duminică, 18 august 2019

SUA. Stare de urgență decretată în Carolina de Nord, în a doua noapte de proteste după uciderea unui tânăr de culoare

SUA. Stare de urgență decretată în Carolina de Nord, în a doua noapte de proteste după uciderea unui tânăr de culoare

Guvernatorul statului american Carolina de Nord a decretat stare de urgență după a doua noapte de proteste în orașul Charlotte, izbucnite după ce un bărbat de culoare a fost împușcat mortal de poliție, relatează Reuters online.

Șeful poliției din Charlotte, Kerr Putney, a spus inițial că o persoană împușcată în timpul protestului a murit, însă oficiali locali au anunțat apoi pe Twitter că aceasta a fost spitalizată într-o stare critică.

"Încercăm să dispersăm mulțimea. Am fost foarte răbdători, dar acum ei au devenit foarte agresivi, aruncând sticle asupra polițiștilor, deci este timpul să restabilim ordinea", a declarat Putney pentru Fox News.

Protestul a izbucnit după ce marți poliția a împușcat mortal un bărbat de culoare, Keith Scott, care, potrivit forțelor de ordine, era înarmat și a refuzat să arunce arma. Familia sa și un martor susțin că acesta avea în mână o carte, nu o armă.

Conform fratelui victimei, polițistul care l-a împușcat mortal pe Scott era sub acoperire și nu purta uniformă.

"Acesta aștepta să-și ia fiul de la școală, iar Poliția nu purta uniformă, era sub acoperire, doar a atras atenția asupra lui, a început să strige că are o armă și l-a împușcat. Cred că l-au împușcat de patru ori, nu sunt sigur, dar este mort", a declarat fratele lui Keith Lamont Scott.

În declarația poliției se menționează faptul că bărbatul era înarmat și o armă a fost recuperată de la scena incidentului. Departamentul de Poliție se afla în căutarea unui suspect, în momentul în care a constatat o persoană care a ieșit înarmată dintr-un vehicul.

Guvernarorul Pat McCrory a spus că a luat această măsură la cererea șefului poliției din Charlotte, trimițând Garda Națională și trupe de stat pentru a sprijini forțele locale.

Comenteaza aceasta stire