duminică, 24 iunie 2018

Tânăr de 18 ani condamnat la închisoare pentru pregătirea unor atentate pe teritoriul României, în numele ISIS!

Tânăr de 18 ani condamnat la închisoare pentru pregătirea unor atentate pe teritoriul României, în numele ISIS!

Un tânăr care pregătea comiterea unor atentate pe teritoriul României în numele ISIS a fost găsit vinovat și condamnat definitiv de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la trei ani și patru luni de închisoare.

Este vorba despre Constantin Luigi Boicea, un adolescent de 18 ani din Craiova convertit la Islam după mai multe vizite la o moschee din orașul în care locuiește. Tânărul a fost acuzat de propagandă islamistă, după ce a postat online mai multe texte cu mesaje extremiste, și arestat în urmă cu doi ani. Actul de acuzare a reținut și faptul că Boicea solicita ajutoare financiare pentru comiterea de atacuri armate sau atentate, sub aceleași pretexte fundamentaliste. Nici după ce a fost eliberat acesta nu a renunțat la opiniile și intențiile sale extremiste, accesând site-urile de propagandă ale ISIS și promovând ideologii fundamentaliste pe Internet.

Adolescentul a fost condamnat la 3,4 ani de închisoare, iar apelul său a fost respins de magistrații ICCJ, astfel că pedeapsa rămâne definitivă.

'Martir în numele credinței'

Potrivit procurorilor DIICOT, Constantin Luigi Boicea se interesa de unde poate să cumpere arme și și-ar fi exprimat disponibilitatea de a deveni „martir” al Statului Islamic, executând un atac în locurile unde luptă teroriștii (Siria sau Irak) sau în Europa, la ordinul grupării teroriste. Mai mult, tânărul ar fi proferat chiar amenințări la adresa unor persoane publice care au criticat acțiunile Statului Islamic.

„Boicea Luigi Constantin și-a arătat disponibilitatea de a deveni martir al Statului Islamic, atât prin deplasarea în zonele în care acesta acționează, pentru a lupta alături de ei, cât și prin sacrificiul său în state din Europa, la ordinul membrilor Statului Islamic. În acest sens, acesta s-a interesat de modul în care poate achiziționa arme de tip AK, grenade, veste antiglonț și de asemenea a studiat modalitatea în care poate fi construită artizanal o bombă. Totodată, a proferat amenințări la adresa unor persoane publice, care au criticat acțiunile Statului Islamic, Boicea Luigi Constantin postând amenințări pe site-urile unde aceștia apar”, susțin procurorii DIICOT.

 „Acesta a parcurs în mod accelerat etapele procesului de radicalizare islamistă, prin însușirea credinței islamice și convertirea la Islam, aderarea la ideologia radical islamistă și la cauza jihadistă promovată de gruparea teroristă Statul Islamic, respectiv asumarea călătoriei personale/implicării în acțiuni teroriste. Suspectul a promovat în mod sistematic în public ideologia radical islamistă, prin postarea în mediul online, prin intermediul unor rețele de socializare, a unor opinii, scrieri, imagini, înregistrări audio-video reprezentând activități, acțiuni armate violente și de propagandă ale grupării teroriste Statul Islamic, cu intenția de a le face cunoscute și a determina câștigarea de noi adepți, capabili să recurgă la săvârșirea aceluiași gen de fapte, ca cele a căror promovare prin propagandă a realizat-o”, au precizat la vremea respectivă procurorii DIICOT, prin intermediul unei înregistrări postate pe site-ul DIICOT.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Un român în vârstă de 15 ani, reținut pentru terorism
De Neptun TV 22 iunie 2018

Adolescentul și-a manifestat intenția de a participa la luptă alături de organizațiile teroriste, exprimându-și ideea de a călători în zonele de conflict.

60.000 de sticle cu băuturi răcoritoare contrafăcute, confiscate în Portul Constanța Sud Agigea
De Neptun TV 22 iunie 2018

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au controlat joi un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială din județul Ilfov.

Militarul dispărut zilele trecute, găsit mort pe plaja de la Vadu. Ce au mai descoperit autoritățile este șocant
De Neptun TV 13 iunie 2018

Potrivit IPJ Constanța, bărbatul decedat este militarul dispărut în urmă cu câteva zile.

Copilul dispărut ieri în apele mării de la Corbu, a fost părăsit de părinți. Ce spun despre el psihologii
De Neptun TV 11 iunie 2018

Reprezentanții ISU Dobrogea au informat că la fața locului a fost trimis un echipaj de scafandri, care au căutat până la lăsarea întunericului.

INCENDIU la clubul Ego din MAMAIA. Pompierii au intervenit în forță
De Neptun TV 9 iunie 2018

Clubul se află în nordul stațiunii Mamaia.

Autocar înmatriculat în România, cu 48 de pasageri, accident lângă Vidin! 11 români RĂNIȚI
De Neptun TV 7 iunie 2018

De asemenea, reprezentanții ambasadei au contactat compania de transport, iar în urma discuțiilor, s-a stabilit faptul că un alt autocar al companiei va prelua toți pasagerii.

Momente de groază pentru o familie din Mangalia. Fiica lor a dispărut
De Antonia Maer 5 iunie 2018

Indiciile din jurul dispariției tinerei de 26 de ani i-a făcut pe cei apropiații săi să se gândească la o tragedie.

CONSTANȚA. O mașină a ars ca o torță. VIDEO
De Neptun TV 5 iunie 2018

Imaginile vorbesc de la sine!

CONSTANȚA. LOCUL BLESTEMAT. O femeie a ajuns în stare gravă, în urma unui accident rutier. În același loc au murit doi tineri! GALERIE FOTO
De Neptun TV 3 iunie 2018

Incidentul s-a produs la intersecția străzilor Decebal cu Mircea cel Bătrân din Constanța.

CONSTANȚA. S-a urcat la volan după ce a băut și a ajuns în ZID! Apoi la spital. Un șofer și-a făcut mașina praf!GALERIE FOTO
De Neptun TV 1 iunie 2018

Acesta a pierdut controlul direcției de mers către dreapta, intrând în coliziune cu un imobil.

JUDEȚUL CONSTANȚA. O tânără a murit, alte trei persoane rănite după explozia unui cauciuc! GALERIE FOTO
De Neptun TV 31 mai 2018

În urma accidentului, una dintre victime s-a aflat timp de mai multe minute în stop cardiac.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Marea face încă o victimă! Un bărbat a murit înecat la Eforie! Imagini cu puternic impact emoțional
De Neptun TV 28 mai 2018

Acesta a fost scos dintre valuri de oameni, la fața locului ajungând de urență, echipajele medicale de salvare.

Incendiu puternic la o școală! O parte din acoperiș s-a prăbușit. Instituția de învățământ nu avea autorizație de securitate la incendiu. GALERIE FOTO
De Mediafax 28 mai 2018

Flăcările se manifestau generalizat la acoperiș, existând degajări mari de fum, iar o parte din acoperișul clădirii s-a prăbușit, fiind afectată structura din lemn a acestuia.

CONSTANȚA. Descoperire macabră într-o unitate militară: un tânăr s-a împușcat în cap cu arma din dotare
De Neptun TV 27 mai 2018

“La ultima testare psihologică susținută în anul 2018, militarul a fost declarat apt”, au mai precizat reprezentanții SMFN.