sîmbătă, 28 februarie 2015

Speranțe pentru marinarii români de pe nava „Queen A”

De Antonia Maer 20:17, 18 mai 2012 338 vizite Social
Speranțe pentru marinarii români de pe nava „Queen A”

Cei 17 marinari români din echipajul navei „Queen A”, aflată în portul Alger, au primit asigurări că vor intra în posesia salariilor restante, înainte de a fi debarcați. Echipajul a cerut ajutorul autorităților din cauză că armatorul turc intenționa să-i debarce forțat, în cursul zilei de astăzi, deși nu își luaseră banii de două luni.

 

Cazul echipajului românesc, păzit la bordul navei de militari înarmați, este monitorizat de reprezentantul ITF România, Adrian Mihălcioiu și de consulul român în Alger, George Bădiță. Armatorul turc a dat asigurări astăzi că nu va face schimbul de echipaj înainte de a-i plăti. Situația românilor va fi monitorizată în continuare de reprezentanții consulatului care se vor asigura că marinarii vor pleca acasă în bune condiții și cu drepturile salariale achitate la zi. Marinarii au cerut, ieri, ajutorul ITF. În ultima perioadă, alte trei echipaje românești de pe navele unor armatori turci s-au aflat în situații similare În Muntenegru și Spania.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Sorin Oprescu: Bucureștiul este capitala cu cea mai mare expunere seismică din Europa
De Bogdan Muzgoci 27 februarie 2015

Bucureștiul este capitala cu cea mai mare expunere seismică din Europa și ocupă locul zece la nivel mondial. Declarația îngrijorătoare a fost făcută de primarul general, Sorin Oprescu.

MĂRȚIȘOARE PENTRU MAME. Elevii școlii Nicolae Titulescu au învățat să împletească simbolul primăverii
De Alina Gâju 27 februarie 2015

Atelier de mărțișoare la Școala Nicolae Titulescu din Constanța. Elevii au împletit firele albe și roșii cu multă migală și au lăsat în fiecare creație câte o părticică din sufletul lor inocent.

Din toamnă, românii pot să își facă rezervări pentru o vacanță pe cel mai mare vas de croazieră din lume
De Andreea Filip 27 februarie 2015

Cel mai mare vas de croazieră din lume, Harmony of the Seas, va fi lansat anul viitor, iar românii pot să își facă rezervări începând din această toamnă.

Contabilii constănțeni: reducerea TVA la alimentele de bază poate fi făcută mai devreme de 1 ianuarie 2016
De Roxana Glăvan 27 februarie 2015

Reducerea taxei pe valoare adăugată trebuie aplicată imediat pentru alimentele de bază, mai ales că și-a arătat eficiența în panificație.

Filmul serii la Neptun TV: Dragostea și revoluția
De Lavinia Stanciu 27 februarie 2015

În această seară, de la ora 21.00, la Neptun TV puteți viziona pelicula “Dragostea și revoluția”, în regia lui Gheorghe Vitanidis.

Au renunțat la școală, însă acum învață din nou pentru a avea o diplomă de studii
De Oana Iancu 27 februarie 2015

Au renunțat la școală pentru a munci, însă fără o diplomă de studii s-au trezit în fața unui refuz la angajare. Este realitatea cruntă cu care se confruntă mai mulți tineri din județul Tulcea, care s-au reîntors pe băncile școlii, convinși că viitorul va fi mai bun pentru ei.

Darius Vâlcov: România va fi țara cu cel mai redus nivel al taxelor și impozitelor din UE
De Cristina Burcea 27 februarie 2015

În 2019 România va fi țara cu cel mai redus nivel al taxelor și impozitelor din UE. Asta a declarat ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, care spune că vom ajunge aici datorită planului de relaxare fiscală din proiectul de Cod Fiscal.

Umbli la kilometraj, ajungi la închisoare
De Mihai Tudorică 26 februarie 2015

Se anunță vremuri grele pentru samsarii de mașini. Uniunea Europeană vrea să-i sancționeze pe toți cei care dau înapoi kilometrajul pentru a cere un preț mai mare pentru autoturismele scoase la vânzare.

