marţi, 16 iulie 2019

Summit crucial la Bruxelles pentru Zona euro - update

Va supraviețui sau nu moneda unică? Liderii Uniunii Europene s-au reunit, astăzi, pentru un summit crucial ce se desfășoară la Bruxelles. Aceștia încearcă să ajungă la un acord pentru rezolvarea crizei datoriilor din Zona euro. Potrivit BBC News, discuțiile, ce vor dura două zile, au fost descrise de unii analiști drept vitale pentru cele 17 state din Eurozonă.

 

Germania și Franța încearcă să obțină noi tratate UE, care să prevadă penalizarea automată a țărilor din Zona euro care au deficitul bugetar prea mare. Însă președintele Consiliului European oferă un plan ce prevede numai amendarea tratatelor existente. Asta în contextul în care presiunile pentru politicienii europeni sunt tot mai mari, costurile de imprumut au ajuns la cote de nesuportat de statele cu datorii, iar agențiile de rating amenință cu retrogradarea întreaga Zonă euro. Deciziile luate la summit-ul de la Bruxelles trebuie să răspundă unei provocări esențiale: va supraviețui moneda euro? Țările membre UE care nu au aderat la moneda unică, inclusiv Marea Britanie, sunt, însă, îngrijorate că vor deveni izolate, dacă națiunile din Zona euro decid să impună singure un nou tratat. Înainte ca summit-ul de la Bruxelles să înceapă, ministrul francez pentru Afaceri Europene a declarat că situația este gravă. Oficialul de la Paris a avertizat că euro ar putea exploda și Europa s-ar putea destrăma, iar acest lucru ar putea fi o catastrofă nu doar pentru bătrânul continent, ci pentru întreaga lume. Statele Unite sunt din ce în ce mai îngrijorate de acentuarea crizei, motiv pentru care și secretarul american al Trezoreriei participă la reuniune. Dacă bursa de la New York a închis, ieri, în urcare ușoară, datorită speranțelor că se va conveni asupra unui plan decisiv anticriză, piețele financiare asiatice au demonstrat scepticismul investitorilor. 

Comenteaza aceasta stire

Furtună devastatoare în Grecia! Doi români, o mamă și fiul ei de 8 ani, au murit!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor și furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunțat autoriățile din Grecia. Autoritățile din Grecia au decretat stare de urgență în zona Halkidiki. Cel puțin 140 de pompieri acționează în zonă

CUTREMUR de 7,1 grade magnitudine, în California: mai mulți răniți, scurgeri de gaze și incendii! E cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani!
De Mediafax 6 iulie 2019

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunță Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

Întâlnire ISTORICĂ între Donald Trump și Kim Jong-un în zona demilitarizată. Trump a devenit primul președinte american în funcție care a pășit pe teritoriul Coreei de Nord
De Mediafax 30 iunie 2019

Președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei, relatează site-ul postului The Guardian.

Incendiul de la Notre Dame: Autoritățile franceze anchetează posibile fapte de neglijență
De Neptun TV 26 iunie 2019

”Dacă anumite greșeli, care ar putea explica amploarea flăcărilor, ar fi scoase la iveală, investigațiile desfășurate până la această dată, încă nu au determinat cauzele producerii incendiului”, a transmis printr-un comunicat procurorul din Paris Remy Heitz.

La un pas de RĂZBOI! Donald Trump a aprobat o serie de ATACURI împotriva Iranului, pe care le-a anulat ulterior
De Mediafax 21 iunie 2019

Momentul adevărului era probabil inevitabil din ziua în care Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Cu economia afectată de sancțiunile americane, Iranul are înclinația de a lansa provocări, forțându-l pe Donald Trump să opteze între război și pace.