joi, 24 aprilie 2014

Speranțe pentru marinarii români de pe nava „Queen A”

De Antonia Maer 20:17, 18 mai 2012 336 vizite Social

Cei 17 marinari români din echipajul navei „Queen A”, aflată în portul Alger, au primit asigurări că vor intra în posesia salariilor restante, înainte de a fi debarcați. Echipajul a cerut ajutorul autorităților din cauză că armatorul turc intenționa să-i debarce forțat, în cursul zilei de astăzi, deși nu își luaseră banii de două luni.

 

Cazul echipajului românesc, păzit la bordul navei de militari înarmați, este monitorizat de reprezentantul ITF România, Adrian Mihălcioiu și de consulul român în Alger, George Bădiță. Armatorul turc a dat asigurări astăzi că nu va face schimbul de echipaj înainte de a-i plăti. Situația românilor va fi monitorizată în continuare de reprezentanții consulatului care se vor asigura că marinarii vor pleca acasă în bune condiții și cu drepturile salariale achitate la zi. Marinarii au cerut, ieri, ajutorul ITF. În ultima perioadă, alte trei echipaje românești de pe navele unor armatori turci s-au aflat în situații similare În Muntenegru și Spania.

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

Peste 18 milioane de cetățeni cu drept de vot se află pe listele electorale permanente
De Alex Costea 23 aprilie 2014

Autoritatea Electorală Permanentă a definitivat listele cu cetățenii care vor avea drept de vot la alegerile europarlamentare de luna viitoare. Astfel, aproximativ 18 milioane trei sute de mii de români se vor putea prezenta la urne pe 25 mai.

Ponta: „Un fenomen al retrocedărilor ilegale, până la nivel de președinte, pentru îmbogățirea proprie“
De Andreea Radu 23 aprilie 2014

Retrocedările ilegale au fost folosite de persoanele publice, până la nivel de președinte, pentru îmbogățire. Afirmația a fost făcută astăzi, de premierul Victor Ponta.

O gură de oxigen pentru economie. Guvernul a eliminat 70 de taxe
De Andreea Radu 23 aprilie 2014

Guvernul a decis eliminarea a 70 de taxe. Acestea creează un hățiș birocratic, iar eliminarea lor nu va afecta bugetul de stat. Anunțul a fost făcut de premierul Victor Ponta care i-a cerut ministrului de Finanațe să elaboreze în acest sens actele normative necesare. Pe de altă parte, Executivul a aprobat, astăzi, ordonanța privind scutirea de impozit pe profitul reinvestit. De asemenea șeful Guvernului a decis acordarea unui ajutor de stat pentru firmele care creează noi locuri de muncă.

Toate porturile din Constanța au fost închise din cauza ceții
De Oana Iancu si Livia Petrescu 23 aprilie 2014

A fost o zi cu soare astăzi, la Constanța. Însă chiar și așa, cei care au ieșit la plimbare prin stațiunea Mamaia sau pe faleza de la Cazino au avut parte de un fenomen mai puțin obișnuit. Marea a fost cucerită de ceață, iar pe unele porțiuni de plajă, aceasta apărea și dispărea la câteva minute. Din această cauză, porturile maritime și fluviale au fost închise.

Vremea rea își face simțită prezența. Meteorologii și hidrologii au emis noi avertizări
De Silvia Pascale si Elenis Vlahbei 23 aprilie 2014

Nici nu s-au retras bine apele din localitățile afectate de inundații, că meteorologii și hidrologii vin cu noi avertizări. Primii au anunțat un cod galben de ploi pentru sudul țării, iar ceilalți un cod portocaliu de inundații. Comandamentul pentru Situații de Urgență a fost convocat în această seară la Guvern.

Veste bună pentru șoferi: taxa de trecere a podului de la Fetești, suspendată pentru trei zile

Veste bună pentru românii care vor veni la mare cu mașina, de 1 Mai. Șoferii care circulă pe Autostrada Soarelui nu vor mai plăti taxa de trecere a podului de la Fetești în zilele de 30 aprilie, 1 mai și 4 mai.

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Gheorghe
De Livia Petrescu 23 aprilie 2014

Sfântul Gheorghe este sărbătorit în fiecare an pe data de 23 aprilie și este unul dintre cei mai importanți din ortodoxism. Și în calendarul popular are o importanță deosebită deoarece este celebrat pe parcursul a trei zile, între 22 și 24 aprilie.

O familie din Galați s-a trezit cu tencuiala tavanului pe masă
De Oana Cernat 23 aprilie 2014

O familie din Galați s-a trezit cu tavanul peste masa din bucătărie chiar în timp ce pregătea mâncarea. Incidentul s-a petrecut într-un bloc construit de ANL în 2006. Dacă se va dovedi că lucrarea a fost făcută de mântuială, Primăria Galați va suporta cheltuielile de renovare a camerei.

Zi importantă pentru credincioși. Moaștele Sfântului Gheorghe, aduse la Constanța de la Milano
De Silvia Pascale si Roxana Murat 23 aprilie 2014

Pentru prima oară în istoria Dobrogei, o biserică din Constanța găzduiește o părticică din moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, biruitorul răului simbolizat de balaur. Prețioasa relicvă, donată de episcopul emerit de Milano, va rămâne definitiv aici. Racla a fost depusă încă de seara trecută la biserica din Constanța ce poartă hramul sfântului celebrat astăzi.

