miercuri, 24 iulie 2019

Tabachera țarului Nicolae al II-lea va fi scoasă la licitație

Tabachera țarului Nicolae al II-lea va fi scoasă la licitație

O tabacheră Faberge, care a aparținut țarului Nicolae al II-lea, va fi scoasă la vânzare de casa de licitații britanică Bonhams.

Evenimentul va avea loc pe 5 iunie, dată care coincide cu împlinirea a 400 de ani de la sosirea la putere a dinastiei Romanov.

Tabachera mov, care datează din 1897, este acoperită cu elemente din aur și pietre prețioase și conține blazonul Romanovilor.

Ea a fost cumpărată în 1931 de un om de afaceri american. Experții se așteaptă să obțină pe această piesă unică cel puțin 200 de mii de lire sterline. După abdicarea sa, țarul Nicolae a fost executat în iulie 1918, împreună cu soția lui și cei cinci copii.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Furtună devastatoare în Grecia! Doi români, o mamă și fiul ei de 8 ani, au murit!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor și furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunțat autoriățile din Grecia. Autoritățile din Grecia au decretat stare de urgență în zona Halkidiki. Cel puțin 140 de pompieri acționează în zonă

CUTREMUR de 7,1 grade magnitudine, în California: mai mulți răniți, scurgeri de gaze și incendii! E cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani!
De Mediafax 6 iulie 2019

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunță Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

Întâlnire ISTORICĂ între Donald Trump și Kim Jong-un în zona demilitarizată. Trump a devenit primul președinte american în funcție care a pășit pe teritoriul Coreei de Nord
De Mediafax 30 iunie 2019

Președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei, relatează site-ul postului The Guardian.

Incendiul de la Notre Dame: Autoritățile franceze anchetează posibile fapte de neglijență
De Neptun TV 26 iunie 2019

”Dacă anumite greșeli, care ar putea explica amploarea flăcărilor, ar fi scoase la iveală, investigațiile desfășurate până la această dată, încă nu au determinat cauzele producerii incendiului”, a transmis printr-un comunicat procurorul din Paris Remy Heitz.