sîmbătă, 25 aprilie 2015

Speranțe pentru marinarii români de pe nava „Queen A”

De Antonia Maer 20:17, 18 mai 2012 338 vizite Social
Speranțe pentru marinarii români de pe nava „Queen A”

Cei 17 marinari români din echipajul navei „Queen A”, aflată în portul Alger, au primit asigurări că vor intra în posesia salariilor restante, înainte de a fi debarcați. Echipajul a cerut ajutorul autorităților din cauză că armatorul turc intenționa să-i debarce forțat, în cursul zilei de astăzi, deși nu își luaseră banii de două luni.

 

Cazul echipajului românesc, păzit la bordul navei de militari înarmați, este monitorizat de reprezentantul ITF România, Adrian Mihălcioiu și de consulul român în Alger, George Bădiță. Armatorul turc a dat asigurări astăzi că nu va face schimbul de echipaj înainte de a-i plăti. Situația românilor va fi monitorizată în continuare de reprezentanții consulatului care se vor asigura că marinarii vor pleca acasă în bune condiții și cu drepturile salariale achitate la zi. Marinarii au cerut, ieri, ajutorul ITF. În ultima perioadă, alte trei echipaje românești de pe navele unor armatori turci s-au aflat în situații similare În Muntenegru și Spania.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

REGULI NOI pentru circulație în stațiunea Mamaia! Vezi CE TREBUIE SĂ ȘTII!
De Andreea Filip 24 aprilie 2015

Șoferii trebuie să fie atenți pentru că de săptămâna viitoare se introduce regulile rutiere de vară în stațiunea Mamaia.

Le place școala și la 40 de ani!
De Alina Gâju 24 aprilie 2015

În comuna Viziru din Brăila, școala se face în familie. Cu frații ori surorile, soțiile și cumnații, localnicii au îmbrățișat a doua șansă oferită prin programul european ACTIV. Nu se mulțumesc cu puținele cunoștințe pe care le au, vor un loc de muncă bine plătit și, cel mai important, să fie un exemplu pentru copiii lor. Școala prin ochii celor trecuți de prima tinerețe este mult mai atractivă.

Despre puterea cărții, la ASTA-I VIAȚA!

Ce putere mai are cartea pentru români, în ce măsură mai sunt interesați de lectură, ce cărți se mai vând sau se mai împrumută? Despre toate acestea și nu numai va vorbi Elena Calcan împreună cu invitații săi, începând cu ora 16.30, la ASTA-I VIAȚA!

Un centru pentru copiii din familii defavorizate va fi construit în localitatea constănțeană Grădina
De Andreea Filip 23 aprilie 2015

Copiii care provin din familii dezbinate, ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate și de care doar bunicii au grijă vor beneficia de consiliere psihologică.

Despre otrava numită Facebook, la ASTA-I VIAȚA!

Ce persoane sunt mai expuse decât altele, care este profilul psihologic al celor care sunt vulnerabili în fața adicțiilor de orice fel, cum să gestioneze părinții pasiunea pentru internet a adolescenților? Specialiștii ne explică la ASTA-I VIAȚA!, începând cu ora 16.30.

Sfântul Gheorghe, purtătorul de biruință este sărbătorit astăzi
De Cristina Pancrat 23 aprilie 2015

Ortodocșii îl sărbătoresc astăzi pe unul dintre cei mai importanți martiri ai creștinității: Sfântul Gheorghe, purtătorul de biruință. Cu acest prilej, moaștele Sfântului Ioan Botezătorul au ajuns aseară de la Piatra Neamț la Constanța.

La biserica "Sf. Gheorghe" din Constanța a fost dublă sărbătoare. Hram și centenar în aceeași zi!
De Silvia Pascale 22 aprilie 2015

Dublă sărbătoare la biserica Sfântul Gheorghe din Constanța care își serbează astăzi atât hramul, cât și împlinirea a 100 de ani de la punerea pietrei de temelie. Sute de credincioși au venit să asiste la slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului și să se închine la moaștele Sfântului Ioan Botezătorul aduse din Piatra Neamț încă de seara trecută, special pentru acest eveniment.

Cardul de sănătate, obligatoriu de la 1 mai. În lipsa lui plătiți din buzunar serviciile medicale
De Oana Iancu 22 aprilie 2015

Plecați în vacanță? Nu uitați să puneți în bagaj cardul de sănătate. La Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, spre exemplu, bolnavul trebuie să prezinte fie trimiterea de la medicul de familie, ori pe cea de la Urgență, însoțită musai de cardul de asigurat.

Aprilie, o lună cu două anotimpuri. Urmează o noapte cu temperaturi scăzute și brumă

O zi cu soare, una cu ninsori. Acesta este tabloul lunii aprilie, iar meteorologii spun că vremea rămâne în continuare capricioasă.