Cum shaworma e de bază, părinții români vor cantine în fiecare unitate de învățământ
De Madalina Pavel 26 februarie 2015

După exemplu altor state, fiecare școală ar trebui să aibă o cantină în care elevii să poată mânca la prânz o masă caldă. Asta își doresc cei mai mulți dintre părinții constănțeni pentru copiii lor.

Rochiile hand made, fustele și bluzele cu imprimeuri florale, printre cele mai căutate articole la TINIMTEX
De Andreea Filip 26 februarie 2015

Articolele pentru bebeluși lucrate manual, rochiile hand made, fustele și bluzele cu imprimeuri floarale.

Artizanii mărțișoarelor tradiționale vă invită la târg. În piațeta din fața Muzeului de Artă Populară din Constanța veți găsi marfă pe alese
De Silvia Pascale 26 februarie 2015

Mărțișoare pictate, modelate, împletite și alintate. Este oferta personalizată a celor mai talentați artizani ai Dobrogei care participă zilele acestea la Târgul de Mărțișoare tradiționale.

RAJA SA modifică tarifele pentru abonați

SC RAJA SA este singura companie de apă din România care nu încasează apa meteorică nici de la populație, nici de la agenții economici, ceea ce a dus la o scădere a facturilor cu aproape 10%.

Copii nesupravegheați și profesori fără loc de muncă! FSLI contestă decizia CCR cu privire la ora de religie
De Andreea Filip 26 februarie 2015

Decizia Curții Constituționale cu privire la ora de religie în școli este contestată de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ.

CONSTANTA. Incep actiunile de deratizare și dezinsecție în municipiu și în stațiunea Mamaia

Primăria Constanta aduce la cunoștința locuitorilor municipiului că, începând de luni, 2 martie, vor demara acțiunile de deratizare, dezinsecție și tratamente fitosanitare pe domeniul public din municipiul Constanța, respectiv stațiunea Mamaia.

Primaria Constanta incepe distribuirea ajutoarelor alimentare pentru persoanele defavorizate - vezi CÂND ȘI UNDE!

Primaria Constanta incepe luni, 2 martie, actiunea de redistribuire a ajutoarelor alimentare din cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) 2014, către persoanele defavorizate.

Povestea lui Paul Cojocaru, constănțeanul care a inventat o terapie apreciată la nivel internațional

Constănțeanul Paul Cojocaru, instructorul de arte marțiale care a creat terapia 3C pentru copiii autiști e așteptat de specialiștii din Canada, la Festivalul Mondial de Autism.

Riscă să rămână fără un acoperiș deasupra capului din cauza alunecărilor de teren
De Irina Radu 25 februarie 2015

Oamenii din localitatea mehedințeană Studina sunt într-o situație disperată din cauza alunecărilor de teren.

Prețul mărțișoarelor depinde de zona de unde le cumpărați
De Oana Iancu 25 februarie 2015

Primăvara este adusă de mărțișor. O știu cel mai bine comercianții care au umplut tarabele cu o mulțime de modele care să le fure ochii constănțenilor.

ȘTIREA ZILEI: Pro și contra religiei în școli !

Decizia Curții Constituționale de a eliminat obligativitatea orelor de religie în școli împarte societatea românească în două.

O mamă din Vrancea se luptă cu sărăcia pentru a-și crește cei 5 copii
De Cristina Burcea 25 februarie 2015

Într-o lume în care auzim zilnic de mame care își abandonează pruncii în spital sau pe stradă, o femeie din județul Vrancea se luptă cu sărăcia pentru a-și putea crește cei cinci copii.

LOCURI DE MUNCĂ. Ambasada Olandei organizează două întâlniri la Constanța!
De Alin Tarnovschi 25 februarie 2015

Reprezentanții Ambasadei Olandei în România, împreună cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă vor organiza două evenimente la Constanța și Năvodari pentru informarea potențialilor angajați în Olanda cu privire la drepturile sau obligațiile pe care le au.