sîmbătă, 17 august 2019

Spitalul Regional Constanța, de 9 ani în același stadiu: doar pe hârtie. Va fi ridicat în zona Viile Noi și va avea 770 de paturi!

Anunţat încă de acum 9 ani, proiectul Spitalului Regional de la Constanţa a rămas doar pe hârtie. Unitatea sanitară cu opt sute de paturi ar urma să fie construită pe un teren de la marginea cartierului Viile Noi. Noul prefect al Constanţei a anunţat că a reluat demersurile pentru ca proiectul să avanseze.

Proiectul Spitalului Regional de la Constanța a luat naștere în 2007 prin hotărâre de Guvern, odată cu alte 7 astfel de unități sanitare din țară. A rămas însă la acel nivel de atunci.

Spitalul Regional Constanța ar urma să se ridice pe o suprafață de aproximativ 10 hectare situat la marginea cartierului Viile Noi. Suprafața a fost trecută din proprietatea Ministerului Apărării Naționale în cea a Ministerului Sănătății.

Directorul Direcției de Sănătate Publică a anunțat că spitalul ar urma să deservească pacienții din 8 județe din regiunea de Sud-Est a României.

"Este un singur proiect pentru toate spitalele regionale. Tocmai de aceea, studiul de fezabilitate și toate documentele care decurg din acest studiu sunt la Ministerul Sănătății", a declarat Cristina Schipor, directorul DSP Constanța.

Noul prefect al Constanței, Adrian Nicolaescu, spune că a făcut demersuri la Guvern pentru ca proiectul să fie reluat.

"Este un proiect mai vechi care acum îl facem să revină la viață. Asta înseamnă că deja facem demersuri și s-a ajuns până la domnul ministru de resort care să aprobe mai departe proiectul la finanțare", a susținut prefectul.

Prefectul susține că în cazul câtorva astfel de spitale regionale, autoritățile au ajuns cu proiectul în faza certificatelor de urbanism, adică foarte aproape de a începe lucrările de construcție.

Comenteaza aceasta stire