vineri, 18 ianuarie 2019

MAMAIA. Sute de oameni au participat la MARATONUL NISIPULUI - GALERIE FOTO!

Sute de oameni, de pe 4 continente, şi-au dat astăzi întâlnire în Mamaia. Nu a început mai devreme sezonul estival, ci s-a dat startul singurului maraton pe nisip din Europa. Staţiunea a devenit, astfel, capitala europeană a sportului, iar la cele patru probe au participat alergători cu experienţă dar şi simpli pasionaţi de mişcare. Cel mai mic dintre concurenţi a avut doar doi ani şi jumătate.

Cu doar câteva minute înainte de start, pe promenada din stațiunea Mamaia toată lumea făcea încălzirea.

400 de persoane din aproape toată România dar și din Coreea de Sud, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Rusia, Italia sau Republica Moldova au venit să participe la Maratonul Nisipului, singura competiție de acest fel din Europa.

"Sperăm să promovăm atât litoralul românesc, cât și să mobilizăm comunitatea internațională a alergătorilor, să avem cât mai mulți participanți din străinătate", a declarat organizatorul maratonului, Daniel Antonaru.

Concurenții au putut opta pentru proba de zece kilometri, pentru semimaraton, – adică 20 de kilometri, iar cei antrenați pentru maratonul de 42 de kilometri. Acest domn, a venit direct de la Roman și la cei 69 de ani ai săi spune că nimic nu l-a oprit să participe la  întrecere. Mai ales că nu este la prima încercare.

Startul competiției s-a dat în dreptul Piațetei Perla din Mamaia. În câteva minute concurenții au ajuns direct pe plajă. Cu fiecare kilometru parcurs, cursa a fost mai dificilă, cu atât mai mult cu cât s-a concurat pe nisip, însă nimeni nu a cedat.

La final, toți participanții, indiferent de timpul obținut au primit medalii.

"Este ceea ce mi-aș dori să văd în stațiunea Mamaia nu doar pe durata sezonului estival, ci și în extrasezon: lume, oameni frumoși, sănătate, viață!", a declarat Decebal Făgădău, viceprimarul municipiului Constanța.

Pentru ca și cei mici să poată participa, s-a organizat și o cursă specială. Copiii împreună cu părinții au alergat pe o distanță de 1 km.

Fondurile strânse din taxa pentru participarea la "Maratonul nisipului" vor fi donate unei asociații care sprijină copiii cu autism.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. CRIMĂ ȘOCANTĂ. Un tată și-a ucis fiica adolescentă într-un mod neobișnuit
De Neptun TV 18 ianuarie 2019

Ulterior, se pare ca acesta a încercat sa se sinucidă, tot prin injectare cu o substanța necunoscuta.

Polițiștii au reținut un bărbat care a spart zidul unei bănci din Italia cu un tractor furat. Suma IMENSĂ cu care fugise
De Neptun TV 14 ianuarie 2019

Bărbatul a fost prezentat în față procurilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de apel Craiova și a fost dispusă reținerea acestuia pe o perioadă de 24 ore, urmând să fie predat autorităților italiene.

Focuri de armă pentru oprirea unui șofer; acesta a fugit, acroșând o mașină a Poliției
De Neptun TV 13 ianuarie 2019

Potrivit sursei citate, în urmărire, conducătorul auto a acroșat o autospecială de poliție, moment în care s-au executat focuri de armă în plan vertical și asupra autovehiculului.

Șeful Poliției Locale dintr-un municipiu, prins băut la volan după ce a provocat un accident
De Neptun TV 13 ianuarie 2019

Polițiștii din Bacău au deschis un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

CONSTANȚA. Accident în lanț. Două persoane au fost rănite. GALERIE FOTO
De Neptun TV 11 ianuarie 2019

Potrivit polițiștilor constănțeni, un șofer a pierdut controlul autoturismului, iar mașina a lovit două autoturisme după care a ricoșat ușor și într-un autovehicul de transport persoane.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Descoperire MACABRĂ pe un câmp. FOTO
De Neptun TV 9 ianuarie 2019

Femeia, care are aproximativ 60-70 de ani, a fost descoperită în jurul orei 07.25, de către niște agenți de pază, care au sunat la 112.

CONSTANȚA. MOARTE SUSPECTĂ. Căpitanul unei nave a fost găsit decedat în Port
De Neptun TV 8 ianuarie 2019

În cauză a fost întocmit un dosar penal, cercetările urmând să fie continuate de lucrătorii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime.

JUDEȚUL CONSTANȚA. TRAGEDIE. Un bărbat a murit și altul este în stare deosebit de gravă după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon
De Neptun TV 7 ianuarie 2019

Cazul este cercetat de polițiștii din Ovidiu, care au deschis în cauză un dosar penal.

DEZASTRU pe A2! Autospecială de la deszăpezire în flăcări!
De Neptun TV 7 ianuarie 2019

Cauza posibila a accidentului a fost un scurtcircuit produs in cabina ATB-ului.

JUDEȚUL CONSTANȚA. O mașină a fost SPULBERATĂ de tren
De Neptun TV 7 ianuarie 2019

Zona este cunoscută ca o zonă neagră a hărții deceselor, acolo pierzându-și viața mai mulți oameni, în accidente grave.

Vagoanele unui tren Constanța - Arad cu 120 de călători au sărit de pe șine: un om a fost aruncat din vagon
De Neptun TV 23 decembrie 2018

Duminică dimineața, în zona localității Băiești din județul Hunedoara, ultimele 2 vagoane din garnitura unui tren care transporta 120 de călători au deraiat. Având în vedere numărul mare al ocupanților din cele două vagoane, aproximativ 20 de persoane, a fost imediat Activat Planul Roșu de Intervenție.