sîmbătă, 20 iulie 2019

Taxele pentru obținerea permisului de conducere au fost eliminate

Taxele pentru obținerea permisului de conducere au fost eliminate

Începând de astăzi, cei care doresc să obțină carnetul de conducere nu vor mai fi nevoiți să plătească taxele pentru examinarea în vederea obținerii permisului auto pentru o serie de categorii și subcategorii.

Printre noutățile aduse de acest act normativ se numără și abrogarea Legii nr. 117/1999 privind taxele extrajudiciare de timbru, prin care sunt stabilite taxele de examinare pentru obținerea permisului de conducere pentru categoriile A, A1, B, B1 și B+E (taxă de 6 lei) și C, C1, Tr, D, D1, CE, DE, C1E, D1E, Tb și TV (taxă de 28 lei). Totodată, a fost eliminată și taxa de examinare a persoanelor cărora le-a fost anulat permisul de conducere, pentru categoriile cuprinse în permisul anulat, precum și a persoanelor care au fost respinse de 3 ori la examenul pentru obținerea aceleiași categorii a permisului de conducere (taxă de 84 lei).

Legea nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe și tarife, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 15 din 6 ianuarie 2017 și a intrat astăzi în vigoare. Așadar, începând de astăzi, au fost eliminate taxele pentru examinarea în vederea obținerii permisului de conducere.

Persoanele cu handicap fizic erau scutite de plata acestor taxe, dar și de plata taxelor de înmatriculare a autovehiculelor ce le aparțin, cu condiția de a fi adaptate infirmității lor.

sursa: avocatnet.ro.

Comenteaza aceasta stire

Noi reguli de circulație pe podul de la Năvodari!
De Neptun TV 6 iulie 2019

Noile reguli de circulație pe podul de la Năvodari vor intra în vigoare luni, 8 iulie. Administrația locală spune că acestea țin cont de valorile înregistrate în traficul rutier.

ATENȚIE, ȘOFERI! Autostrada către mare, cu restricții în plin sezon!
De Neptun TV 1 iulie 2019

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță o serie de restricții pe A2 (Autostrada București-Constanța) și pe DN 39 (Constanța-Mangalia)