vineri, 19 iulie 2019

Tarifele taxiurilor din Constanța au crescut! Află cât vei plăti pentru un kilometru!

Majorare substanţială la tarifele de taxi practicate în Constanţa. Taximetriştii au decis să mărească preţurile, de la 1,79 de lei, la cel puţin 2,61 lei pe kilometru. Şoferii susţin că nu mai fac faţă cheltuielilor. De cealaltă parte, clienţii spun că tarifele sunt foarte mari, în raport cu serviciile oferite. Astfel am ajuns să avem cele mai mari preţuri din ţară, având în vedere că la Bucureşti, tarifele sunt la jumătate faţă de Constanţa.

Doi operatori de taxi din Constanța au majorat deja tarifele. Alți patru pregătesc scumpiri. Prețul minim va fi de 2,61 de lei pe kilometru, dar taximetriștii nu pot scumpi mai mult de 3,50 pe kilometru pentru că așa prevede o hotarâre de consiliu local.

Taximetriștii spun că au luat decizia dea cere mai mulți bani pe kilometru, din cauză că nu mai fac față cheltuielilor.

 Înainte să majoreze tarifele, operatorii de taxi au comandat un studiu care le-a indicat că 2,61 de lei este prețul corect.

Prețul pe kilometru nu va mai fi același la toate companiile. Un operator l-a stabilit la 2,61 lei, iar un al doilea, la 2,63 lei.  Ceilalti patru se vor hotărî în perioada imediat următoare. O altă noutate este faptul că nu va mai exista tarif diferențiat pentru cursele de exterior sau cele de noapte. 

Taximetriștii susțin că au ajuns să refuze cursele scurte sau chiar să se tocmească cu pasagerii la preț, pentru că ieșeau în pierdere. 

Constanța se numără, astfel, printre cele mai scumpe orașe din țară în ceea ce privește transportul în regim de taxi. La celălalt pol se situează Capitala unde se practică un tarif mediu de 1,39 de lei pentru un kilometru. Adică la jumătate față de Constanța.

Comenteaza aceasta stire

Criminal în libertate: Patru oameni înjunghiați, iar un altul lovit cu mașina în Timiș/ Un bărbat, atacat în parc, a murit
De Neptun TV 3 iulie 2019

Un bărbat și o femeie, soț și soție, au venit în parc cu bicicletele pentru a face mișcare. La un moment dat, un tânăr în vârstă de 33 de ani, din localitatea Bichigi, a scos un cuțit, pe bărbat l-a înjunghiat mortal, iar pe femeie a rănit-o grav.

CONSTANȚA. Tânăr prins în flagrant cu droguri, pe care intenționa să le vândă la un festival de pe litoral
De Neptun TV 2 iulie 2019

Surse din rândul anchetatorilor au spus că bărbatul se pregătea să vândă drogurile la un festival care are loc în acest sfârșit de săptămână pe litoral.

CONSTANȚA. Trei fete rănite în fața unui centru de examen de Bacalaureat. Un șofer de 18 ani a intrat cu mașina în stația de autobuz
De Neptun TV 1 iulie 2019

Trei fete au fost lovite într-o stație de autobuz din fața unui liceu, de un șofer de 18 ani care a intrat pe contrasens. Victimele au fost duse la spital.

CARNAGIU. O familie care se întorcea din Grecia, spulberată de un șofer teribilist - cinci oameni au murit, iar alți doi sunt în stare critică!
De Neptun TV 30 iunie 2019

Un grav accident rutier s-a produs în noaptea e 29/30 iunie, pe drumul european 581, în localitatea Bădeana din județul Vaslui. Cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte șapte au fost rănite, două dintre ele, printre care o adolescentă de 15 ani, fiind în stare critică.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Femeie însărcinată, lovită de mașină. TRAGEDIE
De Neptun TV 29 iunie 2019

O femeie în vârstă de 37 de ani, însărcinată în 8 luni, a fost lovită de un autoturism după ce a traversat strada prin loc nepermis.

CONSTANȚA. Marea face, din nou, victime! Un bărbat s-a înecat
De Neptun TV 25 iunie 2019

Salvamarii s-au apucat de protocolul de resuscitare .La fața locului au intervenit echipajele Smurd Fripis și SMURD C.

VIDEO. Noi imagini cu fetița de la Baia de Aramă, după ce a ajuns la familia adoptivă: 'Mama ei o filmează. Nu comentăm despre proteste'
De Neptun TV 23 iunie 2019

Familia adoptivă a fetiței de 8 ani a făcut, duminică, publice noi imagini, în încercarea de a demonstra celor care protestează în Baia de Aramă că fetița este bine.

Accident GRAV între microbuz și un TIR: patru oameni au fost răniți
De Neptun TV 19 iunie 2019

În urma impactului, patru persoane, șoferul microbuzului și trei pasageri, au fost rănite.