sîmbătă, 15 decembrie 2018

Sute de mii de oameni protestează împotriva statului paralel

Sute de mii de oameni protestează împotriva statului paralel

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, le-a urat "Bun venit de bună voie la București!" participanților la mitingul PSD de sâmbătă seara "împotriva abuzurilor.

"În an Centenar ne întâlnim să ne apărăm dreptul nostru de fi liberi în această țară. Da, am ajuns să ne luptăm pentru libertate și vreau să lămuresc câteva aspecte pentru că s-au spus atât de multe minciuni în ultimele zile, încât trebuie să le dăm o lecție. Ați venit de bună voie la București?", a spus Firea, iar cei din piață au răspuns afirmativ. 

În timpul discursului lui Firea, s-a scandat "Libertate, libertate".

Participanții la miting au pancarte cu mesaje precum "Democrația înseamnă libertate, nu interceptări", "Vrem justiție, nu poliție politică", "Iohannis e pentru noi un fel de Băsescu doi", "Prosperitate, nu Securitate", "Stop proceselor staliniste". 

De asemenea, înainte de începerea discursurilor, în timp ce liderii PSD se îndreptau către scenă, în Piața Victoriei au putut fi auzite la difuzoare imnul "Desteapta-te, române" și "Hora Unirii". 

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns în jurul orei 20,15 în Piața Victoriei, unde va începe mitingul "împotriva abuzurilor". 

El este însoțit de secretarul general al PSD, Marian Neacșu. 

Timp de mai multe minute, președintele PSD a dat mâna cu sute de oameni care l-au întâmpinat în drum spre scena din Piața Victoriei, participanții la miting adresându-i lui Dragnea mesaje de susținere. 

 Premierul Viorica Dăncilă, lideri ai Partidului Social Democrat, membri ai Guvernului și mai mulți parlamentari au ajuns, sâmbătă seară, cu puțin înainte de ora 20,00, în Piața Victoriei, unde va începe mitingul "împotriva abuzurilor".

 Alături de premierul Viorica Dăncilă se află primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, președintele Senatului, Călin-Popescu Tăriceanu, lider al ALDE, miniștrii Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Lia Olguța Vasilescu, Rovana Plumb, Carmen Dan, Teodor Meleșcanu, primari de sectoare.

Se mai află în primele rânduri secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, între parlamentari se află Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu, Andreea Cosma, Cătălin Rădulescu, europarlamentarul PSD Claudia Țapardel. Se mai află alături de liderii PSD europarlamentarul Norica Nicolai. 

Mai multe persoane, prezente sâmbătă în Piața Victoriei, pentru mitingul PSD - ALDE, au prezentat stări de rău.

Reprezentanții ISU București-Ilfov au precizat că au fost sesizate 47 de cazuri cu stări de rău, dintre care nouă au fost direcționate către Spitalele Floreasca și Elias.

 De asemenea, coordonatorul SMURD București, medicul Bogdan Oprița, a declarat că șase persoane care participau la manifestația publică au fost transportate la spital până în jurul orei 19,00 întrucât li s-a făcut rău.

Jandarmeria Capitalei a precizat, la rândul său, că până în prezent nu au fost semnalate incidente.

Comenteaza aceasta stire

Scandal în Camera Deputaților. 'Domnule președinte ilegal'/ 'Numai boii sunt consecvenți'
De Neptun TV 12 decembrie 2018

Scandalul privind revocărilor lui Liviu Dragnea și Florin Iordache au continuat azi, în Camera Deputaților, alesul PNL Raluca Turcan acuzând PSD că vrea falsificarea stenogramelor de săptămâna trecută.

SCANDAL ÎN PARLAMENT. Opoziția susține VICTORIA în Camera Deputaților și revocarea lui Dragnea de la conducere! Prima reacție a liderului PSD
De Mediafax 5 decembrie 2018

Deputatul PNL Raluca Turcan susține că votul dat în Parlament, chiar dacă nu a fost supus de președintele de for, a respectat procedura, așa că Liviu Dragnea a pierdut funcția de președinte al Camerei Deputaților. Turcan afirmă că dacă nu e recunoscut votul, Opoziția va părăsi plenul.

Noii miniștri au depus jurământul la Cotroceni. Iohannis a refuzat numirea lui Vasilescu și Laufer! Dragnea și Tăriceanu, absenți de la ceremonie
De Neptun TV 20 noiembrie 2018

Noii miniștri ai Cabinetului Dăncilă au depus jurământul, marți, la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis urându-le succes în noul mandat. Anterior șeful statului a anunțat că respinge numirea Olguței Vasilescu la Ministerul Transporturilor și a lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării.

Premierul Viorica Dăncilă anunță schimbările din Guvern. Cum arată Executivul remanierat
De Neptun TV 19 noiembrie 2018

„Eu vreau să nu privesc înapoi. Eu vreau să privesc spre viitor. Eu cred că vor performa în această echipă și faptul trebuie să arate că sunt în stare să își ducă la îndeplinire programul de guvernare, vor fi un stimulent pentru ei", a mai spus premierul.