marţi, 23 octombrie 2018

STATUL EXECUTĂ... STATUL. 11.000 de sticle de vin de colecție scoase la vânzare de ANAF

Statul execută statul. Asta se întâmplă la Constanţa, unde statul a pus sechestru pe vinurile de la Murfatlar, societate, la rândul ei, de stat. Dacă ieri, inspectorii ANAF au scos la licitaţie vinuri de colecţie şi nu s-a prezentat nimeni, astăzi au rupt sigiliul vinotecii şi ne-au permis să descoperim comoara de aur care zace de câteva decenii acolo. Greu de crezut că cineva va cumpăra aceste sticle, căci ANAF nu intenţionează să le vândă la bucată, ci pe toate 11 mii o dată.

De Roxana Glăvan 19:40, 11 octombrie 2017 381 vizite Economic

Pe dealurile însetate de soare și stropite de briză de mare de la Murfatlar, natura a conceput un loc prielnic pentru vița de vie: pământ roditor, soare atât cât trebuie și apă suficientă cât să îndulcească bobul de strugure. Cercetători pricepuți au început să experimenteze fel de fel de soiuri de vin, care de-a lungul timpului au fost degustate de Casa Regală și de președinții vremii.

Dar cum institutul de cercetare, de stat, nu și-a plătit creanțele tot către stat, vinurile de colecție din subsol au fost scoase la licitație de ANAF. Deocamdată, sticlele vechi de șapte decenii rămân neclintite.

După licitația de ieri la care nu s-a prezentat nimeni, astăzi, ANAF a rupt sigiliul pus pe vinotecă și ne-a permis să descoperim comoara din subsolul Stațiunii de Cercetare.

Înăuntru miroase a istorie, a stejar, se simte umezeala din aer, sticlele neclintite de la locul lor sunt prăfuite de timp. Printre urmele vremii, nuanțe de chihlimbar, de vișină putredă se zăresc în interiorul sticlelor. Sunt soiuri de Chardonnay, de Merlot, de Pinot Gris.

Institutul de cercetare de la Murftlar deține câteva soiuri de vin din 1950, din anii 60, 70 și 90. Mai exact, peste 11 mii de sticle de colecție.

Cum s-a ajuns ca statul să execute statul? Institutul de cercetare de la Murfatlar se află sub tutela Academiei de Științe Agricole și Silvice București și a Ministerului Agriculturii. Din 2009, legile românești îi obligă să funcționeze din venituri proprii și subvenții. Aici, sunt aproximativ 100 de hectare de vie, iar ca totul să nu devină istorie, ar fi nevoie de 3 milioane de lei de la stat anual. Iar promisiunea pare a deveni realitate.

Mai multe declarații și informații pe acest subiect, în materialul video.

Comenteaza aceasta stire

Românii pot lua credite fără dobândă, prin programul 'Investește în tine' - în ce condiții acordă băncile împrumuturi cu dobânda zero
De Mediafax 15 octombrie 2018

Tinerii între 16 și 26 de ani pot contracta, de azi, prin programul guvernamental "Investește în tine", credite cu dobândă suportată din bugetul de stat de până la 40.000 de lei, iar persoanele între 25 și 55 de ani pot lua credite până la 35.000 de lei.

Guvernul scade TVA la 5% pentru mai multe categorii, de la 1 noiembrie!
De Neptun TV 5 octombrie 2018

Prin aceeași OUG s-a eliminat și cota redevenței pentru apa geotermală și apa minerală naturală utilizată pentru consumului populației la buvetele publice.

Anunț important de la ANAF! Toți românii vor primi decizii de impunere în noiembrie!
De Neptun TV 4 octombrie 2018

După cinci ani în care nu s-a ostenit să calculeze diferențele de impozit pe venit, de CAS și CASS, Fiscul a decis să trimită, luna viitoare, decizii de impunere tuturor românilor cu restanțe. Din ianuarie, doar cei înregistrați în SPV vor ști cât au de dat, scrie adevarul.ro.

Codul Fiscal se modifică: TVA redus în turism și finanțarea energiei termice, printre schimbări
De Mediafax 29 septembrie 2018

Finanțele modifică Codul Fiscal, legea finanțelor publice locale, legislația privind acordarea ajutorului de stat și alte acte normative, pentru a permite un tratament fiscal unitar, pentru finanțarea cheltuielilor primăriilor pentru energia termică și alte măsuri fiscale și financiare.