sîmbătă, 20 iulie 2019

SPIT va executa silit aproape 50.000 de persoane

Constănțenii care au restanță la plata taxelor și impozitelor locale ar trebui să se grăbească să le plătească. Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța a început procedura de urmărire și executare silită în cazul a peste 48 de mii de persoane pentru recuperarea sumelor datorate bugetului local, aferente semestrului 2 din 2013. 80 la sută dintre restanțe reprezintă impozite și taxe, iar restul amenzi.

„Sunt adresate în procent de 91 la sută persoanelor fizice și 9 la sută persoanelor juridice. vreau să aduc la cunoștința constănțenilor că dacă au fost efectuate plăți până la data primirii acestor somații, atunci sumele înscris în somații înseamnă că au fost achitate și atunci înseamnă că au fost achitate și nu mai este necesar să revină la ghișeele noastre“, a declarat Cristina Aldea, șeful serviciului Agenției Fiscale nr.6.

Cea mai veche datorie care figurează în evidențele SPIT Constanța este din 2001. Dar un bărbat a reușit un alt record, din amenzi.

Cea mai mare datorie o are un constănțean, care nu și-a achitat amenzi în cuantum de peste 220 de mii de lei.

„Dacă în termen de 15 zile de la primirea somației, nu vor fi efectuate plățile, se vor demara procedurile de executare silită, somația fiind un act premergător actului de executare silită și se va trece la măsuri de popriri sau sechestre a bunurilor mobile și imobile“, a adăugat Cristina Aldea.

Reprezentanții SPIT Constanța îi anunță și pe constănțenii bun platnici că mai au la dispoziție câteva zile, până la 31 martie, dacă vor să își achite integral taxele și impozitele pe 2014 pentru a beneficia de reducerea de 10 la sută. În cazul persoanelor juridice, bonificația este de 5 la sută din suma datorată.

Comenteaza aceasta stire