vineri, 19 iulie 2019

Stocurile de arme chimice, evacuate din Siria

Stocurile de arme chimice, evacuate din Siria

92 la sută din stocurile de arme chimice au fost scoase, până acum, din Siria. Constatarea a fost făcută de șefii diplomațiilor Rusiei și Statelor Unite. Cea care monitorizează evacuarea din Siria a substanțelor periculoase este Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice, laureată a Premiului Nobel pentru Pace.

„Succesul acestei misiuni este foarte aproape. Este nevoie să continuăm și ultimele eforturi. Facem apel la toată lumea pentru o cooperare deplină, pentru ca această operațiune să se încheie în siguranță“, a spus Sigrid Kaag, coordonator OIAC.

Siria s-a angajat să-și predea stocurile de arme chimice până la 27 aprilie, pentru ca acestea să fie distruse până la 30 iunie.

Totuși, unele voci occidentale spun că Damascul nu a renunțat la tot arsenalul chimic. De curând s-a vorbit despre atacuri cu bombe cu clor concentrat asupra civililor sirieni.

Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice a anunțat că va efectua noi controale pentru a se convinge dacă regimul de la Damasc își respectă angajamentul luat în toamna anului trecut.  

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Furtună devastatoare în Grecia! Doi români, o mamă și fiul ei de 8 ani, au murit!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor și furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunțat autoriățile din Grecia. Autoritățile din Grecia au decretat stare de urgență în zona Halkidiki. Cel puțin 140 de pompieri acționează în zonă

CUTREMUR de 7,1 grade magnitudine, în California: mai mulți răniți, scurgeri de gaze și incendii! E cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani!
De Mediafax 6 iulie 2019

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunță Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

Întâlnire ISTORICĂ între Donald Trump și Kim Jong-un în zona demilitarizată. Trump a devenit primul președinte american în funcție care a pășit pe teritoriul Coreei de Nord
De Mediafax 30 iunie 2019

Președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei, relatează site-ul postului The Guardian.

Incendiul de la Notre Dame: Autoritățile franceze anchetează posibile fapte de neglijență
De Neptun TV 26 iunie 2019

”Dacă anumite greșeli, care ar putea explica amploarea flăcărilor, ar fi scoase la iveală, investigațiile desfășurate până la această dată, încă nu au determinat cauzele producerii incendiului”, a transmis printr-un comunicat procurorul din Paris Remy Heitz.

La un pas de RĂZBOI! Donald Trump a aprobat o serie de ATACURI împotriva Iranului, pe care le-a anulat ulterior
De Mediafax 21 iunie 2019

Momentul adevărului era probabil inevitabil din ziua în care Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Cu economia afectată de sancțiunile americane, Iranul are înclinația de a lansa provocări, forțându-l pe Donald Trump să opteze între război și pace.