joi, 17 ianuarie 2019

Suveranul Pontif a purtat tradiționalul sombrero mexican

Suveranul Pontif a purtat tradiționalul sombrero mexican

Sute de mii de mexicani s-au adunat, ieri, în Parcul Bicentenar din orașul mexican Silao, pentru a-l saluta pe Papa Benedict al 16-lea. Nu mică le-a fost, însă, mirarea celor prezenți când Suveranul Pontif a apărut în papamobil purtând tradiționalul sombrero mexican. Papa s-a arătat în fața mulțimii timp de câteva minute cu pălăria pe care o poartă în special mariachi. Însă cu puțin timp înainte de a celebra mesa de duminică, acesta a dat-o jos. Potrivit arhiepiscopului de Leon, Papa Benedict al 16I-lea a primit trei sombrero brodate cu fir de aur în cadrul vizitei sale din Mexic. Un grup de fabricanți de încălțăminte din statul Guanajuato i-a oferit Papei șase perechi de pantofi roșii. Potrivit purtătorului de cuvânt al Vaticanului, Suveranul Pontif a făcut și el un cadou: el a oferit autorităților locale o pereche de pantofi pe care i-a purtat în actuala călătorie în Mexic. Aceștia urmează să fie expuși într-un muzeu local al obiectelor de încălțăminte.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Scenarii posibile după ce Acordul Brexit a fost respins de Camera Comunelor
De Mediafax 16 ianuarie 2019

Decizia Camerei Comunelor de respingere a Acordului negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxellesul generează câteva scenarii posibile pentru finalizarea procedurii Brexit, dar criza politică probabil se va prelungi.

Scandalul bebelușilor modificați genetic: Cercetătorul chinez, criticat pentru că ar fi pus în pericol viețile copiilor
De Neptun TV 8 ianuarie 2019

El nu a răspuns imediat la solicitarea transmisă de Reuters prin e-mail pentru a comenta acest subiect.

Numirea lui Adrian Zuckerman ca ambasador SUA în România, RETRIMISĂ din rațiuni procedurale președintelui Donald Trump, care o poate reformula
De Mediafax 4 ianuarie 2019

Adrian Zuckerman a emigrat din România în Statele Unite la vârsta de zece ani, fiind fluent în limba română.

Accident feroviar extrem de GRAV. Șase persoane au murit. GALERIE FOTO
De Neptun TV 2 ianuarie 2019

Deocamdată nu este cunoscută cauza accidentului, dar există informații potrivit cărora un tren de călători în drum spre Copenhaga a lovit un tren de marfă, în mijlocul vânturilor puternice.

Cel puțin patru răniți după ce un vehicul a lovit un grup de pietoni într-un oraș din Germania
De Neptun TV 1 ianuarie 2019

Incidentul s-a produs în Piața Berlin din orășelul german Bottrop. Un individ a lovit cu un vehicul un grup de pietoni. Patru persoane au fost rănite, una fiind în stare gravă, au anunțat autoritățile germane.

Uniunea Europeană speră să semneze în 2019 un acord comercial cu națiuni din America de Sud
De Neptun TV 29 decembrie 2018

În prezent, cea mai mare zonă comercială internațională este spațiul de liber-schimb UE-Japonia.

Zona din jurul centralei de la Cernobâl, atracție turistică! Ce poți descoperi acolo
De Neptun TV 19 decembrie 2018

La o conferință de presă organizată la Kiev, ministrul ucrainean al Mediului și Resurselor Naturale, Ostap Semerak, a anunțat că peste 63.000 de turiști au vizitat în acest an zona de excludere din jurul centralei nucleare de la Cernobâl, comparativ cu aproximativ 8.000 de vizitatori în anul 2014 și aproximativ 49.000 de vizitatori în 2017.