miercuri, 17 iulie 2019

Tarifele RCA, ÎNGHEȚATE! Ordonanța a fost publicată în Monitorul Oficial!

Tarifele RCA, ÎNGHEȚATE! Ordonanța a fost publicată în Monitorul Oficial!

Ordonanța de urgență a Guvernului privind plafonarea tarifelor RCA a fost publicată ieri în Monitorul Oficial, urmând ca înghețarea prețului primelor de asigurări obligatorii să fie dispusă pentru o perioadă de șase luni.

Proiectul conține și alte prevederi, printre care faptul că un contract RCA poate fi încheiat și pe o lună sau multiplul unei luni, că un contract poate fi suspendat la cererea asiguratului dacă are permisul suspendat sau vehiculul este imobilizat și posibilitatea ca păgubitul să poată fi despăgubit de propriul asigurator, iar acesta să-și recupereze ulterior banii.

De asemenea, potrivit premierului, în termen de 30 de zile, ASF trebuie să vină cu un calcul al costului mediu pentru diferitele categorii de asigurări, care să fie prețul de referință pentru asigurări pentru următoarele șase luni.

"Sperăm ca prin acest proiect de OUG să evităm protestele și să creăm cadrul normativ imediat pentru ca aceste probleme să fie rezolvate atât pe termen scurt, prin această plafonare/înghețare, dar și pe termen mediu și lung'', declara Dacian Cioloș, la ședința de guvern de săptămâna trecută, când a fost aprobată OUG, după negocieri cu transportatorii.

Comenteaza aceasta stire

Noi reguli de circulație pe podul de la Năvodari!
De Neptun TV 6 iulie 2019

Noile reguli de circulație pe podul de la Năvodari vor intra în vigoare luni, 8 iulie. Administrația locală spune că acestea țin cont de valorile înregistrate în traficul rutier.

ATENȚIE, ȘOFERI! Autostrada către mare, cu restricții în plin sezon!
De Neptun TV 1 iulie 2019

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță o serie de restricții pe A2 (Autostrada București-Constanța) și pe DN 39 (Constanța-Mangalia)