duminică, 18 august 2019

Start la Campionatul European de Padbol

Constanța este în aceste zile gazda primului Campionat European de Padbol din istorie! Sportul inventat în 2008 a ajuns în România cu numai doi ani în urmă, dar se bucură deja de o popularitate mare. Aseară, în Mamaia, a avut loc festivitatea de deschidere în prezența președintelui de onoare al Asociației Române de Padbol, Cristian Bivolaru, directorul general al campioanei României, Viitorul Constanța. Competiția începe astăzi la Sala Tomis.

Start la Campionatul European de Padbol

Spania, Portugalia, Italia, Franța, Germania, Suedia și Belgia participă alături de România la primul Campionat European, competiție organizată la inițiativa Elisabetei Gherghișan, cea care a adus în țară padbolul, în 2015.

Un mix între fotbal, tenis și squash, padbolul a fost inventat în 2008 în Argentina și a găsit repede adepți în America de Sud și Europa. Spania a cucerit ultimele două titluri mondiale și a venit în România să-și completeze palmaresul cu primul titlu european din istorie.

România este campioană mondială la fete și a reușit un excelent loc 4 la băieți în 2016, la Mondialul din Uruguay, prin Robert Ghergișan și Ionuț Balaban. Veteranul echipei, Mihai Țiplic, are 57 de ani! Reprezentanții noștri au pierdut primele meciuri disputate astăzi. România 1 s-a înclinat în două seturi, 2-6, 6-7 cu Spania 2, în timp ce România 2 a fost învinsă cu 6-3, 6-1 de Franța 1. Vineri se încheie faza grupelor, sâmbătă vor avea loc semifinalele, iar duminică finalele.

Comenteaza aceasta stire