duminică, 21 iulie 2019

Spitalul de Pneumoftiziologie din Constanța, dotat cu aparatură modernă de ventilație mecanică

Pacienţii cu probleme respiratorii din judeţul Constanţa vor fi trataţi cu aparatură la standarde înalte. Spitalul de Pneumoftiziologie din Constanţa a fost dotat cu 7 aparate de ventilaţie mecanică, de importanţă vitală pentru oamenii care au probleme respiratorii. Până acum, unitatea medicală nu avea decât un singur aparat, în vreme ce necesarul era de 10.

Spitalul de Pneumoftiziologie din Constanța, dotat cu aparatură modernă de ventilație mecanică

La Spitalul de Pneumotfiziologie din cartierul constănțean Palazu Mare sunt tratați anual peste 3.000 de pacienți.

Jumătate dintre aceștia suferă de boli grave și au nevoie de un substitut al respirației normale. Până acum, unitatea dispunea de un singur aparat de ventilare mecanică, , insuficient pentru numărul atât de mare de pacienți.

Asociația Dăruiește Viață, împreună cu o firmă de distribuție a gazelor, au dotat unitatea medicală cu 7 noi aparate.

"Mulțumim programului că pune la dispoziția pacienților care pot însemna diferența dintre viață și moarte", a declarat dr. Luiza Velescu, medic primar pneumolog.

 

"Pacienții care se adresează programului nostru prezintă o patologie respiratorie diversificată reprezentată de insuficiență respiratorie cronică și de aceea avem nevoie de aceste aparate pentru a putea să tratăm acești pacienți", a susținut Erdin Borgazi, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Constanța.

De aceste aparate se vor folosi nu doar pacienții din Constanța, ci și din județele apropiate precum Tulcea, Ialomița și Călărași.

"Această problemă a lipsei ventilatoarelor invasive și non-invazive am identificat-o anul trecut și de atunci am căutat să găsim soluții", a declarat Carmen Uscatu, președintele Asociației Dăruiește Viață.

 

"De ce la Constanța? Pentru că aici este concentrate o mare parte din portofoliul nostru de client. Clienții și sănătatea acestora sunt importante pentru noi", a precizat Amalia Anghel, manager comunicare Corporate Engie România.

Costul unui astfel de aparat de ventilare mecanică non invazivă este de peste 22.000 de lei.    

Comenteaza aceasta stire