vineri, 22 februarie 2019

Sprijin pentru copiii bolnavi de cancer. La Constanța a fost inaugurat „Centrul Medical de Zi Focus“

Cancer, un diagnostic greu de acceptat pentru un adult, dar și mai greu de înțeles pentru un copil. Din păcate, lunar medicii constănțeni diagnostichează câte un micuț cu această boală nedreaptă. Este momentul în care începe chinul chimioterapiei.

„În acest moment aunt aproximativ 70 de copii cu boli oncologice și aproape 200 cu boli hematologice non maligne“, a spus dr. Adriana Apostol, medic coordonator al Departamentului  de Oncopediatrie.

La Constanța nu exista un centru de zi special pentru acești copii,  așa că erau nevoiți să urce de fiecare dată până la etajul opt al Spitalului Județean pentru analize. Un drum chinuitor și plin de pericole pentru un micuț cu imunitatea scăzută.

Asociația „Dăruiește Aripi“ a vrut să schimbe destinul acestor copii așa că din sponsorizări oferite de agenții economici constănțeni a reușit să deschidă la malul mării, în Policlinica Spitalului Județean, Centrul medical de zi Focus. Investiția se ridică la 130.000 de euro.

O nouă șansă pentru depistarea precoce a copiilor cu deficiențe de auz

„Este primul proiect realizat de o asociație locală cu sprijinul mediului de business constănțean și vă declar că sunt onorată să mă alătur unor oameni care au înțeles că este important să ne implicăm în comunitatea constănțeană“, a spus Alina Vasea, președinte al Asociației „Dăruiește Aripi“.

„Prin intermediul nostru, al celor care putem să dăm bani și idei, putem să facem viața mai bună și să venim în ajutorul comunității, iar eu pot să vă promit ca manager că voi sprijini orice fel de proiect“, a afirmat Dan Căpățână, manager Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Centrul are o suprafață de 280 de metri pătrați și seamănă mai mult cu un loc de joacă, decât cu un cabinet medical. Pereții sunt vopsiți în culori calde, iar mobilierul este vesel. Aici, micii pacienți vor putea beneficia de consultațiii, vor face consiliere psihologică, dar și analize.

În cadrul centrului sunt și două saloane moderne în care micii pacienți vor sta timp de câteva ore pentru a-și face tratamentele cu citostatice sau eventuale transfuzii.

„În timp ce așteptăm rezultatele cu emoții, ei se joacă, au inimioarele încărcate de bucurie și nu au timp să se gândească la analizele care vor urma“, a spus mama unui micuț.

„Cred că la ora aceasta, Constanța dă clasă multor altor orașe datorită acestui centru și, într-adevăr, de astăzi va dărui aripi“, a afirmat Adela Chirică, președintele Asociației pentru Dravet și alte Epilepsii Rare.

Asociația „Dăruiește Aripi” va continua sprijinirea micuților bolnavi. Începând de săptămâna viitoare va începe modernizarea departamentului de terapie intensivă din cadrul secției de neonatologie a Spitalului Județean.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Încă o persoană a murit răpusă de gripă - femeia era vaccinată anti-gripal!
De Neptun TV 14 februarie 2019

În 30 ianuarie, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat oficial că în România este epidemie de gripă, la acel moment fiind înregistrate 54 de decese.

ALERTĂ. Medicamentul de tuse EURESPAL, restras din farmacii. Prezintă riscuri CARDIACE
De Neptun TV 12 februarie 2019

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a transmis, marți, că s-a luat decizia retragerii medicamentului Eurespal de pe piață. Decizia s-a luat la nivelul Uniunii Europene, după o anchetă a autorităților din Franța.

Cum puteți verifica dacă medicul care urmează să vă consulte sau opereze are dreptul să profeseze în România
De Mediafax 12 februarie 2019

După cazul falsului chirurg italian, Matteo Politi, acuzat că a operat în mai multe clinici private din București, alte cazuri de acest gen, ar fi bine să verificați statusul unui medic înainte de o a efectua o vizită la respectivul medic.

CONSTANȚA. O femeie de 74 de ani, a 95-a victimă a virusului gripal!
De Neptun TV 8 februarie 2019

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, săptămâna trecută, epidemie de gripă, după ce numărul îmbolnăvirilor a crescut alarmant comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Ce trebuie să faci dacă suferi de gripă - Detaliile care îți pot salva viața
De Neptun TV 4 februarie 2019

Ideal ar fi că pacientul bolnav să stea acasă o săptămâna, astfel încât să nu transmită virusul altor persoane, dar să reducă totodată și riscul de complicații.

Cele trei tulpini ale virusului gripal, explicate. Medicul Adrian Streinu-Cercel: Diferența e în complicațiile generate
De Neptun TV 2 februarie 2019

Potrivit medicului Streinu-Cercel, virusul de tip A este cel mai frecvent în această perioadă.

CONSTANȚA. Spitalul Județean a fost dotat cu aparatură modernă pentru investigații endoscopice
De Neptun TV 31 ianuarie 2019

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța se pot face investigații endoscopice digestive cu aparatură cumpărată cu bani de la Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Constanța.

EPIDEMIE DE GRIPĂ, declarată în România! Care sunt MĂSURILE impuse - anunțul Ministrului Sănătății
De Neptun TV 30 ianuarie 2019

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, miercuri dimineață că e declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv și sunt 54 de decese din cauza bolii.

ALARMANT. Numărul total al deceselor din cauza gripei a ajuns la 47
De Neptun TV 28 ianuarie 2019

Trei bărbați în vârstă de 40, 49 și 93 de ani din județele Giurgiu, Brăila și respectiv București, precum și o femeie de 87 de ani din județul Iași au murit din cauza gripei, numărul total al deceselor ajungând astfel la 43. Cu toții sufereau și de alte boli și nu erau vaccinați antigripal.

Sorina Pintea: Suntem în pragul unei EPIDEMII de gripă. Măsurile implementate de Ministerul Sănătății
De Neptun TV 25 ianuarie 2019

Sorina Pintea a precizat că ultimele două săptămâni au fost declarate saptămâni epidemice, astfel că „suntem în pragul unei epidemii“. Ea a explicat că, pentru a declara epidemie, este nevoie de trei săptămâni în care numărul cazurilor confirmate este mai mare decât numărul cazurilor estimate.

ALERTĂ LA CONSTANȚA. Gripa face primele victime - două persoane au fost ucise de virus!
De Neptun TV 23 ianuarie 2019

Două persoane au murit de gripă, în Spitalul Județean din Constanța, niciunul dintre pacienți nefiind vaccinat antigripal.