Restricțiile de trafic pe podul de la Agigea au revenit
De Liliana Enache 21 aprilie 2014

De astăzi au revenit restricțiile de trafic pe podul de la Agigea. Mai exact, mâine, joi și sâmbătă circulația va fi oprită total timp de 4 ore, între orele 9 și 13.00, pentru continuarea lucrărilor de reparații.

RADET oprește, de mâine, furnizarea căldurii în Constanța
De Roxana Glăvan 21 aprilie 2014

De mâine, constănțenii nu vor mai avea căldură în calorifere. RADET Constanța a decis sistarea agentului termic, ca urmare a încălzirii vremii din ultima perioadă, peste 10 grade Celsius pe timpul nopții.

Mii de turiști petrec Paștele pe Valea Prahovei
De Adrian Burcea 21 aprilie 2014

Mii de turiști își petrec sărbătorile pe Valea Prahovei, deși înainte de Paște proprietarii de pensiuni se temeau că rezervările vor fi anulate din cauza ploilor și a frigului. Stațiunea Bușteni este cea mai aglomerată, iar vremea a ținut cu cei care au ales această destinație.

Vremea superbă i-a scos pe constănțeni la plimbare
De Alina Gaju 21 aprilie 2014

Soarele care a strălucit astăzi ca în plină vară i-a făcut pe constănțeni și turiști să renunțe la masa bogată în familie, în favoarea unei plimbări. Marea cristalină și bătrânul Cazino au avut sute de vizitatori care au profitat pe cât posibil de ultima zi de vacanță.

Marile premii la Loto 6/49 și Joker nu au fost câștigate
De Alina Gaju 21 aprilie 2014

Norocul nu a fost aseară de partea niciunui român. Premiul de aproximativ 1,39 de milioane de euro pus în joc la tragerea specială 6 din 49 de Paște, nu a fost câștigat la niciuna din cele două extrageri de Paște și s-a reportat pentru cele viitoare.

Meniu de sărbătoare pentru bolnavii internați la Spitalul Județean Constanța
De Roxana Glăvan 20 aprilie 2014

În ziua sfântă a Paștelui bucătăresele au gătit aceleași bunătăți pe care fiecare dintre dumneavoastră le puneți astăzi pe masă: ouă, cozonac, ciorbă de miel, friptură, drob și pască. Și pentru că boala i-a țintuit la pat și pe unii copii, aceștia au primit daruri chiar de la iepuraș, care a venit să-i viziteze.

Mesajul Ahiepiscopului Tomisului către credincioși

Cu ocazia sărbătorilor pascale ÎPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului le-a transmis un mesaj credincioșilor, prin care i-a îndemnat să se apropie de Dumnezeu prin rugăciune.

Noapte sfântă pentru credincioșii catolici și armeni
De Roxana Murat 20 aprilie 2014

A fost o noapte sfântă pentru credincioșii catolici, dar și pentru cei armeni. La Constanța, sute de persoane au participat la slujba prilejuită de Învierea Domnului. Lăcașele de cult din toată țara au răsunat de rugăciuni și cântece bisericești, iar credincioșii și-au spus: Hristos a Înviat!

Iepurașul face cadou de Paște o extragere dublă la Loto
De Alina Gaju 20 aprilie 2014

Iepurașul de Paște îl poate îmbogății pe un român care a decis astăzi, să joace la Loto. Dacă și-a luat bilet, norocosul poate câștiga la 6 din 49 nu mai puțin de 1,39 milioane de euro. Și constănțenii s-au simțit norocoși, astfel că, înainte de a se așeza la masă, în familie, au trecut pe la agenții. Iar șansele la zi de sărbătoare sunt duble.

Cod roșu de inundații în sudul țării
De Alina Gaju si Andreea Filip 20 aprilie 2014

Stare de alertă în Teleorman, Olt, Ialomița și Prahova care se află sub o avertizare cod roșu de inundații. Au fost de asemenea emise coduri galbene și portocalii pentru mai multe râuri din sudul țării. Zeci de sate au fost lovite de viituri în doar câteva ore, în noaptea de Înviere. Peste 300 de gospodării au fost inundate, iar sute de persoane au fost evacuate din calea apelor. Sute de pompieri au ridicat toată ziua diguri împotriva viiturilor.

Locuitorii din „Henri Coandă“ i-au oferit lui Radu Mazăre diploma de „cel mai curajos primar”
De Cristi Popovici 20 aprilie 2014

Primarul Radu Mazăre și-a ținut promisiunea făcută în momentul în care a fost eliberat din arest și a sărbătorit Învierea, alături de oamenii nevoiași din cartierul Henri Coandă, la fel ca anul trecut. Edilul a fost întâmpinat cu aplauze de câteva sute de oameni, creștini, dar și musulmani, cărora le-a transmis că va continua să ridice case pentru ei. A primit și o diplomă din partea oamenilor pentru „cel mai curajos primar”. La miezul nopții, Radu Mazăre a luat lumina sfântă și le-a urat celor prezenți „Hristos a Înviat”.

Lumina sfântă de la Ierusalim a ajuns la Constanța, pe mare GALERIE FOTO
De Roxana Murat 19 aprilie 2014

Ceremonie specială de Înviere la Constanța. Lumina Sfântă de la Ierusalim le-a fost adusă credincioșilor pe apă de către Arhiepiscopul Tomisului. Slujba a continuat apoi la catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Și la Mănăstirea Sinaia, dar și la Mangalia și București, mii de credincioși au primit lumina sfântă în suflet.