miercuri, 24 iulie 2019

Tehnologie inovatoare: o companie auto testează tehnologia pentru parcare fără șofer

Coşmarul oricărui şofer nepriceput este, desigur, parcarea laterală. Nici nu e de mirare că mulţi visează la ziua când maşinile se vor parca singure. Un producător auto din Japonia speră să transforme, însă, acest proiect în realitate şi pentru asta, inginerii săi muncesc din greu. Deocamdată, tehnologia experimentală a fost integrată doar pe… scaune.

E adevărat că mai este destul până la momentul când mașinile se vor parca singure, dar inginerii unui producător auto spun că sunt foarte aproape de forma finală a tehnologiei care le va veni în ajutor șoferilor.

Deocamdată, ideea este testată pe scaune, așa încât în companiiile unde este implementată noua tehnologie, sedințele se încheie fără obișnuitul zgomot al scaunelor târâte pe podea.

"Ținta companiei Nissan sunt mașinile care se parchează singure. Momentan experimentăm, dar vrem ca oamenii să-și poată imagina cum va fi folosită această tehnologie pentru cu totul altceva decât mobilă", a declarat Yuuki Tomii, reprezentant vânzări Nissan.

Deși pare mai degrabă un truc magic, procedeul nu e nici pe departe supranatural. Pentru ca scaunele să se ordoneze la masă este necesar ca acestea să fie programate, prin WI-FI și GPS.

Cu ajutorul a 4 senzori de mișcare în cameră, sistemul poate fi acționat cu o simplă bătaie din palme.

Comenteaza aceasta stire