asigura că marinarii vor pleca acasă în bune condiții și cu drepturile salariale achitate la zi. Marinarii au cerut, ieri, ajutorul ITF. În ultima perioadă, alte trei echipaje românești de pe navele unor armatori turci s-au aflat în situații similare În Muntenegru și Spania.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

1 decembrie! Parade militare, ceremonii religioase și petreceri în aer liber la Constanța
De Alina Gâju 27 noiembrie 2015

La 1 decembrie 1918, la Alba Iulia, s-a scris cea mai importantă filă din istoria poporului roman. Marea Adunare Națională și-a dat votul pentru unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu patria mamă.

ȘEDINȚA CL CONSTANȚA. Costin Răsăuțeanu oficializat ca viceprimar, șomerii constănțeni beneficiază de transport gratuit
De Robert Nenciu 27 noiembrie 2015

Sprijin pentru șomeri din partea Primăriei Constanța! Consilierii au votat astăzi hotărârea prin care constănțenii fără loc de muncă vor avea gratuitate pe mijloacele de transport în comun. De aceeași facilitate vor beneficia și vârstnicii de peste 80 de ani, indiferent de venitul pe care îl au.

Proiect european la Delfinariul din Constanța. Delfinii vor trăi într-un mediu mai curat!
De Cristina Sîmbeteanu 26 noiembrie 2015

Procesul de modernizare a Delfinariului din Constanța continuă. Până de Crăciun va fi montat un filtru de apă performant care va fi în beneficiul delfinilor. Investiția face parte din proiectul european intitulat DELPHI, care este realizat în parteneriat cu Acvariul din Varna.

CONSTANȚA. Comenzi pe bandă rulantă pentru producătorii de cadouri personalizate, cu ocazia zilei de 1 Decembrie
De Ana-Maria Stancu 25 noiembrie 2015

Mai sunt câteva zile până la 1 decembrie, așa că producătorii de steaguri și alte obiecte ce reprezintă simbolurile naționale și-au dublat volumul de muncă, iar comenzile curg fără încetare. Aceasta deoarece constănțenii vor să își exprime patriotismul de Ziua Națională.

CONSTANȚA. Musulmanii solicită măsuri pentru stoparea răspândirii fundamentalismului islamic
De Neptun TV 25 noiembrie 2015

Reprezentanții comunității musulmane din România solicită autorităților de la București adoptarea unor măsuri care să vizeze stoparea răspândirea fundamentalismului islamic.

Consilierul PNL Răzvan Sava, ales primar interimar al Capitalei
De Neptun TV 25 noiembrie 2015

Consilierul general PNL Răzvan Sava a fost ales primar interimar al Capitalei, cu 34 de voturi "pentru" și 11 voturi "împotrivă", în ședința extraordinară de astăzi a Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Românii scapă de datoriile neplătite la bancă, dacă își cedează casa!
De Robert Nenciu 25 noiembrie 2015

Românii care nu-și mai pot plăti ratele la casă pot scăpa de datorii dacă trec imobilul ipotecat în proprietatea băncii. Acest lucru este prevăzut într-un proiect de lege adoptat astăzi de Camera Deputaților.

ATENȚIE! CFR anulează, de mâine, mai multe trenuri care circulă între Constanța și Mangalia!
De Neptun TV 25 noiembrie 2015

CFR Călători informează că, pentru executarea lucrărilor de reparație a căii ferate pe distanța Constanța – Mangalia și retur, se vor anula următoarele trenuri în perioada 26 - 28 noimembrie.

Ponturi pentru vacanța de 1 decembrie, la ASTA-I VIAȚA!
De Neptun TV 24 noiembrie 2015

Începând cu ora 16.30 primește ponturi pentru vacanța de 1 decembrie de la unul dintre cei mai titrați români în escalada munților dar care e specializat și în promovarea locurilor frumoase de la malul mării.

Fără Revelion în club! Mii de constănțeni trebuie să-și schimbe planurile pentru petrecerea dintre ani!
De Ana-Maria Stancu 24 noiembrie 2015

Constănțenii care vor să petreacă revelionul în club, trebuie să își facă rezervare din timp. După tragedia din Colectiv, multe localuri din Constanța și-au suspendat activitatea, iar cele care au rămas deschise au un număr limitat de locuri. Restaurantele profită de această situație și vin cu oferte greu de refuzat, care se adresează și tinerilor.

Teatrul Nottara a tras cortina până la consolidarea clădirii
De Cristina Sîmbeteanu 24 noiembrie 2015

S-a tras cortina la Teatrul Nottara din Capitală, pe termen nelimitat. Toate spectacolele au fost anulate. Clădirea se află pe lista celor cu risc seismic ridicat și trebuie consolidată pentru a-și putea redeschide porțile. Conducerea teatrului a cerut Primăriei Capitalei un alt spațiu pentru a susține reprezentațiile.

