miercuri, 17 iulie 2019

Summit UE-Turcia la Bruxelles pe tema migrației

Astăzi, la Bruxelles, are loc un nou summit UE-Turcia. Uniunea Europeană vrea să închidă ruta Balcanilor şi are nevoie disperată de ajutorul Ankarei. Aşa că blocul comunitar i-a cerut să oprească fluxul de imigranţi către Grecia. Turcia a acceptat în schimbul a trei miliarde de euro promise de UE să-i păstreze pe cei peste două milioane de refugiaţi aflaţi pe teritoriul său.

Întâlnirea specială de azi a Uniunii Europene cu Turcia are drept scop punerea în aplicare a planului de acțiune menit să stopeze fluxul de migrant și să combată rețelele de traficanți de persoane.

Potrivit unui  document care va fi prezentat la summit-ul de la Bruxelles, cele 28 de state membre UE vor analiza posibilitatea închiderii rutei balcanice în cazul imigranților clandestine. De asemenea, conform publicației Le Figaro, au promis să sprijine Grecia în gestionarea crizei. 

"Sper să se termine această problemă, ca să putem merge în Germania sau oriunde altundeva în Europa. Aici nu există apă caldă, nu m-am spălat de 16 zile", a declarat un refugiat sirian.

Cancelarul german a îndemnat la o soluție durabilă împreună cu Turcia pentru reducerea valului migrației, însă a subliniat că închiderea frontierelor nu va rezolva situația.

"Trebuie să discutăm despre probleme și să vedem dacă putem elimina cauzele care le provoacă. Vom vorbi despre cum putem proteja granițele externe europene", a declarat Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

 

"Ne confruntăm cu multe provocări. Le putem răspunde într-un singur mod: fiind solidari. La sfârșitul zilei, continentul nostru este al tuturor. Trebuie să vedem întreaga imagine, nu doar migrarea fără acte", a spus Ahmet Davutogu, premierul Turciei.

Premierul olandez a declarant, când a sosit la summit, că Uniunea Europeană așteaptă de la Turcia să reprimească toți refugiații care nu sunt sirieni și să facă totul pentru a opri plecarea migranților sirieni de pe teritoriul său.

Comenteaza aceasta stire

Furtună devastatoare în Grecia! Doi români, o mamă și fiul ei de 8 ani, au murit!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor și furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunțat autoriățile din Grecia. Autoritățile din Grecia au decretat stare de urgență în zona Halkidiki. Cel puțin 140 de pompieri acționează în zonă

CUTREMUR de 7,1 grade magnitudine, în California: mai mulți răniți, scurgeri de gaze și incendii! E cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani!
De Mediafax 6 iulie 2019

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunță Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

Întâlnire ISTORICĂ între Donald Trump și Kim Jong-un în zona demilitarizată. Trump a devenit primul președinte american în funcție care a pășit pe teritoriul Coreei de Nord
De Mediafax 30 iunie 2019

Președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei, relatează site-ul postului The Guardian.

Incendiul de la Notre Dame: Autoritățile franceze anchetează posibile fapte de neglijență
De Neptun TV 26 iunie 2019

”Dacă anumite greșeli, care ar putea explica amploarea flăcărilor, ar fi scoase la iveală, investigațiile desfășurate până la această dată, încă nu au determinat cauzele producerii incendiului”, a transmis printr-un comunicat procurorul din Paris Remy Heitz.

La un pas de RĂZBOI! Donald Trump a aprobat o serie de ATACURI împotriva Iranului, pe care le-a anulat ulterior
De Mediafax 21 iunie 2019

Momentul adevărului era probabil inevitabil din ziua în care Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Cu economia afectată de sancțiunile americane, Iranul are înclinația de a lansa provocări, forțându-l pe Donald Trump să opteze între război și pace.