luni, 21 mai 2018

Stare de alertă la Paris! Doi polițiști au murit în urma unor schimburi de focuri pe Champs-Elysees - FOTO/VIDEO

Doi polițiști au murit, în această seară, pe celebrul bulevard Champs Elysees din Paris, în urma unor schimburi de focuri.

Potrivit jurnaliștilor francezi, un număr mare de polițiști au fost trimiși la fața locului, iar un elicopter a fost văzut în timp ce survola zona.

Prin intermediul Twitter, autoritățile au avertizat populația să evite zona bulevardului Champs-Elysees și să respecte ordinele polițiștilor aflați în teren.

UPDATE 22:46:33. Bulevardul Champs-Elysées a fost blocat. Cotidianul Le Figaro anunță că agresorul a fost "neutralizat".

Atacul armat a avut loc în zona celebrei braserii Fouquet's, în fața magazinului Yves Rocher.

Atentatul are loc cu puțin timp înainte de alegerile prezidențiale. Primul tur al prezidențialelor din Franța va avea loc duminică, 23 aprilie.

UPDATE 23:09:52. Potrivit unor surse, polițiștii au fost atacați de doi suspecți înarmați cu AK-47. Unul dintre atacatori a fost ucis, în timp ce cel de-al doilea a fugit și este căutat de forțele de ordine.

UPDATE 23:56:15. Potrivit unor surse oficiale citate de RT.com, cel de-al doilea polițist împușcat de atacatori și care a ajuns la spital, a murit în ciuda eforturilor depuse de medici de a-i salva viața.

"Cu puțin înainte de orele 21.00 (19.00 GMT), o mașină s-a oprit în dreptul unui vehicul al poliției (...), un bărbat a coborât din mașină, a deschis focul cu o armă automată asupra mașinii de poliție, a ucis un polițist și a încercat să fugă căutând să ia ca țintă alți polițiști", a declarat la postul BFM TV purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet.

"El a reușit să rănească alți doi și a fost împușcat de forțele de ordine", a adăugat purtătorul de cuvânt, subliniind că acești polițiști au fost "luați intenționat ca țintă".

Statul Islamic a revendicat atentatul de la Paris prin intermediul orgnaului său de propagandă Amaq, confirmând că atacul a fost comis de un belgian al cărui nume ar fi Abu Yousef al-Belgiki.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/live/focuri-de-arma-la-paris-un-politist-a-fost-ucis_351923.html#ixzz4erSK2fOH

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

CLIPE DE TEROARE la Paris! Mai mulți trecători înjunghiați pe stradă - ISIS a revendicat atacul!
De Neptun TV 13 mai 2018

Autorul atacului cu cuțit este un tânăr de 21 de ani născut în Cecenia, afirmă surse judiciare citate de site-ul cotidianului Le Figaro.

EXPLOZIE: 30 de persoane au fost rănite în timpul unui festival
De Neptun TV 3 mai 2018

Potrivit martorilor, explozia s-a produs după ce un foc de tabără a cuprins mai multe materiale inflamabile.

Cel puțin 18 morți în urma unui incendiu într-un club. Un suspect, reținut. Ce ar fi făcut acesta înainte de a provoca tragedia
De Mediafax 24 aprilie 2018

Potrivit autorităților, incendiul a izbucnit în jurul orei locale 00.30 (04.30, ora României), într-un club de karaoke din orașul Qingyuan.

Raport CRITIC al Departamentului de Stat al SUA, la adresa României: Nu a reușit să atingă standardele UE privind închisorile
De Neptun TV 21 aprilie 2018

În luna iulie, aproximativ 24.813 de persoane erau închise în închisori care aveau o capacitate de doar 18.127 de deținuți. Potrivit raportului, presa a relatat că gardienii aveau un comportament violent față de prizionieri, iar uneori deținuții își agresau colegii.