CONSTANȚA Podul IPMC va fi finalizat și redat circulației în luna mai; ASFALTĂRI pe DN2A - bulevardul Tomis
De Roxana Glăvan 22 aprilie 2015

Vești bune pentru șoferii constănțeni, dar și pentru turiștii care vor veni vara aceasta pe litoralul românesc.

Inga Postolache, dirijorul fanfarei RAJA Constanța, la ASTA-I VIAȚA!

Cum a ajuns o femeie să dirijeze 20 de bărbați, inclusiv pe soțul său care face parte din ansamblu, cum a fost petrecerea de la Lucian Bute de acasă, la Pechea, și în general cum e viața de muzician într-o fanfară. Totul începând cu ora 16.30, la ASTA-I VIAȚA!

Lucrările RAJA din nordul stațiunii Mamaia au fost terminate!
De Cristina Pancrat 21 aprilie 2015

Echipele SC RAJA SA au lucrat la foc continuu. Așa că abonații din zonele Mamaia Nord, Mamaia Sat, Depozitul 10, Bateria de Coastă și Tabăra de copii Năvodari au din nou apă la robinete.

CONSTANȚA. Primăria modernizează iluminatul public!
De Oana Iancu 21 aprilie 2015

Iluminatul public din Constanța va fi modernizat. Prin proiectul minicipalității, stâlpii stradali din mai multe cartiere vor fi înlocuiți.

O familie cu talent, la ASTA-I VIAȚA!

Pictorul Dan Deaconu, un artist din Cogealac și fiul său și-au expus lucrările într-o ceainărie din Constanța. Elena Calcan vă prezintă povestea unei familii cu talent, la ASTA-I VIAȚA!, începând cu ora 16.30.

"O lume văzută pieziș", cartea semnată Mareș Nițulescu a fost lansată la Biblioteca Județeană din Constanța
De Mihai Tudorică 20 aprilie 2015

"O lume văzută pieziș". Acesta este titlul cărții pe care freelancerul Mareș Nițulescu a lansat-o la Biblioteca Județeană I.N. Roman din Constanța. Este o autobiografie făcută de un om care a ales să-și trăiască viața în Orientul Îndepărtat după căderea comunismului.

BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ. Vezi ce locuri sunt disponibile la Constanța!

Bursa generală a locurilor de muncă va fi organizată vineri, în Capitală și în alte 85 de orașe din țară, până în prezent fiind înscriși 710 agenți economici, care oferă peste 9.200 de locuri de muncă, cele mai multe fiind în București și județele Constanța, Arad și Bacău.

Povești despre performanță, la ASTA-I VIAȚA!

După o viață petrecută pe pista de atletism, antrenorul emerit Ioan Veliciu și-a sărbătorit cea de-a 80-a aniversare tot pe teren. La ASTA-I VIAȚA!, începând cu ora 16.30, aflăm poveștile din spatele unor performanțe în atletism ce încă nu au putut fi egalate.

Cimitirele din Constanța, pline ochi de credincioși care au dat de pomană
De Roxana Glăvan 19 aprilie 2015

Astăzi este Paștele Blajinilor. Ziua în care românii își cinstesc morții. La Constanța, sărbătoarea a fost marcată în avans ieri, când cimitirele au fost neîncăpătoare. Oamenii au mers încărcați cu bucate și flori. Nu au lipsit sărmanii, care s-au bătut pentru un pachet.

TRADIȚII ȘI OBICEIURI. Duminica Tomii sau Paștele Morților

Prima duminică după Paști este dedicată Apostolului Toma în calendarul ortodox și sufletul morților în Calendarul Popular. Tot astăzi, credincioșii merg în cimitire și împart pomeni în memoria celor trecuți în lumea celor drepți.

Idei pentru cei care își caută o casă: apartamentul cu două camere suprapuse și locuința demontabilă!
De Bogdan Muzgoci 18 aprilie 2015

Apartamente cu două camere suprapuse sau case demontabile perfecte pentru vacanță. Sunt câteva dintre ideile ingenioase pe care le propun dezvoltatorii prezenți la Târgul Imobiliar Național deschis în Capitală. 2.000 de unități locative, care fac parte din 17 proiecte rezidențiale, așteaptă să fie cumpărate la prețuri promoționale.

Vremea schimbă foaia: ploi și temperaturi scăzute până la mijlocul săptămânii viitoare!

Vremea se va strica în întreaga țară, anunță meteorologii. Potrivit unei avertizări valabile până miercuri, 22 aprilie, vor fi semnalate precipitații mixte, intensificări ale vântului și brumă în toate județele.