sîmbătă, 17 august 2019

START BREXIT. Ziua în care Marea Britanie declanșează oficial ieșirea din UE!

START BREXIT. Ziua în care Marea Britanie declanșează oficial ieșirea din UE!

Șefa guvernului de la Londra, Theresa May, a semnat scrisoarea oficială care va fi prezentată astăzila Bruxelles pentru a marca declanșarea de către Regatul Unit a procesului de ieșire din Uniunea Europeană, potrivit unei fotografii difuzate marți, la ora 21,00 GMT, de biroul acesteia, transmite AFP.

În această fotografie oficială difuzată de Downing Street, poate fi văzută Theresa May la momentul semnării scrisorii de activare a articolului 50 al Tratatului de la Lisabona, care va fi remisă în cursul zilei de miercuri președintelui Consiliului European, Donald Tusk.

Într-un demers fără precedent în istorie, Marea Britanie inițiază miercuri oficial procedura formală care va avea ca deznodământ Brexitul, ieșirea din Uniunea Europeană, după mai mult de patru decenii de apartenență la blocul comunitar, scrie agenția EFE într-o prezentare a pașilor ce vor urma lansării acestei proceduri.

În cursul zilei de miercuri, ambasadorul britanic pe lângă UE, Tim Barrow, va înmâna personal președintelui Consiliului European, Donald Tusk, scrisoarea prin care executivul de la Londra notifică activarea articolului 50 din Tratatul de la Lisabona.

Din acel moment începe numărătoarea inversă pentru stabilirea, prin negocieri, a condițiilor ieșirii Marii Britanii din blocul comunitar și a viitoarelor relații dintre această țară și UE, inclusiv relații comerciale, proces care conform aceluiași articol din tratat ar trebui să fie finalizat într-un termen de doi ani.

RECOMANDARE - Ce înseamnă Brexit pentru românii din Marea Britanie? Jurnalistul Mircea Maer: 'Oamenii sunt speriați că își vor pierde slujbele!'

Comenteaza aceasta stire