vineri, 22 martie 2019

ȘTIRI VIRTUALE. Revista 'The New Yorker' se citește cu ochelari speciali! VIDEO

După edițiile digitale ale publicațiilor sosesc și cele virtuale. Un experiment inedit a avut loc la New York, într-un parteneriat între revista “The New Yorker” și Samsung, mai precis “ochelarii” de realitare virtuală Gear VR.

Săptămânalul american a lansat o aplicație pentru a fi citit cu ajutorul realității virtuale. În practică este nevoie de ochelari asemănători celor folosiți pentru jocuri. Cu ajutorul lor, revista este răsfoită fără a avea practic în mână publicația. Ochelarii Samsung Gear VR vor ajunge pe piață în luna noiembrie la un preț de minimum 100 de dolari.

Sectorul realității virtuale este în expansiune, iar piața va fi, pur și simplu, invadată de diverse dispozitive. Primii anunțați au fost Google Glass, un proiect în prezent stopat, urmați de ochelarii Samsung Gear VR și Oculus Rift, în timp ce Sony a lansat Project Morpheus, ce pot fi adaptați la consolele PlayStation.

La rândul său, Microsoft se bagă în această competiție cu HoloLens, ochelari ce vor permite în viitor accesarea sistemului de operare Windows sau folosirea programului Skype, cu ajutorul unei holograme proiectate pe perete.

Analiștii estimează că piața dispozitivelor de realitate virtuală va ajunge la o valoare de 150 de miliarde de dolari până în 2020.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

20 martie. Echinocțiul de primăvară 2019 marchează debutul primăverii astronomice
De Mediafax 19 martie 2019

Miercuri, 20 martie, ora 23.58, este momentul echinocțiului de primăvară, care marchează începutul primăverii astronomice, potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din București.