vineri, 24 mai 2019

SRI face verificări în privința vizitei în România a autorului atacului armat din Noua Zeelandă

SRI face verificări în privința vizitei în România a autorului atacului armat din Noua Zeelandă

Serviciul Român de Informații face verificări în privința prezenței în România a autorului atacului armat din Noua Zeelandă, după ce procurorul-șef din Bulgaria a anunțat că bărbatul a făcut un turneu în țara noastră, Ungaria și în Bulgaria în 2018, au precizat surse apropiate anchetei.

SRI efectuează mai multe verificări privind vizita din 2018, în România, a autorului atacului armat din Noua Zeelandă, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate anchetei.

ATACURI armate la moschei din Noua Zeelandă - zeci de persoane, ucise! Unul dintre atacatori a transmis LIVE pe Facebook în timp ce împușca oameni! VIDEO

Demersul vine după ce procurorul-șef din Bulgaria, Sotir Țațarov, citat de site-ul Novinite.com, a anunțat că bărbatul a efectuat un turneu în Bulgaria, România și Ungaria în 2018.

Potrivit oficialului citat, Brenton Tarrant a vizitat orașele Sofia și Plovdiv în noiembrie 2018. Ulterior, individul s-a deplasat în România, de unde a închiriat o mașină pentru a merge în Ungaria.

Sotir Țațarov a precizat că autoritățile bulgare nu au depistat activități teroriste ale suspectului pe teritoriul Bulgariei.

Brenton Tarrant, în vârstă de 28 de ani, a fost arestat sub acuzația că omorât 49 de persoane și a rănit alte 20 după ce a deschis focul în două moschei din Noua Zeelandă.

Comenteaza aceasta stire

O nouă stea a tenisului vine tot de la Constanța - Sebastian este fiul unui fost tenisman și a devenit dublu campion!
De Neptun TV 6 mai 2019

O nouă stea a tenisului se ridică de la Constanța, din comunitatea căreia îi aparține Simona Halep. Puștiul care a devenit recent dublu campion este fiul unui fost jucător de tenis.