sîmbătă, 23 februarie 2019

Start pentru Festivalul de Film de la Berlin: un film românesc, selecționat în competiție

Astăzi a început Festivalul de Film de la Berlin, unul dintre cele mai importante evenimente de gen din lume. Pelicula "Ana, mon amour", în regia lui Călin Peter Netzer, a fost selectată în competiția oficială.

Start pentru Festivalul de Film de la Berlin: un film românesc, selecționat în competiție

Festivalul de Film de la Berlin se deschide cu proiecția în premieră mondială a producției „Django”, care descrie viața chitaristului și compozitorului de jazz țigănesc Django Reinhardt și persecutarea familiei sale de către naziști.

După "Poziția copilului", laureat cu Ursul de Aur în 2013, Călin Peter Netzer vine la Berlinală cu o poveste despre relațiile complicate de cuplu. În filmul „Ana, mon amour”, Toma și Ana întruchipează un cuplu de tineri moderni, cultivați.

Dragostea lor este, însă, pusă la încercare de problemele mentale ale Anei, care suferă de fobii și atacuri de panică.

Alături de „Ana, mon amour”, în competiție au mai fost selectate 17 filme care vor concura pentru trofeele Ursul de Aur și Ursul de Argint. În cadrul ediției de anul acesta a celui mai mare festival public de film din lume vor fi proiectate 399 de lungmetraje. Laureații vor fi anunțați pe 18 februarie.

Comenteaza aceasta stire

Ce nu știi despre OSCAR 2019
De Neptun TV 22 februarie 2019

În urma nominalizărilor, se pare că „Roma” și „The Favorite” se află în fruntea clasamentului, cu câte 10 nominalizări fiecare. Pentru că mai sunt doar câteva zile până la marele eveniment, criticii de film au început deja să facă primele previziuni în ceea ce privește favoriții la Premiile Oscar de anul acesta.

OSCAR 2019: INEDIT - 12 DETALII ciudate despre cele mai așteptate premii din cinematografie
De Mediafax 20 februarie 2019

Aceasta este a treia oară când Amy Adams și Christian Bale joacă împreună într-un film și primesc amândoi nominalizări la premiile Oscar. Au fost pe genericul "Luptătorul/ The Fighter", din 2010, al "Țeapă în stil american/ American Hustle", în 2013, iar acum amândoi au fost nominalizați pentru rolurile interpretate în "Vicele/ Vice". Până acum, numai Bale a plecat acasă cu un Oscar, pentru rolul interpretat în producția din 2010.