Familia pilotului găsit mort în Postăvaru, mesaj sfâșietor de adio: 'În sfârșit, Mircea Crăciun a aterizat!'
De Andreea Petraș 24 noiembrie 2015

Pe pagina de Facebook "Să-l găsim pe Mircea Crăciun", familia pilotului găsit mort în masivul Postăvaru după luni de căutări disperate a postat un mesaj emoționant.

Descoperire arheologică importantă la Mangalia! Arheologii au găsit un nou capitel ionic, vechi de 1700 de ani
De Ana-Maria Stancu 23 noiembrie 2015

Descoperire extrem de valoroasă la Mangalia, cea mai importantă din ultimii 17 ani. Arheologii au găsit un nou capitel ionic, vechi de 1700 de ani.

Un milion de fermieri așteaptă să primească subvențiile promise din octombrie
De Neptun TV 23 noiembrie 2015

Lovitură pentru aproximativ un milion de fermieri. În plină campanie agricolă de toamnă, aceștia nu își pot ridica subvenția pe suprafață. De vină pentru această situație este Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură care nu a reușit să rezolve problemele apărute la sistemul informatic al programului. Banii ar fi trebuit să fie achitați încă din luna octombrie.

CONSTANȚA. Măsuri pentru sezonul rece și organizarea alegerilor, pe lista ședinței prefectului cu primarii din județ
De Alina Gâju 23 noiembrie 2015

Pregătirile pentru sezonul rece, precum și organizarea alegerilor din 2016 au fost doar două dintre subiectele dezbătute în ședința organizată de prefectul Constanței cu primarii și secretarii din județ. Astfel, autoritățile locale au aflat ce responsabilități au în prag de iarnă, numele noului șef al departamentului juridic al Constanței, dar și informații despre bazele de operații ce vor fi înființate de ISU pe raza localităților din județ, în cazul unor calamități naturale.

RADET Constanța a publicat lista datornicilor. Creanțele depășesc 250 de milioane de lei!
De Ioana Paidos 23 noiembrie 2015

'Plătiți facturile la timp pentru a primi căldură!'. Este avertizarea conducerii RADET pentru sutele de asociații de proprietari din municipiul Constanța care au datorii mai vechi de 6 luni. Pentru recuperarea debitelor, Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice are pe rol peste 500 de procese, iar alte 200 de dosare sunt în pregătire.

21 de elevi au ajuns în spital după ce li s-a făcut rău la școală
De Laura Calciu Petrescu 23 noiembrie 2015

Douăzeci și unu de elevi ai unei școli din municipiul Ploiești au nevoie astăzi de îngrijiri medicale, după ce li s-a făcut rău la școală.

Sindicatul Național al Funcționarillor publici amenință cu ample proteste dacă majorarea cu 10% a salariilor se amână
De Victor Radu 23 noiembrie 2015

Funcționarii publici amenință cu ample proteste de stradă dacă Executivul lui Dacian Cioloș și președintele Iohannis vor împiedica majorările salariale. Premierul a anunțat că așteaptă finalizarea procesului legislativ în acest caz, adică promulgarea actului normativ de către președinte. Sindicaliștii le atrag atenția lui Cioloș și Iohannis că ei au beneficiat de astfel de creșteri ale veniturilor în dauna majorității funcționarilor publici.

SPIT Constanța a obținut locul al treilea la competiția 'Inovație și calitate în sectorul public'
De Neptun TV 23 noiembrie 2015

Serviciul Public de Impozite și Taxe a obținut locul al treilea la cea de-a VIII-a ediție a competiției 'Inovație și calitate în sectorul public' al cărei scop a fost identificarea și evidențierea celor mai eficiente și inovative practici din sectorul public românesc.

CONSTANȚA. Picnicuri de 1 Decembrie cu fasole și cârnați. VEZI LISTA LOCAȚIILOR!
De Neptun TV 23 noiembrie 2015

Primăria municipiului Constanța și Consiliul Local invită pensionarii la picnicurile organizate cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.

Majorarea salariilor bugetarilor, în pericol
De Robert Nenciu 22 noiembrie 2015

Guvernul ar putea amăna cu până la șase luni majorarea salariilor bugetariilor cu 10 la sută de la 1 decembrie. Potrivit unor surse, premierul vrea să discute legea și cu guvernatorul BNR. De altfel, Dacian Cioloș a cerut Ministerului Finanțelor să analizeze impactul acestei măsuri asupra deficitului bugetar.