sîmbătă, 24 februarie 2018

Știați că tusea animalului dumneavostră poate ascunde afecțiuni cardiace? Ce este de făcut?

Ştiaţi că dacă animalul dumneavoastră de companie tuşeşte acest lucru poate ascunde o afecţiune cardiacă? Ei bine, nici măcar medicul veterinar nu poate da un verdict în urma unui simplu consult. Ce-i de făcut, aflăm în materialul următor, în care îi vom cunoaşte pe Pupa, Lilu şi Bijou, toţi trei în rolul de pacient.

De Raluca Butan 20:08, 13 septembrie 2017 76 vizite Diverse

Rezultatul acestei radiografii a adus-o la doctor pe Pupa, un york shire extrem de jucăuș. Familia ei era îngrijorată că ar putea avea o problemă de sănătate care i-ar pune viața în pericol. Așa că nu a stat pe gânduri și a programat-o imediat la un consult de specialitate când a aflat că un medic în Capitală va ajunge la un cabinet din Constanța special pentru a detecta probleme grave la prietenii necuvântători.

Ce semne ar trebui să îi aducă pe proprietarii de animale la doctor cu patrupedul lor?

'În momentul în care un cățel este cardiac, noi nu avem de unde să știm.  Realizăm asta abia când proprietarul ne spune: îl scot la plimbare și gâfâie, dacă înainte alerga și doi kilometri, acum abia mai poate face câțiva pași', spune dr. Aurelia Pop, medic primar veterinar Medi Vet Constanța.

Lilu a ajuns la medic cu o problemă biliară. Nimic grav, concluzionează specialistul, care în timpul ecografiei i-a descoperit și o altă afecțiune. Cu tratament însă, Lilu se va recupera.

Familia lui Bijou este îngrijorată de tusea de care nu mai scapă câinele.

Alice Rădulescu, specialist în cardiologie și imagistică, spune că drumul la medic este cea mai scurtă cale spre vindecare atunci când vorbim de afecțiuni grave sau malformații. Medicul bucureștean ne atenționează asupra unei boli de temut în zona Dobrogei.

Iar proprietarii sunt dispuși să suporte orice cheltuieli când e vorba despre sănătatea prietenilor necuvântători. O investigație cu aparatură de specialitate costă între 200 și 300 de lei.

Mai multe declarații și amănunte pe această temă, în materialul video.

Comenteaza aceasta stire

Erminio Sinni & Tiziana Camelin, Xandra și Vyros au câștigat semifinala Eurovision
De Neptun TV 5 februarie 2018

Al treilea show al selecției naționale a avut loc pe scena Teatrului Național "Marin Sorescu" din Craiova, unde cei 12 semifinaliști - Erminio Sinni & Tiziana Camelin ("All The Love Away"), Zavera ("Come Back To Me"), Mareș Pană ("Daydreamer"), Aurel Dincă ("Fire In The Sky"), Tavi Clonda ("King"), VYROS ("La La La"), Diana Brătan ("Paint It Rainbow"), Carolina Gorun ("Reach Out For The Stars"), Elena Hasna ("Revival"), Eliza Chifu ("So Good Without You"), Ayona ("The Story Goes On") și Xandra ("Try") - au oferit un spectacol de calitate.

PRIMA mașină PLUTITOARE a fost inventată! VIDEO
De Neptun TV 28 ianuarie 2018

Mai multe companii, precum Trinex Assets Co. și Yamada Denki Co. s-au arătat interesate să colaborareze acum cu el și să producă sau să comercializeze vehiculul plutitor.