luni, 15 octombrie 2018

Sute de mii de oameni protestează împotriva statului paralel

Sute de mii de oameni protestează împotriva statului paralel

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, le-a urat "Bun venit de bună voie la București!" participanților la mitingul PSD de sâmbătă seara "împotriva abuzurilor.

"În an Centenar ne întâlnim să ne apărăm dreptul nostru de fi liberi în această țară. Da, am ajuns să ne luptăm pentru libertate și vreau să lămuresc câteva aspecte pentru că s-au spus atât de multe minciuni în ultimele zile, încât trebuie să le dăm o lecție. Ați venit de bună voie la București?", a spus Firea, iar cei din piață au răspuns afirmativ. 

În timpul discursului lui Firea, s-a scandat "Libertate, libertate".

Participanții la miting au pancarte cu mesaje precum "Democrația înseamnă libertate, nu interceptări", "Vrem justiție, nu poliție politică", "Iohannis e pentru noi un fel de Băsescu doi", "Prosperitate, nu Securitate", "Stop proceselor staliniste". 

De asemenea, înainte de începerea discursurilor, în timp ce liderii PSD se îndreptau către scenă, în Piața Victoriei au putut fi auzite la difuzoare imnul "Desteapta-te, române" și "Hora Unirii". 

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns în jurul orei 20,15 în Piața Victoriei, unde va începe mitingul "împotriva abuzurilor". 

El este însoțit de secretarul general al PSD, Marian Neacșu. 

Timp de mai multe minute, președintele PSD a dat mâna cu sute de oameni care l-au întâmpinat în drum spre scena din Piața Victoriei, participanții la miting adresându-i lui Dragnea mesaje de susținere. 

 Premierul Viorica Dăncilă, lideri ai Partidului Social Democrat, membri ai Guvernului și mai mulți parlamentari au ajuns, sâmbătă seară, cu puțin înainte de ora 20,00, în Piața Victoriei, unde va începe mitingul "împotriva abuzurilor".

 Alături de premierul Viorica Dăncilă se află primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, președintele Senatului, Călin-Popescu Tăriceanu, lider al ALDE, miniștrii Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Lia Olguța Vasilescu, Rovana Plumb, Carmen Dan, Teodor Meleșcanu, primari de sectoare.

Se mai află în primele rânduri secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, între parlamentari se află Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu, Andreea Cosma, Cătălin Rădulescu, europarlamentarul PSD Claudia Țapardel. Se mai află alături de liderii PSD europarlamentarul Norica Nicolai. 

Mai multe persoane, prezente sâmbătă în Piața Victoriei, pentru mitingul PSD - ALDE, au prezentat stări de rău.

Reprezentanții ISU București-Ilfov au precizat că au fost sesizate 47 de cazuri cu stări de rău, dintre care nouă au fost direcționate către Spitalele Floreasca și Elias.

 De asemenea, coordonatorul SMURD București, medicul Bogdan Oprița, a declarat că șase persoane care participau la manifestația publică au fost transportate la spital până în jurul orei 19,00 întrucât li s-a făcut rău.

Jandarmeria Capitalei a precizat, la rândul său, că până în prezent nu au fost semnalate incidente.

Comenteaza aceasta stire

Klaus Iohannis începe astăzi vizita de stat în Republica Italiană, prima după 45 de ani
De Neptun TV 14 octombrie 2018

Președintele va avea, și la Roma, o întrevedere cu Primarul orașului, Virginia Raggi, urmată de o întâlnire cu reprezentanții comunității românești, cea mai numeroasă din afara granițelor și cea mai mare comunitate străină din Peninsulă. La întâlnire va participa și primar, Virginia Raggi, a conchis Administrația Prezidențială.

Ce prevede Ordonanța de Urgență pe legile justiției. Pensionarea magistraților, amânată
De Mediafax 12 octombrie 2018

În Ordonanța pe legile justiției, care a ajuns vineri seară spre aviz la CSM, sunt prevăzute o serie de modificări, între care se numără și amânarea pensionării anticipate a magistraților întrucât va avea un impact major asupra funcționării instanțelor și parchetelor.

Elena Udrea și Alina Bica, în arest preventiv pentru două luni, anunță șeful biroului Interpol Costa Rica
De Neptun TV 4 octombrie 2018

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute de polițiști în Costa Rica în noaptea de miercuri spre joi, a confirmat Biroul de Presă al IGPR.

Premierul Viorica Dăncilă, în Parlamentul European: Nu am venit să dau socoteală, ci din respect pentru forul european
De Neptun TV 3 octombrie 2018

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în cadrul dezbaterii din Parlamentl European, că miercuri i-a informat pe membrii acestui for despre abuzurile care s-au petrecut în România din cauza protocoalelor secrete, solicitându-le acestora să nu le mai ignore.