vineri, 26 aprilie 2019

Sute de mii de oameni protestează împotriva statului paralel

Sute de mii de oameni protestează împotriva statului paralel

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, le-a urat "Bun venit de bună voie la București!" participanților la mitingul PSD de sâmbătă seara "împotriva abuzurilor.

"În an Centenar ne întâlnim să ne apărăm dreptul nostru de fi liberi în această țară. Da, am ajuns să ne luptăm pentru libertate și vreau să lămuresc câteva aspecte pentru că s-au spus atât de multe minciuni în ultimele zile, încât trebuie să le dăm o lecție. Ați venit de bună voie la București?", a spus Firea, iar cei din piață au răspuns afirmativ. 

În timpul discursului lui Firea, s-a scandat "Libertate, libertate".

Participanții la miting au pancarte cu mesaje precum "Democrația înseamnă libertate, nu interceptări", "Vrem justiție, nu poliție politică", "Iohannis e pentru noi un fel de Băsescu doi", "Prosperitate, nu Securitate", "Stop proceselor staliniste". 

De asemenea, înainte de începerea discursurilor, în timp ce liderii PSD se îndreptau către scenă, în Piața Victoriei au putut fi auzite la difuzoare imnul "Desteapta-te, române" și "Hora Unirii". 

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns în jurul orei 20,15 în Piața Victoriei, unde va începe mitingul "împotriva abuzurilor". 

El este însoțit de secretarul general al PSD, Marian Neacșu. 

Timp de mai multe minute, președintele PSD a dat mâna cu sute de oameni care l-au întâmpinat în drum spre scena din Piața Victoriei, participanții la miting adresându-i lui Dragnea mesaje de susținere. 

 Premierul Viorica Dăncilă, lideri ai Partidului Social Democrat, membri ai Guvernului și mai mulți parlamentari au ajuns, sâmbătă seară, cu puțin înainte de ora 20,00, în Piața Victoriei, unde va începe mitingul "împotriva abuzurilor".

 Alături de premierul Viorica Dăncilă se află primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, președintele Senatului, Călin-Popescu Tăriceanu, lider al ALDE, miniștrii Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Lia Olguța Vasilescu, Rovana Plumb, Carmen Dan, Teodor Meleșcanu, primari de sectoare.

Se mai află în primele rânduri secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, între parlamentari se află Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu, Andreea Cosma, Cătălin Rădulescu, europarlamentarul PSD Claudia Țapardel. Se mai află alături de liderii PSD europarlamentarul Norica Nicolai. 

Mai multe persoane, prezente sâmbătă în Piața Victoriei, pentru mitingul PSD - ALDE, au prezentat stări de rău.

Reprezentanții ISU București-Ilfov au precizat că au fost sesizate 47 de cazuri cu stări de rău, dintre care nouă au fost direcționate către Spitalele Floreasca și Elias.

 De asemenea, coordonatorul SMURD București, medicul Bogdan Oprița, a declarat că șase persoane care participau la manifestația publică au fost transportate la spital până în jurul orei 19,00 întrucât li s-a făcut rău.

Jandarmeria Capitalei a precizat, la rândul său, că până în prezent nu au fost semnalate incidente.

Comenteaza aceasta stire

26 mai, referendum pe Justiție. Ce implică și cum poate fi validat
De Neptun TV 26 aprilie 2019

Românii sunt așteptați, pe 26 mai, să răspundă, la referendumul declanșat de președintele Klaus Iohannis, la două întrebări din domeniul justiției. Pentru a putea fi validat, trebuie să participe cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise pe listele electorale permanente.

Primarul Decebal Făgădău a mers azi la birou cu autobuzul
De Neptun TV 22 aprilie 2019

„Alege autobuzul“ are ca scop promovarea transportului public, integral restructurat prin înnoirea bazei cu mașinile ISUZU Euro 6, și încurajarea locuitorilor municipiului Constanța în alegerea autobuzelor RATC în detrimentul autoturismelor personale.

Klaus Iohannis, mesaj pentru militarii străini de la Constanța: 'Este foarte important să vă avem aici ca aliați. Sunt impresionat de rezultate'
De Neptun TV 12 aprilie 2019

Comandamentul Maritim Aliat al NATO a desemnat să participe la „Sea Shield 19” Gruparea Navală Permanentă, care operează în Marea Neagră începând cu 28 martie, ce are în compunere nave din Bulgaria, Canada,Olanda, România și Turcia. În plus, Grecia și Bulgaria au fost reprezentate la exercițiu de câte o navă de luptă.

Iohannis după prima zi de consultări: Toți participanții au îmbrățișat ideea organizării unui referendum
De Neptun TV 11 aprilie 2019

"Toți au îmbrățișat ideea organizării unui referendum. (...) Toți au fost de acord că oamenii trebuie încurajați să participe la referendum", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Nicușor Constantinescu i-a făcut plângere penală procurorului DNA Bodean la parchetul de la lângă ICCJ
De Neptun TV 11 aprilie 2019

Iata insa ca sustinerea politica data Laurei Codruta Kovesi de catre conducatorii europeni in politica interna si in justitia din Romania a dus la sustinerea acesteia si a camarazilor sai si in distrugerea capitalului romanesc si a liderilor politici incomozi, inclusiv a subsemnatului si a fostului primar Radu Mazare, toate avand legatura cu interesele Portului Constanta.

Clipul de promovare a României, tradus în 16 limbi. Motivul pentru care a fost tradus și în latină / VIDEO
De Neptun TV 4 aprilie 2019

„Clipul este tradus în peste 16 limbi datorită implicării Universității București și am reușit să avem voce pe clip chiar și în limba chineză și chiar dacă poate părea ușor desuetă, chiar și în limba latină, pentru că nu trebuie să uităm că o să avem vizita papei cât de curând și este important să avem un clip de promovare și în acesta limbă”, a spus Bogdan Trif.