duminică, 25 august 2019

Tarifele și taxele privind transporturile de persoane și marfă pentru rețeaua de drumuri județene adoptate de CJ Constanța sunt legale

Tribunalul Constanța a decis că  tarifele și taxele  privind transporturile de persoane și marfă pentru  rețeaua de drumuri județene adoptate de Consiliul Județean Constanța sunt legale. Asta după ce prefectul a atacat în instanță în luna septembrie hotărârea de Consiliu. Culmea este, spun reprezentanții CJC, faptul că reprezentantul Guvernului în teritoriu nu a respectat nici măcar termenele legale în care se putea adresa magistraților pentru a verifica dacă tarifele și taxele de drum sunt sau nu aplicate legal.

 

Taxa  de utilizare a drumurilor din județul Constanța, aplicabilă transportatorilor de persoane sau de marfă, a fost suspendată, dupa ce prefectura Constanța a atacat în instanță Hotărea Consiliului Județean, prin care această taxă era instituită. Magistrații au verificat însă legalitatea hotărârii și au dat câștig de cauză aleșilor județeni. “Reamintim că în luna septembrie, Prefectul județului Constanța, cel căruia Legea îi cere să fie imparțial, apolitic și echidistant, a atacat în contencios administrativ cele două hotărâri mai sus menționate, deși termenele legale de 6 luni sau 1 an erau cu mult depășite. De asemenea, ca în absolut toate cazurile în care acest Prefect a atacat hotărâri de Consiliu Județean sau Consiliu Municipal/Local, acesta nu a uzat de instrumentul notificării prealabile, probând astfel reaua intenție de care dă dovadă în relația sa cu aleșii locali, îndeosebi cu cei ai PSD și PNL.”Pe de altă parte, această taxă, spun reprezentanții CJC îl deranja în mod personal pe  prefect și tocmai de aceea a decis că trebuie sub orice formă  ca aceasta să fie declarată ilegală. Legea este lege însă, iar prefectului nu i-au ieșit socotelile așa cum spera, spun aceștia. „În plus față de reaua credință cu care deja ne-a obișnuit, în cazul mai sus menționat Prefectul IORGA C.P. a acționat în interes propriu, deoarece prin suspendarea obligativității achitării taxelor de drum județean i-a adus tatălui său o economie de cel puțin 700 milioane lei vechi anual.

Precizăm că în data de 10 septembrie 2009, tatăl Prefectului de Constanța, unic acționar al S.C. IMPERIAL AGRO PALAZ S.R.L. a schimbat obiectul principal de activitate al acestei firme cu ”Lucrări de construcție a drumurilor și autostrăzilor”, după ce în urmă cu 3 luni achiziționase 11 autobasculante grele tip Mercedes și MAN. Astfel, după ce cele 11 autobasculante au început să lucreze la autostrada Medgidia – Constanța, „apoliticul, imparțialul și echidistantul” IORGA C.P. a reușit prin abuz în funcție să își scutească tatăl de la plata taxei de drum județean, economisind astfel peste 700 de milioane, sumă cuvenită județului Constanța. Consiliul Județean Constanța a sesizat organele competente în legătură cu abuzurile săvârșite de Prefectul județului Constanța și se va constitui parte civilă pentru recuperarea prejudiciului produs prin neîncasarea taxelor de drum județean.„ Consiliul Județean Constanța a decis aplicarea unor tarife suplimentare de utilizare a drumurilor județene pentru autovehiculele care depășesc masa maximă admisă și dimensiunile de gabarit. Banii sunt folosiți pentru refacerea tramei stradale atunci cînd aceasta se deteriorează.

 

Comenteaza aceasta stire