luni, 18 iunie 2018

Talibanii foamei

Talibanii foamei

Din când în când, aproape ciclic, evoluția unei societăți este tulburată de câte o mișcare din asta utopică, ultimativă, cu aer de intelectual ermetic și cu multe lozinci clișeu. 

Mișcarea Occupy, demonstrațiile pentru egalitatea de sexe, demonstrațiile pentru nediferențierea sexelor sau alte idealuri utopice, născute în laboratoarele unor "gânditori cu bască", finanțați de puzderia de ONG-uri de dreapta, ce papă banii exponenților serioși ai marelui capital sau ai corporațiilor, al căror scop este acela de a nu pierde pozițiile de lideri ai profiturilor. 

La noi, acest fenomen se manifestă de vreo doi ani sub forma ideii #rezist, care prin inflexibilitatea afișată, prin nerecunoașterea principiilor ce guvernează democrația (pentru că nu le servesc drept argument) și prin violența limbajului sunt de fapt talibanii societății, gata să dinamiteze orice fel de dialog, dacă acesta nu le slujește scopurilor finanțatorilor. Și pentru că acestor fundamentaliști, a căror religie e banul, le lipsește Ayatollah-ul, Dacian Cioloș vine să ocupe acest post. Deși nu are carisma liderilor spirituali radicali islamici și nici tăria principiilor religioase ale talibanilor, etapa implicării în politică a fundamentaliștilor principiilor corporatiste, radical pro europeniste sau pro americane e gata de start! Rămâne de văzut care vor fi soldații terorii, cei care se vor detona ideatic și politic în piața publică, căci în loc de tărânul celor 12 fecioare virgine, talibanii occidentalismului promit pervers doar "raiul" corporatist", un rai în care "fecioarele virgine" sunt bine numărate și bugetate!

Editorial de Silviu Molnar

Comenteaza aceasta stire

Nimic despre decizia CCR: Nevoia de 'tătuc'

E ceva în gena societății noastre, care ne face ciclic să căutăm un fel de părinte al națiunii, un lider de necontestat, indiferent că acesta are sau nu legătură cu evoluția pe care ne-o dorim. Să fiu mai explicit.

Înaltă Trădare, dar să o știm și noi!

Sesizarea depusă la Parchet de liderul PNL Ludovic Orban este doar acțiunea disperată a taberei formată din președintele Klaus Iohannis și reprezentanții la București a popularilor europeni, în contextul primei confruntări dintre Germania și SUA, în care România, ca și mare parte a Uniunii Europene, este captivă.