marţi, 25 septembrie 2018

Sute de membri ai serviciilor de securitate, arestați în Turcia după alegerile generale

De Mediafax 15:08, 27 iunie 2018 178 vizite Externe
Sute de membri ai serviciilor de securitate, arestați în Turcia după alegerile generale

Autoritățile turce au arestat, după alegerile generale desfășurate duminică, 324 de membri ai serviciilor de securitate suspectați de implicare în tentativa de lovitură de stat din iulie 2016, informează site-ul agenției Reuters.

Autoritățile turce au anunțat miercuri arestarea a 192 de angajați militari într-o serie de operațiuni. Marți, autoritățile turce anunțaseră arestarea altor 132 de membri ai serviciilor de securitate.

În total, în Turcia au fost reținute 160.000 de persoane în urma tentativei de lovitură de stat militară din iulie 2016. Dintre acestea, peste 50.000 au puse sub acuzare și sunt în arest preventiv.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a câștigat din primul tur scrutinul prezidențial, conform rezultatelor anunțate de presa de stat turcă, dar principalul adversar, Muharrem Ince, denunță nereguli electorale. Recep Erdogan implementează noul sistem constituțional prezidențial, eliminând postul de prim-ministru și centralizând puterea prin funcția de președinte.

 

Comenteaza aceasta stire

URAGANUL FLORENCE. Cel puțin 12 morți, peste 800.000 de gospodării fără curent electric. Trump va ajunge în zonele afectate!
De Neptun TV 15 septembrie 2018

Cel puțin cinci persoane, inclusiv o mamă și copilul ei, au murit în Carolina de Nord, pe măsură ce furtuna tropicală Florence se deplasează încet prin Carolina de Nord și Carolina de Sud, au anunțat autoritățile locale, transmite postul CNN.

17 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001
De Neptun TV 11 septembrie 2018

Circa 3.000 de oameni și-au pierdut viața în atacurile din 11 septembrie, care încă mai modelează politica americană, cu toate că ele sunt mai puțin prezente în conștiința publică, la 17 ani de la producerea lor.

SUA, Franța, Germania și Canada susțin acuzațiile Londrei privind implicarea Rusiei în cazul Skripal
De Neptun TV 6 septembrie 2018

Premierul britanic Theresa May a indicat miercuri că operațiunea de contaminare a fostului spion rus cu un agent neurotoxic a fost efectuată de ofițeri din cadrul serviciului militar rus de informații (GRU).

Stare de urgență din cauza uraganului Gordon
De Neptun TV 5 septembrie 2018

Reprezentanții NHC au avertizat că uraganul reprezintă „o amenințare a vieții cetățenilor”.

INCENDIU DEVASTATOR. Luzia, cea mai veche fosilă umană, transformată în cenușă
De Neptun TV 4 septembrie 2018

O altă posibilă origine a incendiului ar fi un scurtcircuit, a adăugat Leitao.

ATAC ARMAT. Zece persoane, împușcate într-un ansamblu rezidențial. Trei sunt în stare critică
De Neptun TV 3 septembrie 2018

Oamenii au mers afară pentru a juca jocuri într-o zonă comună a ansamblului rezidențial în care se găsesc circa 100 de locuințe, a precizat poliția.

Marea Britanie se îndreaptă tot mai vizibil către un Brexit fără acord cu UE. Theresa May promite că nu va face niciun compromis
De Mediafax 2 septembrie 2018

Premierul a promis că nu va fi „presată” să ia nicio decizie contrară principiilor sale în timpul negocierilor.